Produserer en animert GIF med GIMP

GIMP er en bemerkelsesverdig kraftig programvare med tanke på at den er gratis. Spesielt webdesignere kan være takknemlige for deres evne til å produsere enkle animerte GIF-er.
Animerte GIF-er er enkle animasjoner som du ser på mange nettsider, og selv om de er mye mindre sofistikerte enn Flash-animasjoner, er de veldig enkle å produsere av alle som har en grunnleggende forståelse av GIMP.
De følgende trinnene viser en enkel animasjon med web-bannerstørrelse ved hjelp av et par grunnleggende grafikk, litt tekst og en logo.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder GIMP versjon 2.10.12.

 1. Åpne et nytt dokument. I dette eksemplet har vi valgt den forhåndsinnstilte malen for Nettbanner stor mobil 320x100.

  For animasjonen din kan du velge en forhåndsinnstilt størrelse eller angi egendefinerte dimensjoner, avhengig av hvordan du vil bruke den endelige animasjonen.


  I denne opplæringen vil animasjonen bestå av syv rammer, og hver ramme vil bli representert med et individuelt lag, noe som betyr at den endelige GIMP-filen vil ha syv lag, inkludert bakgrunnen.

 2. Sett ramme ett. Animasjonen starter med et tomt mellomrom, så ingen endringer i det faktiske Bakgrunn laget er nødvendig ettersom det allerede er vanlig hvitt.

  Imidlertid en endring i navnet på laget i Lag palett er nødvendig. Høyreklikk på Bakgrunn lag i paletten og velg Rediger lagattributter.

 3. Rediger lagattributter dialog som åpnes, legg til (250ms) til slutten av lagets navn. Dette angir hvor lang tid denne rammen skal vises i animasjonen. MS står for millisekunder, og hvert millisekund er tusendels sekund. Denne første rammen vises i et kvart sekund.

 4. Sett ramme to. For opplæringen brukes en fotavtrykkgrafikk for denne rammen. Gå til filet > Åpne som lag og velg grafikkfilen. Dette plasserer fotavtrykket på et nytt lag som kan plasseres etter behov ved hjelp av Flytteverktøy.

 5. Som med bakgrunnslaget, må dette nye laget omdøpes for å tildele visningstiden for rammen. I dette tilfellet 750ms.

  Lag paletten, ser det nye laget forhåndsvisning ut til å vise en svart bakgrunn rundt grafikken, men i virkeligheten er dette området gjennomsiktig.

 6. Sett rammer tre, fire og fem. De neste tre rammene er flere fotavtrykk som vil gå over banneret. Disse settes inn på samme måte som ramme to, ved å bruke den samme grafikken og en annen grafikk for den andre foten. Som før er tiden satt til 750ms for hver ramme.

  Hvert fotavtrykkslag trenger en hvit bakgrunn slik at bare en ramme er synlig - for øyeblikket har hver en gjennomsiktig bakgrunn. Vi kan gjøre dette ved å lage et nytt lag rett under et fotavtrykklag, fylle det nye laget med hvitt og deretter høyreklikke på fotavtrykklaget og klikke Slå sammen.

 7. Sett ramme seks. Denne rammen er bare en tom ramme fylt med hvitt som vil gi utseendet til at det endelige fotavtrykket forsvinner før den endelige rammen vises. Vi har kalt dette laget Intervall og har valgt å ha denne skjermen i bare 250 ms.

  Du trenger ikke å navngi lag, men det kan gjøre lagdelte filer lettere å jobbe med.

 8. Sett ramme sju. Dette er den siste rammen og viser litt tekst sammen med Web.com-logoen. Det første trinnet her er å legge til et nytt lag med hvit bakgrunn.

 9. Deretter bruker du Tekstverktøy for å legge til teksten. Dette blir brukt på et nytt lag, men vi skal takle det når du har lagt til logoen eller det nye bildet, noe som kan gjøres på samme måte som fotavtrykkgrafikken ble lagt til tidligere.

 10. Når vi har ordnet disse etter ønske, kan vi bruke Slå sammen for å kombinere logo og tekstlag og deretter slå det kombinerte laget sammen med det hvite laget som ble lagt til tidligere. Dette produserer et enkelt lag som vil danne den endelige rammen, og vi valgte å vise dette i 4000 ms.

 11. Forhåndsvisning av animasjonen. Før du lagrer den animerte GIF, har GIMP muligheten til å forhåndsvise den i aksjon ved å gå til Filter > animasjon > Avspilling. Dette åpner en forhåndsvisningsdialogboks med selvforklarende knapper for å spille av animasjonen. Hvis noe ikke ser bra ut, kan det endres på dette punktet. Ellers kan den lagres som en animert GIF.

  Animasjonssekvensen er satt i rekkefølgen lagene er stablet i Lag fra bakgrunnen eller det nederste laget og arbeider oppover. Hvis animasjonen din spilles ut av sekvensen, må du justere rekkefølgen på lagene dine ved å klikke på et lag for å velge og bruke opp- og nedpilene i den nederste linjen på Lag-paletten for å endre posisjon.

 12. Lagre den animerte GIF. Å lagre en animert GIF er en ganske grei øvelse. Gå først til filet > Lagre en kopi og gi filen et relevant navn og velg hvor du vil lagre filen.

 13. Deretter går til filet > Eksporter som for å lagre den som en animert GIF.

 14. Eksporter bilde dialogboksen som åpnes, velger du Velg filtype og bla til GIF-bildet, velg det, og velg deretter Eksport. Hvis du får en advarsel om lag som strekker seg utenfor bildets faktiske grenser, velger du Beskjær knapp.

 15. Dette vil nå føre til Lagre som GIF dialog med en del av Animerte GIF-alternativer. Du kan la disse stå som standard, men hvis du bare vil at animasjonen skal spilles en gang, bør du fjerne merket Sløyfe for alltid.

 16. Nå kan du dele den animerte GIF-en din.

konklusjonen

Trinnene som vises her vil gi deg de grunnleggende verktøyene for å lage dine egne enkle animasjoner, ved hjelp av forskjellige grafikk- og dokumentstørrelser. Mens sluttresultatet er ganske grunnleggende når det gjelder animasjon, er det en veldig enkel prosess som alle med grunnleggende kunnskap om GIMP kan oppnå.