Hvordan lage en intern harddisk ekstern

På grunn av tilgjengelighet og mangel på generell forbrukerkunnskap kan interne harddisker være noe billigere enn frittstående eksterne harddisker. Du kan dra nytte av dette ved å koble en ny eller ekstra intern stasjon til et harddiskkabinett. Deretter kobler du den til PC-en din ved hjelp av en standard USB-tilkobling.


Hvordan koble til en intern harddisk eksternt

Følg disse trinnene for å bruke en intern harddisk eksternt.

  1. Velg en intern harddisk. Du kan mikse og matche nesten hvilken som helst harddisk og kabinett, men sjekk produsentens nettsteder for å sikre at stasjonen og kabinettet er kompatible, bare i tilfelle det er tilfelle.

  2. Monter stasjonen i kabinettet. Inne i kabinettet kan det være et sted å montere den interne harddisken i kabinettet, enten med skruer eller fester (noe spor i kontakten). Hvis du installerer eldre stasjoner som EIDE eller IDE, kan det hende du ser flere ledninger for å koble til harddisken. For SATA- eller mSATA-stasjoner, bør du se en enkelt SATA-tilkobling som de som er inne i PC-en.

  3. Koble til kontaktene. Tilkoblingene du trenger å opprette varierer avhengig av hvilken type harddiskkontakt du har. For de fleste moderne stasjoner som bruker SATA eller mSATA, er det en enkelt 7-pinners kontakt som er grensesnittforbindelsen og gir strøm. For PATA-stasjoner (EIDE eller IDE) er det en 40-pinners kontakt og en 4-pinners strømkontakt.

    Begge kontaktene er tastet inn slik at de bare kan plugges på en måte.

  4. Sett inn harddisken. Avhengig av stilen på kabinettet, kan det hende du må skyve inn stasjonen eller montere den internt.

  5. Forsegl harddiskdekslet. Etter at den er koblet til, må du tette kabinettet igjen med den interne harddisken inne. De fleste harddiskkapslinger har skruer eller enkle fester som du kan bruke til å forsegle stasjonen. Du har nå en intern harddisk som fungerer som en bærbar ekstern lagringsenhet. Alt som gjenstår er å koble kabinettet til PC-en.

  6. Koble kabinettet. Kabinettet leveres med ledninger som er nødvendige for å koble den til en PC. Vanligvis er det en USB-kabel som gir både tilkobling og strøm til stasjonen.

  7. Koble kabinettet til PCen. Koble USB-kabelen til PCen, og la stasjonen komme på. Hvis den har en strømbryter, må du slå den på.

  8. Plugg og spill harddisken. Når du kobler den til og slår den på, bør Windows-maskinen din erkjenne at du har lagt til ny maskinvare og la deg "plugge og spille" den. Du kan bla til stasjonen, åpne den, dra filer og mapper inn i den, eller sette den opp for å motta sikkerhetskopier og gjenopprettingsfiler.

Hvis PCen din ikke gjenkjenner stasjonen, kan det være et formateringsproblem. Du må formatere stasjonen riktig slik at den passer til datamaskinen din. Å lære å formatere en harddisk er enkelt.


Legg igjen en kommentar