Hvordan sette opp videresending av port

Spesifikke porter må være åpne på ruteren for at noen videospill og programmer skal fungere skikkelig. Selv om ruteren har noen porter åpne som standard, er de fleste stengt og bare brukbare hvis du manuelt åpner disse portene. Når online videospill, filserver eller andre nettverksprogrammer ikke fungerer, får du tilgang til ruteren og åpner de spesifikke portene som applikasjonen trenger.

Maddy Price / Web


Hvordan konfigurerer du portvideresending?

Trafikken som går gjennom ruteren din gjør det gjennom porter. Hver havn er som et spesielt rør laget for en bestemt type trafikk. Når du åpner en port på en ruter, lar den en bestemt datatype bevege seg gjennom ruteren.

Handlingen med å åpne en port, og velge en enhet i nettverket å videresende disse forespørslene til, kalles port forwarding. Portvideresending er som å feste et rør fra ruteren til enheten som trenger å bruke porten - det er en direkte synsvidde mellom de to som tillater dataflyt.

For eksempel lytter FTP-servere etter innkommende tilkoblinger på port 21. Hvis du har satt opp en FTP-server som ingen utenfor nettverket ditt kan koble til, åpner du port 21 på ruteren og videresender den til datamaskinen du bruker som server. Når du gjør dette, flytter det nye, dedikerte røret filer fra serveren, gjennom ruteren og ut av nettverket til FTP-klienten som kommuniserer med den.

Det samme gjelder for andre scenarier som videospill som trenger internett for å kommunisere med andre spillere, torrentklienter som krever at spesifikke porter er åpne for opplasting av filer, og direktemeldingsapplikasjoner som bare sender og mottar meldinger gjennom en bestemt port.

Hvert nettverksapplikasjon trenger en port å kjøre på, så hvis et program eller program ikke fungerer når alt annet er riktig konfigurert, åpner du porten på ruteren og videresender forespørsler til riktig enhet (for eksempel en datamaskin, skriver, eller spillkonsoll).

Port range forwarding ligner på port forwarding, men brukes til å videresende et helt utvalg av porter. Et bestemt videospill kan for eksempel bruke porter 3478 til 3480, så i stedet for å skrive alle tre i ruteren som separat port fremover, videresend hele spekteret til datamaskinen som kjører spillet.

Nedenfor er to hovedtrinn du må fullføre for å videresende porter på en ruter. Fordi hver enhet er forskjellig, og fordi det er mange rutervarianter, er disse trinnene ikke spesifikke for noen enheter. Hvis du trenger ekstra hjelp, kan du se i brukerhåndboken for enheten, for eksempel brukerhåndboken for ruteren din.


Gi enheten en statisk IP-adresse

Enheten som vil dra nytte av porten fremover, må ha en statisk IP-adresse. På denne måten trenger du ikke endre innstillingene for videresending av port hver gang den får en ny IP-adresse.

Hvis datamaskinen for eksempel kjører torrentprogramvare, tilordner du en statisk IP-adresse til datamaskinen. Hvis spillkonsollen din bruker et bestemt utvalg av porter, trenger den en statisk IP-adresse.

Det er to måter å gjøre dette på: fra ruteren og fra datamaskinen. Når du setter opp en statisk IP-adresse for datamaskinen din, er det lettere å gjøre det der.

Bruk datamaskinen til å konfigurere en statisk IP-adresse

For å konfigurere en Windows-datamaskin til å bruke en statisk IP-adresse, må du først identifisere hvilken IP-adresse den bruker for øyeblikket.

  1. Åpne ledeteksten på datamaskinen.

  2. Skriv inn denne kommandoen, og trykk deretter på Enter:

  3. Ta opp følgende: IPv4-adresse, Subnet Mask, Standard gatewayog DNS-servere.

Hvis du ser mer enn én IPv4-adresseoppføring, kan du se etter den under en overskrift som Ethernet-adapter Local Area Connection, Ethernet-adapter Ethernet eller Ethernet LAN-adapter Wi-Fi. Ignorer noe annet, som Bluetooth, VMware, VirtualBox og andre ikke-standardoppføringer.

Nå kan du bruke den informasjonen til å sette opp den statiske IP-adressen.

  1. Åpne Kjør dialogboksen (trykk WIN + R), Tast inn ncpa.cpl, og velg OK for å åpne nettverkstilkoblinger.

  2. Høyreklikk eller trykk og hold på forbindelsen som har samme navn som den du identifiserte i ledeteksten. For eksempel, Ethernet0.

  3. Plukke ut Eiendommer fra menyen.

  4. Velg 4 Internet Protocol versjon (TCP / IPv4) fra listen, og velg deretter Eiendommer.

  5. Plukke ut Bruk følgende IP-adresse.

  6. Skriv inn detaljene du kopierte fra ledeteksten: IP-adresse, nettverksmaske, standard gateway og DNS-servere.

  7. Velg OK når du er ferdig

Hvis du har flere enheter i nettverket ditt som mottar IP-adresser fra DHCP, må du ikke reservere den samme IP-adressen du fant i ledeteksten. Hvis for eksempel DHCP er konfigurert til å betjene adresser fra et basseng mellom 192.168.1.2 og 192.168.1.20, konfigurerer du IP-adressen til å bruke en statisk IP-adresse som faller utenfor dette området for å unngå adressekonflikter. Bruk for eksempel 192.168.1.21 eller over. Hvis du ikke er sikker på hva dette betyr, kan du legge til 10 eller 20 til det siste sifferet i IP-adressen din og bruke det som den statiske IP-en i Windows.

