Hvordan bruke iTunes på en ekstern harddisk

Tatt i betraktning at folk flest har tusenvis, om ikke titusenvis, av sanger i iTunes-bibliotekene sine, kan disse bibliotekene ta opp mye harddiskplass. Når du legger til apper, podcaster, HD-filmer og TV-serier og bøker, er det vanlig at et iTunes-bibliotek tipper skalaene på 25, 50 eller til og med 100 GB.

Imidlertid kan store biblioteker ta mer plass på harddisken enn du kanskje har tilgjengelig - det er en relativt enkel løsning på problemet ditt.

Slik holder du det enorme iTunes-biblioteket ditt (og til og med utvider det) mens du fortsatt gir nok plass til viktige programmer og filer på hovedharddisken. Og med kostnadene på 1-2 terabyte (1 TB = 1,000 GB) stasjoner som kommer ned hele tiden, kan du få en enorm mengde rimelig lagringsplass.


Bruke iTunes på ekstern harddisk

Gjør følgende for å lagre og bruke iTunes-biblioteket på en ekstern harddisk:

 1. Finn og kjøp en ekstern harddisk som er i din prisklasse og er betydelig større enn det nåværende iTunes-biblioteket. Du vil ha mye plass å vokse inn før du trenger å erstatte den.

  De 10 beste eksterne harddiskene i 2020

 2. Koble den nye eksterne harddisken til datamaskinen med iTunes-biblioteket, og sikkerhetskopier iTunes-biblioteket til den eksterne harddisken. Hvor lang tid dette tar, avhenger av størrelsen på biblioteket og hastigheten på datamaskinen / den eksterne harddisken.

  Du må kanskje godkjenne for å lage en kopi av iTunes-mappen din. fortsett og gjør dette.

 3. Avslutt iTunes.

 4. Hold nede Alternativtast på en Mac eller Skift-tast på Windows og start iTunes. Hold nede tasten til et vindu dukker opp der du blir bedt om det Velg iTunes-bibliotek.

 5. Klikk Velg Bibliotek.

 6. Naviger gjennom datamaskinen din for å finne den eksterne harddisken. På den eksterne harddisken, naviger til stedet der du sikkerhetskopierte iTunes-biblioteket.

 7. Når du finner den mappen (på en Mac) eller en fil som heter iTunes library.itl (på Windows), klikk Velg på en Mac or OK i Windows.

 8. iTunes laster det biblioteket og justerer automatisk innstillingene for å gjøre det til standard iTunes-mappen mens du bruker det. Forutsatt at du fulgte alle trinnene i sikkerhetskopieringsprosessen (viktigst av alt å konsolidere og organisere biblioteket ditt), vil du kunne bruke iTunes-biblioteket ditt på den eksterne harddisken akkurat som det var på hovedharddisken.

På dette punktet kan du slette iTunes-biblioteket på hovedharddisken, hvis du vil.

Før du gjør det, sørg for at alt fra iTunes-biblioteket overføres til den eksterne stasjonen, eller at du har en annen sikkerhetskopi, bare i tilfelle. Husk at når du sletter ting, er de borte for alltid (i det minste uten å laste ned kjøp fra iCloud eller ansette et stasjonsgjenopprettingsfirma), så vær helt sikker på at du har alt du trenger før du sletter.


Tips for bruk av iTunes med en ekstern harddisk

Mens bruk av iTunes-biblioteket på en ekstern harddisk kan være veldig praktisk når det gjelder å frigjøre diskplass, har det også noen ulemper. For å håndtere dem, her er noen tips du vil huske på:

 • Hvis du sletter iTunes-biblioteket på hovedharddisken din, vil du ikke ha musikk, video eller andre iTunes-filer med deg når den eksterne harddisken ikke er koblet til. Dette kan være OK hvis du har en iPod eller iPhone, men hvis ikke, kan det være vondt.
 • Når du synkroniserer en iPhone, iPod eller iPad, må du først koble til den eksterne harddisken. Siden iTunes-biblioteket ditt bor på den eksterne stasjonen, vil de se etter den stasjonen når du prøver å synkronisere disse enhetene. Hvis de ikke finner det, vil synkronisering være rotete eller problematisk.
 • Vurder å deaktivere autosynkroniseringsfunksjonen i iTunes for å forhindre den slags problemer.
 • Hvis du synkroniserer til hovedharddisken din, eller kjøper / laster ned varer til hovedharddisken, kan du enkelt legge dem til den eksterne harddisken neste gang du kobler den til. I så fall,

Slik kobler du til den eksterne harddisken på iTunes

 1. Holde nede Alternativ or Skift når du starter iTunes.

 2. Velg iTunes-biblioteket på den eksterne stasjonen.

 3. Deretter går til filet > Bibliotek > Organiser biblioteket.

 4. I vinduet som dukker opp, må du sørge for at boksen ved siden av Konsolidere filer klikkes.

 5. Klikk OK. Dette vil kopiere de nye filene du la til i hovedharddiskens iTunes-bibliotek til den eksterne harddisken.

Legg igjen en kommentar