Kan du gjøre tekstbehandling på iPad?

Kan du gjøre tekstbehandling på en iPad? Det er et enkelt spørsmål, men spør deg rundt, og du vil sannsynligvis få flere blanke blikk som svar. Til tross for all hype og medieoppmerksomhet er mange mennesker fortsatt forvirret av Apples iPad. De er ikke helt sikre på hva det er eller hva det gjør. Det er en helt annen kategori av datamaskiner.


Ulike bruksområder for iPads

Justin Sullivan / Getty Images News / Getty Images

Det er mange forskjellige mulige bruksområder for iPad. Det er flott å se på film og lytte til musikk. Det er også en dyktig e-bokleser. Nedlastbare apper for iPad utvider mulighetene. Men er det egnet for å jobbe med tekstbehandlingsdokumenter?
IPad har ingen innebygde apper for tekstbehandling. Det nærmeste du kommer er Notes-appen. Det er imidlertid mulig å laste ned tekstbehandlere fra iTunes Store. Spesielt selger Apple iWork Pages-appen.
iWork Pages er kompatibel med iWork '09-dokumenter som du oppretter på datamaskinen. Den lar deg også åpne og redigere Microsoft Word-dokumenter. Programmet lagrer (og lar deg dele) dokumenter i Pages, Word (.DOC) og PDF-format.
IWork Pages iPad-appen tilbyr et fint sett med funksjoner for en mobilapp. Imidlertid vil avanserte brukere finne appen for enkel og begrenset. Det tilbyr absolutt ikke det samme spekteret av funksjoner som desktopversjonen av iWork.


andre hensyn

I tillegg må man også vurdere utformingen av iPad. Skjermen har en anstendig størrelse for å jobbe med dokumenter, selv om den er mindre enn de fleste bærbare skjermer. Men det var ikke designet for langvarig skriving. Knappene på det virtuelle tastaturet er relativt store. Du kan imidlertid ikke hvile fingrene på skjermen; dette gjør det vanskelig for berøringstyping. Og ergonomisk overlater det noe å være ønsket.

Heldigvis kan du bruke en dokkingstasjon og Bluetooth-tastatur med iPad. Dette vil gjøre det mye enklere for deg å komponere og redigere dokumenter på iPad.
Samlet sett er iPad ikke ideell for tekstbehandling. Men for å komponere korte dokumenter og rask redigering, er iPad flott. Bare ikke forvent at den skal erstatte den bærbare eller stasjonære datamaskinen.


Legg igjen en kommentar