Kopier musikk fra iPod til Mac

Mens Apple har avviklet å lage alle iPod-er unntatt iPod touch, er det fortsatt mange eldre iPod-er i bruk eller tilgjengelig på nytt, for eksempel iPod Classic, Nano og Shuffle. iPod er gode enheter for lagring av musikk og andre medier, og mange brukere har hele musikkbiblioteket sitt på iPod-en.

Hvis du vil glede deg over iPod-sangene dine på en ny Mac, eller hvis du mistet eller ved et uhell slettet mediefiler fra en Mac, er det mulig å overføre iPod-musikkbiblioteket ditt, inkludert filmer og videoer, og legge disse filene tilbake til iTunes-biblioteket ditt på din Mac. Prosessen varierer avhengig av hvilken versjon av iTunes du bruker.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder bare eldre iPod-er, inkludert iPod Classic, Nano eller Shuffle, ikke iPod touch eller iPhone. Vi tar for oss bare overføringen av lovlig kjøpt iTunes-innhold.


For iTunes versjon 7 eller over

Hvis du bruker en nyere versjon av iTunes, er prosessen enkel. Først må du forhindre iTunes i å synkronisere med iPod-en, og deretter overføre iPod-musikkbiblioteket til Mac-en.

Forhindre at iTunes synkroniseres med iPod

Før du kobler iPod til Mac-en din, er det viktig å stoppe iTunes fra å slette musikken din mens du synkroniserer. Siden du ikke kan laste ned musikk fra en iPod til iTunes, vil tilkobling av enheten overskrive iPod-musikkbiblioteket ditt med innholdet i iTunes-biblioteket ditt, med mindre du slår av denne funksjonen.

For Mac-maskiner som kjører macOS Catalina og nyere, åpner du enheten i Finder og fjerner merket for det Synkroniser automatisk når denne iPhone er tilkoblet.

I andre macOS-versjoner, før du synkroniserer iPod, åpner du iTunes og går til iTunes> Innstillinger. Velg Enheter og merk av i boksen som sier Forhindre at iPod, iPhone og iPads synkroniseres automatisk. Velg OK og lukk iTunes.

Nå er du klar til å overføre iPod-musikkbiblioteket til Mac-en.

Overfør iPod Music Library til en Mac

  1. Åpne iTunes på din Mac.

  2. Plukke ut Konto> Autorisasjoner> Autoriser denne datamaskinen.

  3. Plukke ut Autorisere. Datamaskinen din er nå autorisert til å godta overføringer.

  4. Koble iPod til Mac-en din ved hjelp av synkroniseringskabelen, og velg deretter enheten.

    Hvis iPod-stasjonen din ser tom ut, må du avsløre skjulte filer og mapper på datamaskinen din. Hold nede på Mac-en Cmd + Shift + Periode tastene for å slå skjulte mapper på eller av.

  5. Velg i vinduet som vises Overfør kjøp. Hvis du ikke ser det Overfør kjøp, plukke ut Fil> Enheter> Overfør kjøp fra [enhet].

  6. Musikken din overføres automatisk fra iPod til Mac.


For eldre versjoner av iTunes

Hvis du bruker en pre-7-versjon av iTunes, er prosessen litt mer komplisert.

Deaktiver synkronisering i gamle iTunes-versjoner

For å deaktivere synkronisering, hold nede Kommando + Alternativ når du kobler iPod til datamaskinen. Ikke slipp disse tastene før du ser iPod-skjermen i iTunes. Dette stopper iTunes fra å automatisk synkronisere når den oppdager iPod.

Denne handlingen er bare for iTunes-versjoner tidligere enn 7. Ikke utfør dette trinnet hvis du bruker iTunes versjon 7 eller nyere. Se ovenfor for instruksjoner for nyere iTunes-iterasjoner.

Finn og kopier musikken din

De musikk mappen på iPod inneholder musikk-, film- og videofilene. Mappene representerer de forskjellige spillelistene dine, og filene i hver mappe er mediefiler, musikk, lydbøker, podcaster eller videoer som er knyttet til den aktuelle spillelisten.

Filnavnene er ikke intuitive, men de interne ID3-kodene er intakte, slik at iTunes kan lese dem.

  1. Koble iPod til Mac og dobbeltklikk iPod-ikonet på skrivebordet, eller velg iPod-navnet i Finder-vinduets sidefelt.

  2. Åpne iPod-kontroll mappe.

  3. Åpne musikk mappe. De musikk mappen inneholder musikk-, film- og videofilene.

  4. Bruk Finder for å dra og slippe filene til et passende sted, for eksempel en ny mappe på skrivebordet ditt iPod gjenopprettet, for eksempel.

  5. Dra musikk mappen fra iPod til den nylig opprettede mappen på din Mac.

  6. Kopieringsprosessen begynner. Det kan ta en stund, avhengig av datamengden på iPod.

Legg til gjenopprettet musikk tilbake til iTunes

Etter at filene dine er kopiert til den nye mappen, legger du dem tilbake til iTunes.

  1. Plukke ut Preferanser fra iTunes-menyen.

  2. Velg Avansert fanen.

  3. Sett et hake ved siden av Hold mappen iTunes Music organisert.

  4. Sett et hake ved siden av Kopier filer til iTunes Music-mappen når du legger til i biblioteket.

  5. Plukke ut OK.

  6. Fra iTunes filet menyen, velg Legg til i biblioteket.

  7. Bla til mappen som inneholder din gjenopprettede iPod-musikk.

  8. Plukke ut Åpen. iTunes vil kopiere filene til biblioteket og lese ID3-kodene for å angi navn på hver sang, artist, albumgenre osv.


Legg igjen en kommentar