Hva er Samsung DeX og hvordan fungerer det?

Samsung DeX er en kombinasjon av maskinvare og programvare som lar deg gjøre en smarttelefon eller et nettbrett til en stasjonær datamaskin. Den fungerer med Samsung Galaxy S8 og nyere, Galaxy Note 8 og nyere, og Tab S4-nettbrett. Opplevelsen er likevel forskjellig avhengig av enheten du har.

For en fullstendig liste over systemkrav for å kjøre Samsung DeX, se Samsungs nettsted.


Hva er Samsung DeX?

Dex utvider Android Multi-Window eller delt skjermmodus, slik at du enkelt kan multitaske mellom apper, verktøy og enheter. I DeX-modus kan du se hele listen over apper, få tilgang til skjermtastatur, søke etter apper og elementer, og få tilgang til å redigere telefonens bilder og filer. Du kan også svare på tekstmeldinger og ringeanrop.

DeX er ikke en fullverdig stasjonær erstatning. Det er en følgesvenn som er tregere og mindre dynamisk enn et tradisjonelt skrivebordsmiljø. Du kan for eksempel ikke åpne flere Google Docs eller Sheets samtidig som du kan på en bærbar datamaskin eller stasjonær PC. Dette kan utgjøre et problem for noen mennesker, for eksempel forfattere, analytikere og finanspersoner. DeX er også begrenset til bruk av mobilapper, som kan ha mindre funksjonalitet enn stasjonære apper, og det er ingen nettleserutvidelser som annonseblokkere eller passordadministratorer.

Slik konfigurerer du Samsung DeX og hva du kan gjøre med det.


Slik kjører du Samsung DeX på Galaxy Note 9 og Galaxy Tab S4

Hvis du har en Galaxy Note 9-smarttelefon, kommer den med Samsung DeX-programvare installert. Alt du trenger er en USB-til-HDMI-adapter og en skjerm som har en HDMI-inngang. Koble kabelen til smarttelefonen og skjermen for å starte oppsettet automatisk.

Samsung

Etter tilkobling av enhetene vises et velkomstskjermbilde på skjermen. Velg Start Samsung DeX. Naviger gjennom tips, gå gjennom vilkårene for bruk og velg Start. Når DeX starter, kan du bruke telefonen som om den var en stasjonær datamaskin.

Du kan også bruke smarttelefonen din som du vanligvis gjør mens du bruker den eksterne skjermen til en presentasjon, demo eller annen aktivitet. Dette er en velsignelse for forretningsreisende som kan lagre en presentasjon eller video på telefonen og deretter projisere den til en skjerm i et konferanserom eller andre forretningsinnstillinger. Du kan også se videoer fra Netflix eller andre streamingtjenester på en egen skjerm.

Galaxy Tab S4-nettbrettet har også en innebygd DeX-modus, og du kan enkelt bytte mellom vanlig og DeX-modus. Du kan bruke DeX-modus på en nettbrettskjerm eller ved å koble den til en skjerm ved hjelp av USB-til-HDMI-adapteren fra Samsung.


Hva er DeX Pad?

Samsung DeX Pad gjør en Galaxy S9, S9 + eller senere til en pekeplate mens den også lader en smarttelefon. Når du er tilkoblet, får du lignende funksjonalitet som ved adapterkabelen, inkludert tilgang til apper, bilder og dokumenter på en større skjerm. Berøringsplatefunksjonaliteten støtter rulling, klikk (enkelt og dobbeltklikk) og klyp for å zoome.

Samsung

DeX Pad har én HDMI-utgang, to USB 2.0-porter og én USB Type-C-port.

Hva er DeX Station?

DeX Station gir mer funksjonalitet, inkludert Ethernet-tilkobling for tilgang til nettverksfiler og muligheten til å bruke et telefonkamera for videochatting.

Samsung

I likhet med DeX Pad lader stasjonen en Samsung-telefon. Den er også lett og enkel å transportere. DeX Station har en justerbar kontakt slik at du kan få en god vinkel på smarttelefonskjermen.

I DeX-modus vil du se smarttelefonskjermen på den eksterne skjermen. Du kan bruke Screen Mirroring, som betyr at telefonen og skjermen viser den samme skjermen. For å navigere i DeX-modus, koble til en USB- eller Bluetooth-mus. I skjermspeiling-modus kan du bruke telefonen som en styreflate. I begge modusene kan du bruke et eksternt tastatur eller det virtuelle tastaturet innebygd i DeX.

Bør du anskaffe DeX?

Konseptet med DeX er interessant. Dette kan være en voksende kategori ettersom telefoner blir kraftigere og arbeidsplasser mer mobile. På dette tidspunktet er DeX en god innsats for forretningsfolk som reiser rundt med presentasjoner eller videodemonstrasjoner, og er lei av å kaste bort tid på å prøve å dele skjermen mens deltakerne ser med glaserte øyne. Hvis du jobber ved et skrivebord hele dagen, kan du ha det bedre med en tradisjonell datamaskin, i hvert fall foreløpig.


Legg igjen en kommentar