Hvordan tvinge eller avslutte en iPad-app

Hvis du trenger å stenge en app fordi den oppfører seg uberegnelig eller du mistenker at den forårsaker andre problemer, for eksempel å bremse iPad-en din, vil ikke klikke på Hjem-knappen gjøre jobben. Slik lukker du en app som ikke oppfører seg riktig.

Disse instruksjonene gjelder for enheter som kjører iOS 7 og nyere.


Slik tvinger du en app

For å tvinge avslutte en app, åpne multitasking- og kontrollskjermen. For å komme dit dobbeltklikker du på Hjem-knappen nederst på iPad. Hjem-knappen er den fysiske knappen rett under iPad-skjermen som brukes til Touch ID. Du kan også bruke multitasking-bevegelser; klem inn med fire eller fem fingre hvor som helst på skjermen.

App Switcher vises med de nylig åpnede iPad-appene vist som vinduer over skjermen. Hvert vindu har et ikon over det sammen med navnet. Sveip fra venstre til høyre, og bla gjennom nye apper, så hvis den aktuelle appen ikke er den sist brukte, kan du fortsatt få tak i den.

Hold fingeren på appvinduet du vil lukke, og skyv fingeren til toppen av skjermen uten å løfte fingeren fra iPad-skjermen. Denne gesten stenger appen. Tenk på det som å skyve vinduet ut av iPad.


Hva om ikke problemet løses når du lukker appen?

Det neste trinnet etter tvangsavslutning av en app er å starte iPad på nytt. Når du klikker på Sleep / Wake-knappen øverst på enheten, går iPad i dvale.

For å starte iPad på nytt, hold nede Sleep / Wake-knappen i flere sekunder til du ser instruksjonene for å skyve for å slå av iPad. Følg disse instruksjonene og vent til iPad-skjermen blir mørk før du klikker på Sleep / Wake-knappen for å slå den på igjen.

Hvis en bestemt app har problemer og omstart ikke løser det, sletter du appen og laster den ned igjen fra App Store. Du trenger ikke betale for at appen skal installeres på nytt. Du mister imidlertid alt som ble lagret i appen, med mindre appen lagrer den i skyen - for eksempel Evernote-lagringsnotater til Evernote-serverne.


Må jeg alltid avslutte apper?

IOS-miljøet vet når du bruker en app eller trenger den for å kjøre i bakgrunnen. Når du bytter, forteller iOS appen at det har noen sekunder å avslutte det den gjør. På samme måte kan appen fortsette det den jobber med før den blir inaktiv, og iOS vil gi disse appene prosessorkraften de trenger.

Apper som Apple Music kan spille musikk selv når de er inaktive. De fortsetter å gjøre det med mindre du tvinge til å slutte eller gå tilbake til dem og stoppe avspillingen.

For alle andre apper, når du bytter til en annen app, suspenderer iOS den du brukte, og det slutter å få ressurser som prosessor, skjerm og høyttaler.

Du trenger ikke å tvinge avslutte apper med mindre appen oppfører seg feil.

Legg igjen en kommentar