Hvordan legge til en ekstra skjerm i Windows

Å legge til en ekstra skjerm på den bærbare eller stasjonære datamaskinen er en grei oppgave i Microsoft Windows-miljøet.


Forbindelsesbetraktninger

Det første trinnet i å bruke en annen skjerm er å få den fysisk koblet til datamaskinen.

  1. Ta først en titt på hvilke porter datamaskinen din har. På bærbare datamaskiner er de vanligvis langs sidene, men noen ganger kan du finne dem på baksiden. Desktops har dem alltid på baksiden.

  2. Finn ut hvilke skjermporter du har. Noen kan være kjent for deg, som HDMI. Andre kan være helt fremmede.

    Nathaniel Gardner [CC0]

  3. Deretter tar du en titt på skjermen. Hvilke porter har den? Portene er vanligvis på baksiden av skjermen. De er også ofte på undersiden av skjermer.

  4. Velg riktig kabel for å koble skjermen til PCen.

    VGA og DVI: Eldre datamaskiner kan ha DVI- eller VGA-porter. Disse kontaktene er avhengige av en serie metallpinner, som vanligvis er på kabelen. Portene har da en serie hull for å få plass til pinnene. VGA er en standard definisjonstilkobling med lavere oppløsning. DVI er i stand til grunnleggende HD. Hvis du har en nyere skjerm, kan det hende du har vanskelig for å koble til, fordi støtte for DVI og VGA har blitt droppet av de fleste. Du kan imidlertid ha hell med å konvertere fra DVI til HDMI.

    HDMI: HDMI er den mest støttede typen skjermforbindelse. Nesten alle TV-er stole på HDMI, og de fleste dataskjermer har minst en HDMI-port.

    HDMI kan være det ideelle alternativet. Det er det mest brukte av enheter, og du bør ikke ha vanskelig for å finne en kabel.

    Det finnes flere typer HDMI-porter. Produsenter av bærbare datamaskiner kan velge mindre mini- og mikro HDMI-tilkoblinger for å spare plass og bygge en mindre enhet. I slike tilfeller jobber du fortsatt med HDMI, og du kan enkelt finne kabler med en mikro- eller minikontakt i den ene enden og en standard HDMI-tilkobling i den andre.

    DisplayPort og USB-C: Ting blir litt mer kompliserte med DisplayPort-, Mini DisplayPort- og USB-C-tilkoblinger. Du finner ikke disse like ofte, men dedikerte grafikkort og avanserte bærbare datamaskiner kan ha DisplayPort-tilkoblinger. Relativt nylig dataskjermer støtter også DisplayPort. Som med HDMI, sparer Mini DisplayPort-tilkoblinger plass på mobile enheter, og du kan finne kabler med Mini DisplayPort i den ene enden og standard DisplayPort på den andre.

    Du kjenner sannsynligvis USB-C som tilkobling på nåværende Android-smarttelefoner, men det er en rask nok tilkobling til å støtte en skjerm. Faktisk er det hovedalternativet i nyere Macbooks. Hvis datamaskinen din bare har USB-C-videoutgang, bør du vurdere en skjerm som støtter USB-C-inngang. Ellers kjøper du en kabel med USB-C-tilkobling i den ene enden og enten HDMI eller DisplayPort på den andre.

  5. Koble kabelen til både datamaskinen og skjermen ved hjelp av et matchende par porter.

  6. Slå på skjermen.


Oppdag skjermen i Windows

Nå som skjermen er fysisk koblet til datamaskinen din, er det på tide å konfigurere Windows-operativsystemet ditt til å gjenkjenne og bruke skjermen.

Hver versjon av Windows har en litt annen prosess for å aktivere og konfigurere den andre skjermen. Følg prosessen for versjonen av Windows som kjører på PCen. Hvis datamaskinen din ble laget når som helst de siste årene, kjører den sannsynligvis Windows 10.

I de fleste tilfeller vil Windows automatisk oppdage og konfigurere den andre skjermen uten at du blir bedt om det.

