Asus VG245H: En eksepsjonell skjerm for konsollspill

Web / Erika Rawes


Installasjonsprosess: Plug and play

Å sette opp skjermen er enkelt, det er veldig plug and play. Armen kommer forhåndsfestet, så du trenger bare å feste basen, som ganske enkelt innebærer å plassere den på enden og vri på en skrue. Skruen har til og med et grep på enden slik at du kan momentere den uten en skrutrekker. Du får en HDMI, en VGA og en lydkabel i pakken, alt du trenger for å komme i gang.  

Bildekvalitet: Et levende HD-bilde på konsollen

Som de beste 24-tommers spillmonitorene, tilbyr VG245H et fantastisk bilde når du spiller konsolltitler. Dens maksimale oppløsning på 1920 x 1080 og oppdateringsfrekvensen på 75 Hz er bare gjennomsnittlig til litt over gjennomsnittet for en skjerm i dette prisklassen, men dette hindrer ikke skjermens ytelse når du spiller på konsoller. 

Skjermen er FreeSync-kompatibel, så hvis du bruker VG245 for PC-spill, vil den justere hastigheten for å forbli synkronisert med det kompatible grafikkortet ditt, men det maksimerer likevel 75 Hz over HDMI. Responstiden på 1 ms betyr at det absolutt ikke er noen merkbar inngangsforsinkelse når du spiller.

 Web / Erika Rawes

Justering av innstillingene gjør en enorm forskjell for bildekvaliteten. Skjermens lysstyrke på 250 nit, kombinert med Asus 'Smart Contrast Ratio (det dynamiske kontrastforholdet) gjør at fargene spretter. Den har også flere moduser utover bare en grunnleggende spillmodus, inkludert spesifikke moduser for landskap, racing, kino, RTS / RTG, FPS og sRPG. Du kan også justere filternivået for blått lys (fra nivå null til nivå fire) for å gi øynene dine en liten pause. 

Det er mange andre tilpasningsalternativer - lysstyrke, kontrast, fargetemp og jevn hudtone. Du kan dra nytte av innstillinger som levende piksler, som hjelper med å skarpe konturer og reduserer uskarphet, sporfri, noe som kan bidra til å redusere spøkelser, eller smart visning, som justerer lysstyrken basert på innholdet på skjermen. 

VG245H tilbyr et fantastisk bilde når du spiller konsolltitler.

Hvis du liker å lage dine egne tilpassede innstillinger, kan du lagre opptil fire profiler. På denne måten kan du raskt justere bildet ditt for spillene du spiller mest. Jeg brukte denne skjermen hovedsakelig til konsollspill, og jeg opprettet forskjellige tilpassede innstillinger for mørkere, vanskeligere å se spill som Injustice 2, Diablo 3 og Arkham Knight. Jeg kunne tydelig se de hvite høydepunktene på Batmans kostyme, samt skyene på nattehimmelen og detaljene på vinduene i bybygningene.


Audio: Anstendig, men ikke fantastisk

VG245 har to separate to-watt stereohøyttalere, som faktisk ikke høres så ille ut. De høye og lave tonene er mye rikere enn bassen, men tale kommer veldig tydelig gjennom, og høyttalerne er helt tilstrekkelig for offline konsollspill. Hvis du vil spille musikk eller se filmer på skjermen, kan det være lurt å koble til en ekstern høyttaler ved hjelp av lydutgangen.

Programvare: Asus Multiframe og GamePlus

Asus Multiframe-programvare er tilgjengelig for kompatible Asus-skjermer som VG245. Det er en gratis programvare som gjør det lettere å organisere flere åpne vinduer på skrivebordet. Asus Multiframe er relativt enkel å bruke, og lar deg rydde opp på skrivebordet på bare noen få øyeblikk.

VG245 inkluderer også GamePlus i skjermmenyen, som skiller skjermen fra andre spillmonitorer i sin prisklasse. GamePlus har trådkors, tidtakere på skjermen, en teller for bilder per sekund og justering av skjermen. Det er bare fire trådkors (vel, to i to forskjellige farger), og FPS-telleren kan definitivt bli en distraksjon etter hvert, men jeg syntes faktisk at timerfunksjonen var veldig nyttig. Spill har en tendens til å få tiden til å gå i et annet tempo - fem timer kan lett føles som fem minutter. Siden kan stille timeren mellom 30 og 90 minutter, når du sier "Jeg skal spille i 30 minutter og deretter gå tilbake til jobb", kan du faktisk gjøre nettopp det. Tiden flyr fortsatt fremdeles.

Web / Erika Rawes


Kompatibilitet: Ingen DisplayPort eller USB

VG245H har ikke et DP-tilkoblingsalternativ, og det har heller ikke en USB-port. Den har to HDMI-porter, og du kan koble til via VGA. De to HDMI-portene er en fin funksjon fordi du kan koble en konsoll og en PC til VG245H samtidig, og bytte mellom enheter uten å bytte kabler. 

Pris: Betal litt, få mye

VG245 selger vanligvis for under $ 200, en veldig rimelig pris. Designet (spesielt det ergonomiske stativet), tilpasningsalternativer og tilleggsfunksjoner gir skjermen et høykvalitetsutseende og en følelse som lett rettferdiggjør den priskursen.

Asus VG245H vs. Acer XFA240

Acers XFA240, en annen 24-tommers budsjett spillmonitor, har et lignende svingbart stativ som lar deg bytte mellom landskap og portrett, og mange av spesifikasjonene er like. Imidlertid er Acer XFA240 FreeSync og G-Sync kompatibel. I motsetning til Asus VG245H (Vis på Amazon) har Acer XFA240 også en skjermportforbindelse og en ekstremt rask oppdateringsfrekvens (144 Hz) for denne prisklassen. Acer-skjermen har bare en HMDI-port, mens Asus VG245H har to.

Endelige dommen

Et levende bilde, flere spillfunksjoner og en rekke tilpasningsalternativer gjør Asus VG245H til en eksepsjonell konsollspillmonitor. 

Hvis du leter etter en billig skjerm som ikke spiser for mye av boarealet eller budsjettet ditt, vil du være fornøyd med denne Asus-periferien.

Specs

  • Produktnavn Asus VG245H Gaming Monitor

  • Produktmerke Asus

  • SKU 5591926

  • Pris $ 200

  • Produktmål 22 x 12.95 x 1.96 tommer

  • Skjermoppløsning 1920 x 1080

  • Svartid 1 ms

  • Oppdateringshastighet 75 Hz

  • Fargestøtte 16.7 millioner

  • Blacklight LCD

  • Lysstyrke 250 gitt

  • Kontrastforhold 1,000: 1, med 100,000,000: 1 dynamisk kontrastforhold

  • Ergonomi Høyde justeres 130 mm, helles -5 grader til 33 grader, svinger 90 grader fra landskap til portrett

  • Visningsvinkler 170 grader horisontalt, 160 grader vertikalt,

  • Montering VESA-kompatibel (100 x 100 mm)

  • Porter 2 x HDMI / MHL, 1 x VGA, 1 x lydinngang, 1 x hodetelefonkontakt

  • Høyttalere 2 x 2-watt høyttalere

  • Tilkoblingsmuligheter HDMI, VGA

  • Paneltype TN, TFT LCD

  • Strømforbruk Strøm på: <40 W, standby: <0.5 W, strøm av: <0.5 W


Legg igjen en kommentar