Installer en CD / DVD-stasjon med denne illustrerte veiledningen

Selv om mange stasjonære datamaskiner leveres med en CD- eller DVD-stasjon, er det ikke alltid tilfelle. Du kan installere en så lenge datamaskinen har et åpent spor for en ekstern stasjon. Denne guiden viser deg hvordan du installerer en CD-stasjon. Lær den riktige metoden for å installere en ATA-basert optisk stasjon på en stasjonær datamaskin ved hjelp av en stjerneskrutrekker.

Disse instruksjonene er gyldige for alle former for en optisk basert stasjon, for eksempel CD-ROM, CD-RW, DVD-Rom og DVD-brennere.

  1. Først må du sørge for at PCen din er helt slått av. Etter at datamaskinen er slått av trygt, slår du av den interne strømmen ved å vri på bryteren på baksiden av strømforsyningen og ta ut strømledningen.

  2. Åpne datamaskinen for å installere CD- eller DVD-stasjonen. Metoden for å åpne saken varierer avhengig av datamaskinmodell. De fleste systemer bruker et panel eller en dør på siden av datamaskinen, mens eldre systemer kan kreve at du fjerner hele lokket. Fjern og sett til side skruene som fester dekselet eller panelet til datamaskinkassen, og fjern dekselet.

  3. Fjern dekselet til stasjonssporet. De fleste datamaskinkasser har flere spor for eksterne stasjoner, men bruker bare noen få. Ethvert ubrukt stasjonsspor har et deksel som forhindrer at støv kommer inn i datamaskinen. Fjern dekslet på 5.25-tommers stasjonsåpning ved å skyve tappene på innsiden eller utsiden av saken. Noen ganger kan et deksel skrus inn i saken.

  4. Still inn IDE-kjøremodus. De fleste CD- og DVD-stasjoner for stasjonære datamaskinsystemer bruker IDE-grensesnittet, som gir mulighet for to enheter på en enkelt kabel. Plasser hver enhet på kabelen i riktig modus. Den ene stasjonen er mesteren, og den andre sekundærstasjonen er en slave. En eller flere hoppere på baksiden av stasjonen håndterer vanligvis denne innstillingen. Se dokumentasjonen eller diagrammene på stasjonen for plassering og innstillinger.

    Hvis du skal installere CD / DVD-stasjonen på en eksisterende kabel, setter du stasjonens behov i slave-modus. Hvis stasjonen skal ligge på sin egen IDE-kabel alene, sett den til hovedmodus.

  5. Plasser CD / DVD-stasjonen i datamaskinen. Metoden for å installere stasjonen varierer avhengig av tilfelle. De to vanligste metodene for å installere en stasjon er enten gjennom skinner eller direkte inn i stasjonsburet.

    • Drive Rails: Plasser drivskinnene på siden av stasjonen og fest dem med skruer. Når du har plassert drivskinnene på begge sider av stasjonen, skyver du stasjonen og skinnene inn i riktig spor. Fest stasjonsskinnene, slik at stasjonen fliser med saken når du setter den helt inn.
    • Drive Cage: Skyv stasjonen inn i sporet i saken, slik at stasjonsrammen fliser med datamaskinkassen. Fest stasjonen til datamaskinkassen ved å plassere skruene i de riktige sporene eller hullene.
  6. Fest den interne lydkabelen. For å bruke CD / DVD-stasjoner til å lytte til musikk, må lydsignalet fra CD-stasjonen rute til datamaskinens lydløsning. Vanligvis håndterer en liten to-ledningskabel med en standard kontakt. Koble denne kabelen til baksiden av CD / DVD-stasjonen, og koble den andre enden til enten et PC-lydkort eller hovedkort, avhengig av datamaskinens lydoppsett. Til slutt, koble kabelen til kontakten merket som CD Audio.

  7. Fest CD / DVD-stasjonen til datamaskinen ved hjelp av en IDE-kabel. Vanligvis ligger stasjonen sekundært til harddisken. Finn i så fall den ledige kontakten på IDE-båndkabelen mellom datamaskinen og harddisken og koble den til stasjonen. Hvis stasjonen skal være på sin egen kabel, kobler du IDE-kabelen til hovedkortet og en av de andre kontaktene på kabelen til CD / DVD-stasjonen.

  8. Koble stasjonen til strømforsyningen. Finn en av de 4-pinners Molex-kontaktene fra strømforsyningen, og sett den inn i strømkontakten på CD / DVD-stasjonen.

  9. Nå som du har installert stasjonen, kan du lukke datamaskinen. Sett på plass panelet eller dekselet til datamaskinkassen. Fest dekselet eller panelet til saken med skruene du la til side når du fjernet lokket.

  10. Koble vekselstrømledningen tilbake til strømforsyningen og vri bryteren til On stilling.

    Mark Kyrnin

  11. Datasystemet skal automatisk oppdage og begynne å bruke den nye stasjonen. Siden CD- og DVD-stasjoner er standardiserte, trenger du ikke å installere noen spesifikke drivere. Se i bruksanvisningen som fulgte med stasjonen for instruksjoner for akkurat ditt operativsystem.


Legg igjen en kommentar