Windows 10

  1. Åpne strømbrukermenyen (Vinne+X) eller Start-menyen, og velg innstillinger.

  2. Plukke ut system fra Innstillinger-vinduet.

  3. Fra Vise delen velger oppdage (hvis du ser det) for å registrere den andre skjermen. Det er også en sjanse for at skjermen allerede er der.

  4. Velg Identifiser under skjermene for å se hvilken som er hvilken. Windows viser skjermnummeret på hver skjerm.

    alternativet Gjør dette til mitt hovedskjerm, Dette er hovedskjermen mineller Bruk denne enheten som den primære monitoren lar deg bytte hvilken skjerm som skal betraktes som hovedskjermbildet. Det er hovedskjermen som har Start-menyen, oppgavelinjen, klokken osv. I noen Windows-versjoner, hvis du høyreklikker eller trykker og holder på Windows oppgavelinjen nederst på skjermen, kan du imidlertid gå inn på de Eiendommer meny å velge Vis oppgavelinjen på alle skjermer for å få Start-menyen, klokken osv. på begge skjermene.

  5. Du kan bruke diagrammet til skjermene for å omorganisere dem. Velg en skjerm, og dra den på plass i forhold til den andre skjermen.

    Hvis de to skjermene bruker to forskjellige oppløsninger, vil den ene av dem vises større enn den andre i forhåndsvisningsvinduet. Du kan enten justere oppløsningene til å være de samme eller dra skjermene opp eller ned på skjermen slik at de stemmer overens på bunnen.

Windows 8 og Windows 7

  1. Åpne Windows startmeny, og velg kontroll Panel.

  2. I Kontrollpanel åpner du Utseende og personalisering alternativ. Dette sees bare hvis du ser på applets i standardvisningen "Kategori" (ikke "Klassisk" eller ikonvisningen).

  3. Nå, velg Vise og deretter Juster skjermoppløsningen.

  4. Plukke ut oppdage for å registrere den andre skjermen, hvis den ikke allerede er der.

  5. Press Identifiser for å se nummeret som er tilknyttet hver skjerm som vises.

  6. Velg og dra en skjerm på bildet for å plassere den i forhold til den andre.


Endre hvordan datamaskinen håndterer den andre skjermen

Windows gir deg noen få alternativer for hvordan den vil håndtere den andre skjermen som er koblet til datamaskinen. Du kan utvide skrivebordet på begge skjermene, speile dem eller velge å bruke den ene og ikke den andre.

Windows 10

  1. Fra Vise innstillingsskjermbildet du kom til i de forrige instruksjonene, blar du ned til du ser Flere skjermer.

  2. Velg rullegardinmenyen rett nedenfor Flere skjermer for å vise alternativene dine.

  3. Menyen utvides for å vise dine valg:

    • Dupliser disse skjermene: Vis det samme skrivebordet på begge skjermene.
    • Utvide disse skjermene: Strekk skrivebordet på tvers av begge skjermene, ved å bruke begge og øke skjermstørrelsen.
    • Vis bare på 1: Bruk bare skjerm 1.
    • Vis bare på 2: Bruk bare skjerm 2.

    Velg en.

    For å utvide skrivebordet ditt i Windows Vista, velg å Utvid skrivebordet til denne skjermen i stedet, eller I Windows XP velger du Utvid Windows-skrivebordet til denne skjermen alternativet.

  4. Et nytt vindu åpnes der du blir spurt om du vil beholde endringene. Bekreft for å beholde skjermoppsettet du valgte, eller velg Tilbakestill å gå tilbake til slik det var.

Windows 8.1 og Windows 7

  1. Fra Skjermoppløsning siden du får tilgang til de tidligere instruksjonene, finner du Flere skjermer alternativet.

  2. Velg rullegardinmenyen ved siden av Flere skjermer for å vise tilgjengelige alternativer.

  3. Velg alternativet du foretrekker. Utvid skrivebordet til denne skjermen vil strekke skrivebordet ditt over begge skjermene.


Legg igjen en kommentar