Hvordan lage et gratulasjonskort i Microsoft Publisher

Å lage et enkelt gratulasjonskort i Microsoft Publisher er enkelt å gjøre, spesielt hvis du bruker en av de medfølgende malene som utgangspunkt. Tilpass designet for å gjenspeile dine preferanser og personligheten til personen du gir kortet til.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for Publisher for Microsoft 365, Publisher 2019, Publisher 2016, Publisher 2013 og Publisher 2010.


Velg en gratulasjonskortmal

Den raskeste måten å lage et gratulasjonskort på er å starte med en av de innebygde gratulasjonskortmalene i Publisher.

  1. Gå til filet menyen og velg Ny for å se malkategoriene.

  2. Plukke ut Gratulasjonskort. For å finne noe spesifikt, skriv inn spørringen i Søk eske.

    I Publisher 2010 klikker du på Tilgjengelige maler rullegardinpilen og velg Installerte maler.

  3. De Gratulasjonskort kategorien inneholder underkategorier som Bursdag, Reise, Takk, og blanke kort. Velg en mal eller velg en mappe for å vise alle malene i den kategorien.

  4. Velg Fargevalg rullegardinpilen og velg en fargekombinasjon. Forhåndsvisningsbildet viser endringen i malelementene. Noen grafikker beholder de originale fargene mens dekorative elementer, former og tekst endres for å matche det valgte fargevalget.

    Når du velger et fargeskjema, blir fargeskjemaet brukt på hver mal (selv etter at Publisher er lukket og startet på nytt). For å vise originalfargene velger du Fargevalg rullegardinpilen og velg standard malfarger.

  5. Velg Fontskjema rullegardinpil for å endre utseendet på teksten. Velg Sidestørrelse rullegardinpilen for å endre kortstørrelse og retning. Velg Layout rullegardinpilen for å endre utseendet og posisjonen til grafikk og bilder.

    Det er ikke et standardoppsett. Når et nytt oppsett er valgt, forblir malene i det oppsettet. For å gå tilbake til standardvisningen, lukk og start Publisher på nytt.

  6. Plukke ut Opprett for å åpne malen i Publisher.


Lag kortet ditt

Etter at du har valgt en mal (med eller uten modifikasjoner) og opprettet grunnleggende kort, åpnes den første siden av kortet i hovedvisningsområdet. Hvis du vil vise andre sider, velger du sideminiatyrbildet i navigasjonsruten Sider.

Nå er det på tide å tilpasse kortet. Rediger teksten slik at kortet sier nøyaktig hva du vil, legg til eller erstatt bilder, og gjør andre endringer for å legge til ditt eget touch av kreativitet.

Slik endrer du kortet:

  1. For å erstatte teksten, velg en tekstboks og skriv inn den nye teksten.

  2. For å gjøre skrift- og fargeendringer i valgt tekst, gå til Hjem kategorien og velg en annen skrift, skriftstørrelse, skriftfarge eller stil.

  3. For å endre utseendet til valgte figurer, gå til Tegneverktøy dannet for å legge til en fyllfarge, omriss eller effekt i en figur.

  4. For å endre utseendet til en valgt tekstboks, gå til Tekstboksverktøy Format for å bruke en WordArt-stil, prege teksten, endre skrift eller endre farge.

  5. For å endre de globale fargene eller skriftene, gå til Sidedesign og endre mal, retning eller fargevalg.

    Farge- og skriftendringer i Page Design-fanen påvirker hele dokumentet. Du kan bruke forhåndsinnstilte ordninger eller lage dine egne.


Bruk Design Checker

Før du skriver ut et dokument, må du kjøre Design Checker å lete etter problemer slik at du kan fikse dem på forhånd. Å løpe Design Checker, Gå til filet > info Og velg Design Checker.

I dette eksemplet advarer Design Checker om at grafikken delvis er utenfor siden. Grafikken er designet for å skrive ut på baksiden av kortet, som er på samme side av arket, så det vil ikke være noe problem.

Skriv ut kortet

For å velge utskriftsalternativer og forhåndsvise dokumentet, gå til filet > Skrive ut for å spesifisere papirstørrelse, antall kopier og andre utskriftsalternativer.


Legg igjen en kommentar