Slik løser du Gpsvc.dll mangler eller ingen mangler funnet

Gpsvc.dll feil er forårsaket av situasjoner som fører til fjerning eller korrupsjon av gpsvc DLL-filen, en fil assosiert med Group Policy Client i Windows.

I noen tilfeller kan gpsvc.dll-feil indikere et registerproblem, et virus- eller malware-problem eller til og med en maskinvarefeil.

Den gpsvc.dll feilmelding kan gjelde alle program eller system som kan utnytte filen på noen av Microsofts operativsystemer, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP og Windows 2000.


Gpsvc.dll feil

Det er flere måter gpsvc.dll feilmeldinger kan formuleres avhengig av årsaken til problemet, men her er noen av de vanligste gpsvc.dll-feilene vi har sett:

  • Gpsvc.dll ikke funnet
  • Filen mangler gpsvc.dll 
  • Dette programmet kunne ikke starte fordi gpsvc.dll ikke ble funnet. Å installere programmet på nytt kan løse dette problemet
  • Kan ikke finne [PATH] gpsvc.dll
  • Kan ikke starte [APPLICATION]. En nødvendig komponent mangler: gpsvc.dll. Installer [APPLICATION] igjen

Gpsvc.dll feilmeldinger kan vises mens du bruker eller installerer visse programmer, når Windows starter eller slås av, eller kanskje til og med under en Windows-installasjon.

Å merke seg på hvilket tidspunkt gpsvc.dll-feilen dukker opp er en viktig informasjon som vil være nyttig under feilsøkingen.


Slik løser du Gpsvc.dll feil

Ikke last ned gpsvc.dll fra en av disse "DLL nedlastingssidene". Det er mange grunner til at det ikke er lurt å laste ned en DLL-fil. Hvis du trenger en kopi av gpsvc.dll, er det best å skaffe den fra den opprinnelige, legitime kilden.

Start Windows i sikkermodus for å fullføre et av følgende trinn hvis du ikke får tilgang til Windows normalt på grunn av gpsvc.dll-feilen.

  1. Gjenopprett gpsvc.dll fra papirkurven. Den enkleste mulige årsaken til en "manglende" gpsvc.dll-fil er at du feilaktig har slettet den.

    Hvis du mistenker at du ved et uhell har slettet gpsvc.dll, men allerede har tømt papirkurven, kan du kanskje klare å gjenopprette gpsvc.dll med et gratis fil-gjenopprettingsprogram.

    Å gjenopprette en slettet kopi av gpsvc.dll med et program for filgjenoppretting er bare en smart idé hvis du er sikker på at du har slettet filen selv, og at den fungerte korrekt før du gjorde det.

  2. Skann hele datamaskinen din for virus og annen skadelig programvare. Noen gpsvc.dll-feil kan være relatert til en slags malware-infeksjon på datamaskinen din som har ødelagt DLL-filen.

    Det er til og med mulig at gpsvc.dll-feilen som du ser er relatert til et fiendtlig program som maskerer seg som filen.

  3. Utfør sfc / scannow-kommandoen for å erstatte en manglende eller korrupt kopi av gpsvc.dll-filen.

    Heldigvis leveres gpsvc.dll-filen av Microsoft i det minste noen versjoner av Windows, så systemfil-kontrollverktøyet (sfc-kommandoen) bør gjenopprette den til riktig plassering i System32-mappen.

    Dette er den mest sannsynlige løsningen på en manglende eller ikke funnet gpsvc.dll feil. Gjør alt du kan for å fullføre dette trinnet etter at du har forsikret deg om at datamaskinen ikke er infisert med skadelig programvare.

  4. Bruk Systemgjenoppretting til å angre nylige systemendringer. Hvis du mistenker at gpsvc.dll-feilen var forårsaket av en endring i en viktig fil eller konfigurasjon, og systemfilkontrollen ikke hjalp, bør en systemgjenoppretting løse problemet.
  5. Installer programmet som bruker gpsvc.dll-filen på nytt. Hvis gpsvc.dll DLL-feilen oppstår når du bruker et bestemt program, bør installasjonen av programmet erstatte filen på nytt.

    Dette trinnet er mest nyttig for å erstatte DLL-filer som ikke er levert av Microsoft, men det kan hjelpe med gpsvc.dll problem hvis dette programmet også gir en kopi av filen og tidligere feilsøkings idéene ikke var vellykket.

  6. Oppdater driverne for maskinvareenheter som kan være relatert til gpsvc.dll. Hvis du for eksempel mottar en feilmelding "Filen gpsvc.dll mangler" når du spiller et 3D-videospill, kan du prøve å oppdatere driverne for skjermkortet.

    Filen gpsvc.dll kan være relatert til skjermkort eller ikke - dette var bare et eksempel. Nøkkelen her er å være nøye med hvor feilen kommer fra, og feilsøke deretter.

  7. Rull tilbake en driver til en tidligere installert versjon hvis gpsvc.dll-feil begynte etter oppdatering av driveren til en bestemt maskinvareenhet.
  8. Installer tilgjengelige Windows-oppdateringer. Mange servicepakker og andre oppdateringer erstatter eller oppdaterer noen av hundrevis av Microsoft-distribuerte DLL-filer på datamaskinen din. Gpsvc.dll-filen kan være inkludert i en av disse oppdateringene.
  9. Reparer installasjonen av Windows. Hvis den enkelte gpsvc.dll filens feilsøkingsråd ovenfor er mislykket, utfør en oppdatering, oppstartsreparasjon eller reparasjonsinstallasjon (avhengig av hvilken versjon av Windows) dette bør gjenopprette alle Windows DLL-filer til deres arbeidete versjoner.
  10. Bruk en gratis registerrens for å reparere gpsvc.dll relaterte problemer i registeret. Et gratis registerrenseprogram kan være i stand til å hjelpe ved å fjerne ugyldige gpsvc.dll registeroppføringer som kan forårsake DLL feil.

    Vi anbefaler sjelden bruk av registerrensere. De er inkludert her bare i tilfelle det viser seg å være nyttig, i så fall kan du unngå vanskeligere testing og de alternativene som er siste utvei nedenfor.

  11. Test minne og test deretter harddisken. Jeg har overlatt flertallet av feilsøking for maskinvare til siste trinn, men datamaskinens minne og harddisk er relativt enkle å teste, og er de mest sannsynlige komponentene som forårsaker gpsvc.dll-feil når de mislykkes.

    Hvis maskinvaren mislykkes i noen av testene dine, bytter du ut minnet eller bytter ut harddisken så snart som mulig.

  12. Utfør en ren installasjon av Windows. En ren installasjon vil slette alt og installere en ny kopi av Windows. Hvis ingen av trinnene ovenfor retter gpsvc.dll-feilen, bør dette være ditt neste tiltak.

    For å være tydelig blir alle dataene på stasjonen du har Windows installert på slettet under en ren installasjon, så sørg for å sikkerhetskopiere viktige filer hvis du kan. Åpenbart må du sørge for at du har gjort alt mulig for å fikse gpsvc.dll-feilen ved å bruke et feilsøkingstrinn før du tar en ren installasjon.

  13. Feilsøk for et ukjent maskinvareproblem hvis noen av gpsvc.dll-feilene vedvarer.

    En ren installasjon av Windows er en ny start på programvaresiden av feilsøkingen. Dessverre, hvis det ikke fungerte, må DLL-problemet være maskinvarerelatert.


Legg igjen en kommentar