Hvordan korrigere et fotos perspektivforvrengning med GIMP

GNU Image Manipulation Program, ellers kjent som GIMP, er gratis programvare som brukes til å redigere, retusjere og manipulere bilder.


Juster et fotos perspektiv i GIMP

Du har sannsynligvis bilder av høye bygninger i samlingen din. Du vil kanskje legge merke til at sidene ser ut til å skrå innover på grunn av perspektivet som bildet ble tatt fra. Vi kan rette opp dette med perspektivverktøyet i GIMP. Dette fungerer med alle bilder som har et høyt objekt. Eksemplet som brukes her er et tre.

  1. Åpne opp GIMP og last inn bildet ditt.

  2. Dra ut et sett med retningslinjer, en for hver side, rundt objektet du vil redigere perspektivet for. Du trekker retningslinjer rett fra toppen og venstre side av prosjektet ditt i GIMP. Prøv å plassere dem slik at objektet ditt berører det perspektiv som er korrigert.

  3. Velg Perspektivverktøy fra verktøykassen din. Ikonet ser ut som en 3D-rammeboks.

  4. Rett oppmerksomheten mot alternativene for perspektivverktøyet rett under verktøykassen. Forsikre deg om at innstillingene er som følger:

    • Retning: Normal (fremover)
    • Interpolering: Kubikk
    • Klipping: Beskjær til resultat
    • Vis forhåndsvisning av bilde: X

  5. Velg bildet for å aktivere verktøyet. Perspektivdialogen vises, og du vil se firkanter på hvert av de fire hjørnene i bildet ditt.

  6. Dra hjørnene for å endre perspektivet på bildet ditt. Retningen og avstanden avhenger av bildet ditt. Generelt vil det å trekke de øverste rutene ut og de nederste inn bidra til å korrigere perspektivet ditt.

    Hvis perspektivdialogen er i veien, løsner du den ved å trykke på ikonet som ser ut som å skyte ut.

  7. Når du har alt klart, trykker du på Transform for å gjøre det endelig.

  8. Hvis du har dratt inn noen av hjørnene, ser du tom plass rundt bildet ditt. Den plassen må beskjæres. Plukke ut Bilde i toppmenyen etterfulgt av Beskjær til innhold.

    På eldre versjoner av GIMP Beskjær til innhold var Autocrop Image.

  9. Resultatet etter beskjæring er mindre, men du har ikke den tomme plassen.

  10. Fjern deretter guidene fra bildet ditt. Plukke ut Bilde> Guider> Fjern alle guider.

  11. Det ferdige resultatet er klart for deg å eksportere.


Legg igjen en kommentar