Slik løser du det når Windows 10-kalkulatoren ikke fungerer

Når du vil utføre noen raske beregninger, men Windows 10-kalkulatoren ikke åpnes, åpnes og lukkes umiddelbart eller krasjer like etter at du begynner å bruke den, kan du trekke ut telefonen eller riflen gjennom skrivebordet for å finne en annen kalkulator. Imidlertid, å finne ut hvorfor Windows 10-kalkulatoren manglet og få den til å fungere igjen, vil spare deg for lignende hodepine i fremtiden.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Windows 10.


Årsaker til at Windows 10-kalkulator ikke fungerer

Windows 10-kalkulator mangler eller krasjer kan være forårsaket av en håndfull problemer. Det kan være et resultat av innstillinger som er ødelagt av en nylig oppdatering. Systemfiler som er ødelagte eller mangler kan føre til at kalkulatoren feiler. Selv noe så enkelt som å bruke feil konto for å logge på datamaskinen kan være skyldige.

Jonathan Knowles / The Image Bank / Getty Images


Slik løser du Windows 10-kalkulator mangler

Feilsøking av de vanligste årsakene til en ikke-fungerende kalkulator ved å bruke noen innebygde verktøy, endre noen innstillinger og kanskje installere noen filer på nytt, er det beste alternativet for å få den i gang igjen slik den burde.

  1. Kjør kalkulatoren som administrator. Hvis innstillingene for kalkulatorappen er problematiske, kan det løse problemet å åpne den på denne måten. Hvis ikke, fortsett feilsøking.

  2. Logg deg på datamaskinen som en annen bruker. Hvis du bare har satt opp en konto i Windows, kan du opprette en ekstra og bruke kalkulatoren etter at du har logget på den andre kontoen.

  3. Kjør feilsøkingsprogrammet for Microsoft-kontoer. Å bruke dette verktøyet er spesielt nyttig hvis kalkulatoren fungerte i en alternativ Windows 10-brukerkonto. Hvis de opprinnelige kontoinnstillingene er korrupte, eller andre problemer eksisterer, kan feilsøkingsprogrammet identifisere og løse disse problemene. Hvis kalkulatoren fortsatt mangler, er det sannsynligvis et annet problem.

  4. Kjør feilsøkingsprogrammet for apper i Windows 10. Problemet har kanskje ikke noe å gjøre med brukerkontoen din og alt å gjøre med kalkulatorappen. Windows 10 inneholder flere feilsøkingsverktøy som er gjemt bort i innstillingene. Plukke ut Windows Store Apps nederst i feilsøkingsvinduet for å se etter og fikse eventuelle problemer med kalkulatoren (eller andre apper). Hvis det ikke blir funnet problemer, fortsett feilsøking.

  5. Se etter appoppdateringer. Selv om de fleste oppdateringer installeres automatisk, er det en sjanse for at en ny oppdatering er tilgjengelig som kan fikse Windows 10-kalkulatoren.

  6. Tilbakestill eller installer kalkulatoren på nytt. Det finnes en praktisk tilbakestillingsknapp i Kalkulator-delen av Window 10 Apper og funksjoner innstillinger. Hvis tilbakestilling ikke gjør det, kan du avinstallere den eksisterende programvaren og installere en ny versjon av kalkulatorappen på nytt. Etter reinstallasjon skal kalkulatoren åpnes. Hvis ikke, er det på tide å grave dypere.

  7. Kjør en skanning av systemfilkontrollen. Verktøyet skanner en datamaskin for å finne ødelagte eller feil beskyttede systemfiler og erstatter disse filene med de riktige Microsoft-versjonene. Start på nytt og prøv kalkulatoren igjen før du går videre.

  8. Kjør sfc / scannow-kommandoen. Dette verktøyet inspiserer viktige Windows-filer og erstatter eventuelle skadede eller manglende filer det finner. Etter at du har startet datamaskinen på nytt, åpner du kalkulatoren. Hvis det fremdeles mangler eller krasjer, kan du prøve ett systemverktøy til.

  9. Bruk DISM-verktøyet. Deployment Image Servicing and Management (DISM.exe) er et kommandolinjeverktøy som kan finne og reparere korrupsjon i det lokale bildet. Start datamaskinen på nytt før du fortsetter.

  10. Se etter og installer tilgjengelige Windows-oppdateringer. Det kan være et kjent problem med kalkulatorappen som en oppdateringspakke eller oppdatering gir en løsning for. Hvis det ikke finnes oppdateringer, eller dette ikke løser problemet, har du et annet alternativ.

  11. Utfør en systemgjenoppretting. Dette verktøyet transporterer datamaskinen til en tid og dato (du velger) da kalkulatoren fungerte bra. Denne prosessen angrer den siste store endringen av systemet, som kan ha fått kalkulatoren til å slutte å fungere. Du har også muligheten til å gjenopprette systemet til andre gjenopprettingspunkter som ble opprettet.


Legg igjen en kommentar