Hvordan redigere en PDF på en Mac

En PDF-editor er akkurat hvordan det høres ut: et program som lar deg redigere en PDF-fil. Det kan la deg endre teksten i PDF-filen, legge til eller fjerne bilder, markere ting, fylle ut skjemaer, signere navnet ditt og mer.

Selv om det kan være vanskelig å finne en virkelig gratis PDF-editor for macOS som kan gjøre alle disse tingene i ett program, er det ikke vanskelig å finne flere som kan, når de brukes sammen, oppnå alle disse PDF-redigeringsfunksjonene.

Den enkleste metoden for å redigere en PDF på en Mac er å bruke det innebygde forhåndsvisningsprogrammet. Det er imidlertid flere andre alternativer, inkludert online og tredjeparts PDF-redigerere som kan fungere bedre for deg, avhengig av hva du vil at PDF-redigereren skal gjøre.

En lignende oppgave du kanskje vil gjøre er å konvertere PDF-filen til et annet filformat, som en DOCX-fil for bruk i MS Word, eller til en EPUB-fil for å bruke PDF-filen som en eBok. Disse typer redigeringer kan oppnås med en dokumentfilkonverterer, ikke en PDF-editor. På samme måte kan du bruke en PDF-skriver for å konvertere en annen fil til en PDF-fil.


Rediger PDF-filer med forhåndsvisning

Preview er et program forhåndsinstallert på din Mac som kan åpne og redigere PDF-filer. Det er omtrent like omfattende som enhver annen PDF-editor, med unntak av at den ikke kan redigere eksisterende tekst. Det har imidlertid den ekstra fordelen at du ikke trenger å installere noe ekstra for å bruke den - bare åpne PDF-filen og start redigeringen med en gang.

Skjermbilde

Hvis Forhåndsvisning ikke starter når du åpner PDF-filen, åpner du Forhåndsvisning først og blar deretter etter PDFen derfra. Du kan komme til Forhåndsvisning fra Launchpad: søk etter Forhåndsvisning eller se etter det i listen over programmer. Når den er åpen, gå til filet > Åpen for å finne PDF-en.

Det kan være fornuftig å tenke at Rediger menyen er det du bruker for å finne alle PDF-redigeringsverktøyene i Preview, men det er ikke tilfelle. I stedet er denne menyen for å slette sider fra PDF-filen og sette inn sider fra andre PDF-filer (eller lage blanke sider).

Forhåndsvisning lar deg også omorganisere sider i PDF-filen ved å dra dem opp eller ned fra sidefeltet. Hva det betyr er at du kan gjøre den andre siden til den første siden, eller den siste til det andre osv. Hvis du ikke ser sidefeltet i Forhåndsvisning, kan du aktivere det fra Utsikt menyen.

De fleste av de andre PDF-redigeringsalternativene i Preview er i verktøy Meny. Det er der du kan legge til et bokmerke i PDF-filen eller rotere sider. De verktøy > Kommenter menyen er hvordan du fremhever tekst; understrek tekst gjennomstrekk tekst, sett inn et notat, rektangel, ovalt, linje, pil og andre former; skriv på PDF-filen (hvor som helst eller i skjemafelt); bruk talebobler; og mer.

Skjermbilde

Mens Preview ikke lar deg redigere eksisterende tekst i PDF-filen, kan du tegne en hvit rute over teksten for å skjule den og deretter skrive din egen tekst på toppen av boksen med tekstverktøyet. Dette er ikke så smidig som tekstredigering med noen PDF-redaktører, men det er det eneste alternativet for å endre teksten i en PDF-fil med forhåndsvisning.

For å vise kommentarmenyen hele tiden for enklere redigering, kan du aktivere den gjennom Utsikt Meny. Avhengig av din versjon av macOS, kalles den enten Vis markeringsverktøylinje or Vis verktøylinjen for merknader.

Så lenge du har en styreflate eller iSight-kamera festet til Mac-en, kan du også bruke Preview til å sette inn signaturen din i PDF-filen. Det er også et frihåndstegnverktøy tilgjengelig, slik at du kan tegne signaturen din eller tegne figurer direkte på dokumentet.

Selv om det ikke virkelig teller som en PDF-redigeringsevne, er en bonusfunksjon i Preview muligheten til å lage nye PDF-filer av eksisterende sider fra en annen PDF. For å gjøre det, bare dra en side fra PDF-filen (i sidefeltets miniatyrvisning) til skrivebordet. Dette vil lage en ny PDF med bare den ene siden i den (eller flere sider hvis du valgte mer enn en). En annen enklere måte å gjøre dette på er å høyreklikke på miniatyrbildene på sidene og velge Eksporter som og deretter PDF som formattype.

Skjermbilde


Andre PDF-redigerere for Mac

Hvis funksjonene i Forhåndsvisning ikke er det du leter etter, er det en veldig god sjanse for at du finner dem i en annen PDF-editor, en som ikke er innebygd i macOS. Vi fører en liste over gratis PDF-redaktører, og de fleste av dem fungerer også på Mac-maskiner.

Sejdas online PDF-editor. Skjermbilde

En annen måte å redigere en PDF i macOS er å bruke en online PDF-editor. Gjennom den listen som er lenket ovenfor, er det flere av disse tjenestene. De fungerer ved at du laster opp PDF-filen til redigeringsnettstedet der du kan utføre redigeringene og deretter laste ned PDF-en tilbake til datamaskinen.


Problemer med PDF-redaktører

I en perfekt verden vil en PDF-editor for Mac la deg gjøre alle slags ting til PDF-en. Det lar deg ikke bare legge til figurer og signaturer, for eksempel, men også redigere den eksisterende teksten i dokumentet eller legge til mer tekst. Dessverre støtter ikke alle PDF-redaktører alle disse funksjonene, inkludert Macs forhåndsvisningsprogram (du kan ikke redigere tekst med det).

Et annet problem er at PDF-redigerere som støtter avanserte funksjoner som tekstredigering, gjør det gjennom det som kalles optisk tegngjenkjenning (OCR), som er et forsøk fra programvaren å "lese" teksten fra dokumentet og automatisk skrive den ut for deg, hvorpå du kan redigere PDF-filen som alle andre dokumenter. Imidlertid konverterer disse programmene vanligvis ikke perfekt, noe som betyr at du sitter igjen med feil oversettelser og rare formateringsstiler.


Legg igjen en kommentar