Hvordan Shazam en sang på telefonen din

De fleste antar at Shazam bare er nyttig for å identifisere musikk fra eksterne lydkilder. Appen kan imidlertid også brukes til å lytte til musikk som spilles på den bærbare enheten. Så lenge enheten holder mikrofonen aktiv mens du spiller en sang, bør du kunne bruke Shazam.

Miguel Co / Web

For å finne ut hvordan du gjør dette, følg veiledningen nedenfor.


Bruke Shazam til å identifisere en sang som spilles av på enheten din

Hvis du ikke har installert denne gratisappen, kan du laste den ned for ditt operativsystem. Her er noen direkte nedlastningskoblinger for din bekvemmelighet:

  • iOS-versjon av Shazam
  • Shazam for Android
  • Shazam på Windows Phone
  1. Start Shazam-appen. Dette må kjøre i bakgrunnen før du begynner å spille musikk.

  2. Nå må du kjøre din favorittmusikkavspillingsapp på enheten din. Velg det ukjente sporet du vil at Shazam skal høre på, og begynn å spille det. For dette eksemplet brukte vi RadioApp Pro, en app som streamer jordbaserte radiostasjoner til telefonen din.

  3. Bytt tilbake til Shazam-appen og trykk på opptaksknappen. Etter noen sekunder, bør du se et resultat. Så snart dette skjer, vil informasjonen bli lagt til i Shazam-koderlisten.

  4. Hvis du har en lydfil som inneholder flere sanger, kan du bare trykke på opptaksknappen hver gang en ny sang begynner å spille.

  5. Etter at du er ferdig med å spille av alle de ukjente sangene på telefonen din, kan du se en liste over sporene som ble identifisert ved å trykke på Merkemenyen i appen. Hvis du velger en i listen, får du muligheten til å kjøpe sporet fra iTunes Store, men du kan også streame hele sangen ved å bruke Spotify eller Deezer.


Tips

  • Hvis du har problemer med å identifisere sanger, kan du prøve å øke volumet på enheten. Noen ganger vil ikke Shazam kunne høre en sang som spilles hvis mikrofonen ikke henter lyden.
  • En annen måte å løse problemet med at Shazam ikke hører sanger riktig, er å bruke ørepropper eller hodetelefoner. Når du er koblet til, holder du ørepluggene rett ved mikrofonen på enheten for å se om det løser problemet. Du må kanskje leke med volumet for å få riktig nivå.
  • Hvis du velger å streame identifiserte spor med Spotify eller Deezer, trenger du de aktuelle appene installert på enheten din.

Legg igjen en kommentar