Legge til emoji i statusoppdateringer og kommentarer

Facebook-smilefjes og emoji har blitt lettere å bruke gjennom årene, ettersom det sosiale nettverket har lagt til klikkbare menyer som gjør det enkelt for brukere å sette inn morsomme ansikter, symboler og gjenstander uten å måtte kjenne noen koder.

Før i tiden hadde Facebook-brukere et begrenset utvalg av uttrykks ikoner, men nå er det en enorm meny full av emoji du kan velge mellom når du lager status oppdateringer, legger ut kommentarer og chatter i private meldinger.

Disse instruksjonene gjelder for stasjonære og mobile versjoner av Facebook.


Slik legger du til Facebook Emoji i en status oppdatering

Facebook har en rullegardinmeny for emoji i statuspubliseringsboksen.

  1. Start med å komponere en ny Facebook-status oppdatering. Klikk inne i Hva tenker du på? status boksen og skriv inn det du vil ha med i oppdateringen, eller la den være tom hvis du bare vil sende emoji.

  2. Klikk på det lille Smile fjeset-ikonet nederst til høyre i oppdateringsstatusområdet for å åpne en ny meny.

  3. Velg hvilken som helst emoji du vil ha med i Facebook-statusen din. Du kan klikke gjennom hver kategori nederst på menyen for å raskt hoppe til andre typer emoji eller bla gjennom den enorme listen og ta deg tid til å velge favorittene dine. Når du er ferdig med å legge til emoji i tekstboksen, klikker du på det lille smile fjeset igjen for å lukke menyen og fortsette å oppdatere innlegget ditt hvis du vil ved å legge til tekst bak eller foran en hvilken som helst emoji.
  4. Når du er ferdig, klikker du på Post knappen for å legge ut emoji og status oppdateringen slik at alle Facebook-vennene dine kan se.

    Facebook-mobilappen støtter ikke emoji akkurat som de du ser i desktop versjonen. Imidlertid har de fleste telefoner innebygd støtte for emoji. Se etter et smilefjes ved siden av mellomromstasten på tastaturet. Trykk på den for å søke etter og sette inn en emoji på mobilenheten din.


    Hvordan bruke Emoji i Facebook-kommentarer og private meldinger

    Emoji er også tilgjengelig i kommentarfeltet på Facebook så vel som i private meldinger på Facebook og Messenger:

  5. Klikk inne i kommentarfelt uansett hvor du vil legge ut emoji.

  6. Bruk det lille smile fjeset-ikonet under kommentarfeltet for å åpne emoji-menyen. Velg en eller flere emoji, og de settes øyeblikkelig inn i kommentarfeltet.

    Hvis du bruker Messenger på datamaskinen din eller har en melding åpen på Facebook, er emoji-menyen til høyre for tekstboksen.

  7. Klikk på smile fjeset-ikonet igjen for å lukke menyen og fullføre skrivingen av kommentaren. Du kan legge til tekst hvor som helst, før eller etter emoji, eller hoppe over å bruke tekst helt. Legg ut kommentaren normalt ved hjelp av Enter nøkkel.


Hvordan bruke Emoji i Facebook Messenger for mobil

Bruker du Messenger-appen på telefonen eller nettbrettet? Du kan komme til emoji-menyen på nesten samme måte:

  1. Trykk for å åpne samtalen du vil bruke en emoji i, eller starte en helt ny.
  2. Velg det lille smile fjeset-ikonet til høyre for tekstboksen.

  3. Gå inn i den nye menyen som vises under tekstboksen EMOTICON kategorien. Den første siden i EMOJI-fanen viser nylig brukte emoji. Sveip til høyre for å se alle alternativene.

  4. Velg en emoji eller velg flere ved å fortsette å trykke på dem uten å forlate menyen.

  5. Trykk på smile fjeset igjen for å lukke menyen og fortsette å redigere meldingen.

  6. Trykk på send-knappen for å sende meldingen med emoji.

Andre alternativer for bildedeling

Når du legger ut en status oppdatering på Facebook, er det en meny med elementer rett under tekstboksen og emoji-menyen som du kanskje er interessert i.

De fleste av disse alternativene har ingenting å gjøre med emoji, og lar deg gjøre ting som å merke venner i innlegget, starte en avstemning og sjekke inn på et sted i nærheten.

Imidlertid, hvis du vil legge ut et bilde i stedet for et lite uttrykks ikon-lignende ikon, bruker du Foto / Video knapp. Tilsvarende har GIF alternativet er nyttig hvis du vil legge dem til i status oppdateringen din i stedet for en emoji eller i tillegg til en emoji.

Hvis du bruker Facebook-mobilappen, finner du Følelse / aktivitet alternativet under status tekstboksen eller smile fjeset-ikonet ved siden av kommentarfelt boksen for å sette inn slike ikoner og bilder hvis enheten ikke støtter emoji du er ute etter.


Legg igjen en kommentar