Du kan også sette opp en Mac for å bruke en statisk IP-adresse, samt Ubuntu og andre Linux-distribusjoner.

Bruk ruteren din til å konfigurere en statisk IP-adresse

Et annet alternativ er å bruke ruteren til å sette opp en statisk IP-adresse. Gjør dette når en ikke-datamaskin trenger en adresse som ikke kan endres (som en spillkonsoll eller en skriver).

  1. Få tilgang til ruteren som administrator.

  2. Finn en klientliste, DHCP-pool, DHCP-reservasjon eller lignende del av innstillingene. Avsnittet viser enhetene som for øyeblikket er koblet til ruteren. IP-adressen til enheten er oppført sammen med navnet.

  3. Se etter en måte å reservere en av disse IP-adressene for å knytte den til den enheten, slik at ruteren alltid bruker den når enheten ber om en IP-adresse. Du må kanskje velge IP-adressen fra en liste eller velge Legg or Reserve.

Ovennevnte trinn er generiske siden statisk IP-adressetildeling er forskjellig for hver ruter, skriver og spillenhet. Følg disse lenkene for instruksjoner om hvordan du reserverer IP-adresser for NETGEAR-, Google-, Linksys-, Xbox One-, PlayStation 4- og Canon-skrivere ..

For å gjøre den offentlige IP-adressen din statisk slik at du får tilgang til enhetene dine fra et utenforliggende nettverk, må du betale for en statisk IP. En løsning som innebærer å sette opp en dynamisk DNS-tjeneste er like nyttig.


Sett opp videresending av port

Nå som du kjenner enhetens IP-adresse og har konfigurert den til å slutte å endre, kan du få tilgang til ruteren og sette opp innstillingene for videresending av port.

  1. Logg deg på ruteren som administrator. Du må vite ruterens IP-adresse, brukernavn og passord.

  2. Finn alternativene for videresending av havn. Disse er forskjellige for hver ruter, men kan kalles noe som Port Forwarding, Port Triggering, Applications & Gaming eller Port Range Forwarding. Disse kan være begravet i andre kategorier av innstillinger som nettverk, trådløs eller avansert.

  3. Skriv inn portnummeret eller portområdet du vil videresende. Hvis du videresender en port, skriver du inn samme nummer under begge Intern og Ekstern esker. For portområder, bruk Start og Slutt esker.

    De fleste spill og programmer indikerer hvilke porter som må være åpne på ruteren. Hvis du ikke vet hvilke tall du skal skrive her, har PortForward.com en liste over vanlige porter.

  4. Velg en protokoll, enten TCP eller UDP. Velg begge om nødvendig. Denne informasjonen skal være tilgjengelig fra programmet eller spillet som forklarer portnummeret.

  5. Skriv inn den statiske IP-adressen du valgte.

    Navngi portutløseren hvis du blir bedt om det som er fornuftig for deg. Hvis det er for et FTP-program, kan du ringe det FTP. Kall det Medal of Honor hvis du trenger porten åpen for det spillet.

  6. Aktiver portvideresendingsregelen med en aktiver or On alternativet. 

Her er et eksempel på hvordan det ser ut til å videresende porter på en Linksys WRT610N:

Noen rutere har en veiviser for portoverføring som gjør det enklere å konfigurere. For eksempel kan ruteren først gi deg en liste over enheter som allerede bruker en statisk IP-adresse, og deretter la deg velge protokoll og portnummer derfra.

Her er noen andre instruksjoner for videresending av porter som er mer spesifikke for disse rutemerkene: D-Link, NETGEAR, TP-Link, Belkin, Google, Linksys.


Mer om åpne porter

Hvis videresending av en port på ruteren ikke tillater at programmet eller spillet fungerer på datamaskinen din, kan du finne ut om et brannmurprogram blokkerte porten. Den samme porten må være åpen på ruteren og datamaskinen din for at applikasjonen skal kunne bruke den.

For å se om Windows-brannmuren blokkerer en port du åpnet på ruteren, må du deaktivere brannmuren midlertidig og deretter teste porten igjen. Hvis porten er lukket på brannmuren, kan du redigere noen innstillinger for å åpne den.

Når du åpner en port på ruteren, kan trafikken strømme inn og ut av den. Når du skanner nettverket for åpne porter, bør du se alt som er åpent fra utsiden. Det er nettsteder og verktøy som er laget spesielt for dette.

Her er noen grunner til at du vil se etter åpne porter:

  • For å unngå å komme inn i ruteren for å sjekke.
  • For å sikre at porten åpnes riktig når et program eller spill ikke fungerer.
  • For å sikre at en port du lukket faktisk er stengt.

Flere steder tilbyr en gratis åpen portkontroll. PortChecker.co og NetworkAppers har online portkontrollere som skanner et nettverk utenfra. Advanced Port Scanner og FreePortScanner er nyttige for skanning av andre enheter i ditt private nettverk.

Bare en port fremover kan eksistere for hver forekomst av den porten. For eksempel, hvis du videresender port 3389 (brukt av Remote Desktop Remote Access Program) til en datamaskin med IP-adressen 192.168.1.115, kan ikke den samme ruteren også videresende port 3389 til 192.168.1.120.

I tilfeller som dette er den eneste løsningen, hvis mulig, å endre porten programmet bruker. Dette kan være mulig fra programvareinnstillingene eller gjennom et registerhack. I RDP-eksemplet, hvis du redigerer Windows-registret på 192.168.1.120-datamaskinen for å tvinge Remote Desktop til å bruke en annen port som 3390, kan du sette opp en ny port fremover for den porten og bruke Remote Desktop på to datamaskiner innen samme Nettverk.


Legg igjen en kommentar