Slik administrerer du filer på iPhone eller iPad

Files-appen for iPhone og iPad gir iOS-brukere mer kontroll over filer enn tidligere versjoner av mobiloperativsystemet. Det lukkede systemet Apple bruker i programvaren, gjør iPad enkel å bruke og vanskelig for skadelig programvare som virus å få tilgang. Dette lukkede systemet gjør det vanskelig å installere apper uten sanksjoner uten å jailbreake enheten, og holder filhåndteringssystemet helt åpent.

Her er alt du trenger å vite om Files-appen.

Disse instruksjonene gjelder for enheter med iOS 11 og nyere.


Hva er Files-appen?

Files-appen er et sentralisert knutepunkt for tilgjengelige skybaserte lagringsalternativer som Dropbox, Google Drive og iCloud Drive. Den inneholder også dokumenter som er lagret på iOS-enheter som ble opprettet i andre apper. Tidligere var den eneste måten å få tak i disse lokale filene ved å koble iPhone eller iPad til PC-en og starte iTunes. Med Files kan du kopiere disse dokumentene til et hvilket som helst lagringssted.

Hvordan flytte dokumenter i filer med dra og slipp

Dra og slipp-funksjonen Apple introduserte i iOS 11 gir enklere måter å manipulere filer på iPad eller iPhone. Selv om det er mulig å velge og flytte filer manuelt ved hjelp av knappene på skjermen, er det raskere å plukke opp og flytte dem.

  1. Åpne filer app.

    Det er lettere å overføre filer når begge hendene er ledige. Plasser iPad på en flat overflate, for eksempel et bord, eller hvil den i fanget.

  2. steder trykk på plasseringen til filen. Trykk på På min iPad for å vise app-merkede mapper som inneholder filer som er lagret på enheten.

    Hvis destinasjonsappen du vil bruke (for eksempel Dropbox) ikke er oppført, går du til Søk ruten og trykk Rediger. Slå på bryterne for de tilgjengelige appene, og trykk deretter på Ferdig.

  3. Trykk og hold på filen du vil flytte. Den spretter ut av stedet på skjermen, og en gjennomsiktig kopi vises under fingeren.

  4. For å flytte flere elementer fra samme mappe, trykk på filene med en annen finger for å legge dem til filbunken.

    Antall filer i bunken vises i øvre høyre hjørne.

  5. Bruk en annen finger til å trykke på destinasjonen til filbunken.

    Flytt filgruppen fra en finger til en annen hvis hendene dine er i en vanskelig posisjon. Trykk og hold ved siden av fingeren som styrer filbunken med den andre fingeren, og slipp deretter første finger.

  6. Dra elementene til et nytt mål, som kan være en mappe eller en meny. Det blå tallet i øvre høyre hjørne blir grønt når filene er over et gyldig sted.

  7. Løft fingeren for å overføre filene til den valgte mappen.


Hvordan flytte dokumenter med knapper

Du kan også flytte filer ved å bruke knappene på skjermen. Dette kan være raskere og mer praktisk enn å administrere dokumenter og bilder med flere fingre og hender.

  1. Åpne mappen som inneholder elementene du vil flytte, og trykk deretter på Plukke ut.

  2. Trykk på elementene du vil flytte. En hake vises i sirkelen for å vise at filen er valgt.

  3. Pek Flytt for å overføre varer til en annen skylagringsenhet eller iPad.

  4. Trykk på destinasjonen, og trykk deretter på mappen (hvis tilgjengelig).

  5. Pek Kopier for å flytte filen.

  6. Filene kopieres til destinasjonen. Filene vises fremdeles på den opprinnelige plasseringen.


Hvordan bruke tagger i filer

Merker markerer individuelle dokumenter eller mapper for rask tilgang senere. Merkeseksjonen inneholder fargekodede koder (rød, oransje, blå og andre farger) og spesialiserte koder som jobb, hjem og viktig. Hvis du vil legge til en etikett i et dokument eller en mappe, drar du en fil eller en stabel med filer og slipper filene på en kode.

Merking av en fil flytter den ikke.

Trykk på en enkelt tag for å vise en liste over filer og mapper med den taggen. Du kan også dra og slippe fra denne mappen til en annen tag eller flytte bunken med valgte filer og mapper til et annet sted i Files.

Dra og slipp utenfor Files-appen

Når du velger en bunke med dokumenter i filer, er du ikke begrenset til å slippe den på et annet område av Files-appen. Bruk multitasking for å åpne en annen app som destinasjon, eller lukk Files-appen ved å klikke på Hjem-knapp før du lanserer den nye appen.

Kravene er at du holder den originale fingeren som holder bunken med filer presset mot skjermen, og at destinasjonen må kunne godta disse filene. Du kan for eksempel dra et bilde til Photos-appen og slippe det på et album, men du kan ikke dra et Pages-dokument til Photos.


Legg igjen en kommentar