Introduksjon til laggrupper i GIMP

Denne artikkelen vil introdusere deg for Laggrupper funksjon i GIMP. Denne funksjonen virker kanskje ikke som en stor avtale for mange brukere, men alle som har jobbet med bilder som inneholder et stort antall lag, vil sette pris på hvordan dette kan hjelpe arbeidsflyten og gjøre komplekse sammensatte bilder mye lettere å jobbe med.

Selv om du ikke jobber med massene av lag i GIMP-filene dine, kan du fortsatt ha nytte av å forstå hvordan Laggrupper fungerer som de vil hjelpe deg med å holde filene mer håndterbare, spesielt hvis du deler filene dine med andre.

De Laggrupper funksjonen ble introdusert med GIMP 2.8 og har gjort bruk av lag mer praktisk og enklere å bruke. Det er også en praktisk funksjon som hjelper til med å bruke GIMP kalt Enkeltvindu-modus noe som gjør grensesnittet mer sammenhengende.


Hvorfor bruke laggrupper?

Før du fokuserer på hvorfor du kanskje vil bruke LaggrupperLa oss ta oversikt over lag i GIMP for de brukerne som ikke er kjent med funksjonen.

Du kan tenke på lag som å være som individuelle ark med gjennomsiktig acetat, hver med et annet bilde på seg. Hvis du skulle stable disse arkene oppå hverandre, vil de klare, gjennomsiktige områdene tillate at lag nederst ned i bunken ser ut til å gi inntrykk av et enkelt sammensatt bilde. Lagene kan også enkelt flyttes for å gi forskjellige resultater.

I GIMP er lagene også praktisk talt stablet oppå hverandre, og ved å bruke lag med gjennomsiktige områder, vil de nederste lagene vise seg gjennom og resultere i et sammensatt bilde som kan eksporteres som en flat fil, for eksempel en JPEG eller PNG. Ved å holde de separate elementene i det sammensatte bildet i separate lag, kan du senere gå tilbake til den lagdelte filen og enkelt redigere den før du lagrer en ny flat fil. Du vil spesielt sette pris på dette ved de anledninger når en klient erklærer at de elsker det, men kan du bare gjøre logoen deres litt større.

Hvis du bare har brukt GIMP for grunnleggende forbedring av bilder, er det mulig at du aldri har vært klar over denne funksjonen og ikke brukt Lag palett.


Bruke laggrupper i lagpaletten

De Lag paletten åpnes ved å gå til Windows > Dokkbare dialoger > Lag, selv om det vanligvis vil være åpent som standard.

De Laggruppe -knappen er plassert nederst på linjen Lag paletten, til høyre for Nytt lag -knappen og representert med et lite mappeikon. Hvis du velger det, en tom Laggruppe vil bli lagt til Lag palett. Du kan gi den nye laggruppen navn ved å dobbeltklikke på etiketten og skrive inn det nye navnet. Husk å trykke Enter på tastaturet for å lagre det nye navnet.

Du kan nå dra lag inn i det nye Laggruppe og du vil se at gruppens miniatyrbilde blir en sammensetning av alle lagene den inneholder.

Akkurat som med lag, kan du duplisere grupper ved å velge en og velge Dupliser i bunnen av Lag palett. Også til felles med lag er synligheten til en Laggruppe kan være slått av, eller du kan bruke glidebryteren for opasitet for å gjøre gruppen semi-transparent.

Til slutt, bør du legge merke til at hver Laggruppe har en liten knapp ved siden av med et pluss eller minus symbol. Disse kan brukes til å utvide og trekke sammen laggrupper, og de bytter bare mellom de to innstillingene.


Prøv det for deg selv

Hvis du ikke har brukt lag i GIMP før, har det aldri vært en bedre tid å gi dem en sjanse og se hvordan de kan hjelpe deg med å produsere kreative resultater. Hvis du derimot ikke er fremmed for lag i GIMP, trenger du ikke å bli bedt om å få mest mulig ut av den ekstra kraften som Laggrupper bringer til denne populære bildeditoren.

Legg igjen en kommentar