Hvordan skrive ut hvor som helst med Google Cloud Print

Ved å bruke Google Cloud Print kan du skrive ut lokalt og til og med globalt via internett. Ethvert nettsted, så vel som Gmail-mobilappen, kan brukes til å skrive ut alle meldinger eller filer over internett til en skriver hjemme.

Google Cloud Print vil ikke lenger fungere fra 1. januar 2021. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til supportsiden for Google Cloud Print.


Koble en skriver til Google Cloud Print

Start med å konfigurere Google Cloud Print med Google Chrome-nettleseren din. Dette første trinnet krever at du bruker en datamaskin med tilgang til den lokale skriveren.

  1. Åpne Google Chrome. Google Cloud Print fungerer med Google Chrome 9 eller nyere under Windows og macOS. Det er best å oppdatere Chrome til den nyeste versjonen hvis du ikke allerede har gjort det.

    Hvis du bruker Windows XP, må du sørge for at Microsoft XPS Essentials Pack er installert.

  2. Plukke ut Tilpass og kontroller Google Chrome menyknappen (ikonet med tre stablede prikker øverst til høyre i vinduet).

    Press innstillinger på bunnen av menyen.

  3. På siden Innstillinger som åpnes, rull ned og velg Avansert på bunnen av vinduet.

  4. Bla ned til delen Utskrift og velg Google Cloud Print.

  5. Plukke ut Administrer Cloud Print-enheter. Hvis du ikke er logget på med Google-kontoen din, trykker du på logg på lenke for å logge på kontoen din og registrere en ny skriver.

  6. Plukke ut Legg til skrivere. Kontroller hver skriver og enhet du vil registrere for Google Cloud Print.

  7. Forsikre deg om at alle skriverne du vil aktivere for Google Cloud Print er merket av.

    Du kan velge å Registrer automatisk nye skrivere jeg kobler til for å sikre at nye skrivere blir lagt til i Google Cloud Print i fremtiden.

  8. Press Legg til skriver (e).


Hvordan skrive ut via Google Cloud Print

Nedenfor er to måter du kan skrive ut til din lokale skriver via internett ved hjelp av Google Cloud Print. Den første er gjennom Gmail-mobilappen, og den andre er gjennom Google Cloud Print-nettstedet som du kan få tilgang til via Google-kontoen din.

For å bruke Google Cloud Print, må du først registrere skriveren din hos tjenesten. Denne registreringsprosessen vil variere fra produsent av skriveren. Se den elektroniske dokumentasjonen for den spesifikke skriveren for instruksjoner.

Personvern: Google Cloud Print

Når du skriver ut med Google Cloud Print, erkjenner du at "dokumenter du skriver ut med Cloud Print sendes til Google der de oppbevares til utskriftsjobben er fullført. Google kan lagre data om utskriftsjobben."

Hvis skriveren er frakoblet når du velger å skrive ut, bør Google Cloud Print huske jobben og sende den til skriveren så snart den blir tilgjengelig igjen.

Fra Gmail Mobile

Slik skriver du ut en e-post fra Gmail-appen.

Gmail-kontoen du er logget på og vil skrive ut fra, er den som brukes til å koble til Google Cloud Print-skrivere. Hvis du har flere Gmail-kontoer, må du registrere skrivere med hver du vil skrive ut fra.


  1. Trykk og åpne samtalen du vil skrive ut fra Gmail-appen.

  2. Trykk på menyknapp øverst i meldingen, ikke knappen øverst i selve Gmail-appen.

  3. Pek Skrive ut fra den menyen.

  4. Pek Google Cloud Print.

  5. Trykk på skriveren du vil bruke til å skrive ut.

  6. I skjermbildet Utskriftsalternativer kan du justere innstillinger for utskriftsjobben, for eksempel papirstørrelse, papirkvalitet og type.

  7. Når du er ferdig, trykker du på Skrive ut i øvre høyre hjørne.

Send en fil for utskrift hvor som helst

Du kan sende en fil til Google Cloud Print-skriveren din via Google Cloud Print-nettsiden.

  1. Gå til Google Cloud Print-siden. Forsikre deg om at du er logget på med e-postkonto der du registrerte Google Cloud Print-skriveren din.

  2. Press SKRIV øverst til venstre.

  3. Plukke ut Last opp fil for utskrift.

  4. Press Velg en fil fra datamaskinen min og velg filen du vil skrive ut.

  5. Velg Google Cloud Print skriver du vil bruke.

  6. Du kan også justere tilgjengelige skriverinnstillinger.

  7. Press Skrive ut.


Legg igjen en kommentar