En enkel løsning for mange Xbox One-problemer

Fortsetter Xbox One å krasje mot startskjermen når du laster inn et spill eller en app? Flere problemer kan forårsake denne typen problemer, inkludert at Xbox One fryser, ikke laster spill eller ikke fungerer. Disse problemene har de samme årsakene og løsningene.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder alle Xbox One-modeller, inkludert Xbox One X og Xbox One S.

Web 


Hva forårsaker at Xbox One krasjer?

Her er noen grunner til at Xbox One ikke fungerer:

  • Bakgrunnsprosesser hindrer programvare i å starte.
  • Programvaren er ikke riktig installert.
  • Appdataene på harddisken er ødelagt.
  • Serveren for et spill eller en tjeneste er nede.

Hvordan fikse en Xbox One som fortsetter å krasje på startskjermen

Prøv disse trinnene i rekkefølge til Xbox One-spillet eller appen din fungerer som den skal:

  1. Slå på Xbox One. Omstart av Xbox One fungerer av samme grunn som omstart av PC løser datamaskinproblemer. Harddisken setter seg fast med prosesser jo lenger den går, noe som kan forhindre at spill og apper lastes inn. Fornyelse av systemet lukker alle disse prosessene, noe som gir CPUen en ren skifer å jobbe med.

  2. Sjekk om Xbox Live er nede. Noen ganger påvirkes systemfunksjonene av Xbox Live. Gå til websiden for Microsoft Xbox Live Status for å se om tjenesten du bruker er nede.

  3. Avinstaller Xbox One-appen. Hvis du har problemer med et bestemt spill eller en bestemt app, kan du slette og installere det på nytt. Finn innholdet i applikasjonslisten, og trykk deretter på Hjem -knappen og velg Avinstaller. Når du er ferdig, går du til de avinstallerte programmene i biblioteket for å installere det på nytt. Vent til spillet eller appen installeres, og se om problemet er løst.

    Systemoppdateringer kan noen ganger føre til problemer for spesifikke spill og apper. Sjekk online for å se om andre mennesker har de samme problemene for å finne ut hva ditt neste trekk skal være. 

  4. Slett lokale spilldata. Hvis appdataene eller spilllagringsdataene dine er korrupte, må du slette dem og laste dem ned fra skyen på nytt. Se avsnittet nedenfor for instruksjoner.

  5. Sjekk Xbox Ones Wi-Fi-tilkobling. Spill og apper som er avhengige av Wi-Fi, kan ikke fungere hvis du har dårlig internettforbindelse.

  6. Oppdater Xbox One. Hvis det er mulig, oppdater konsollen for å løse eventuelle problemer med fastvaren.

  7. Få Xbox One service. Hvis trinnene ovenfor ikke løser problemene dine, må du kanskje sende inn konsollen for reparasjon. Ring enten 1-800-4MY-XBOX (i USA) eller gå til Xbox-støttesiden.

    Du kan registrere Xbox One via Microsofts nettsted for å fremskynde teknisk støtte for problemer som fortsatt dekkes av garantien.


Slik sletter du Xbox One-spilldata

Slik fjerner og erstatter du ødelagte spillfiler:

  1. Trykk på Hjem på Xbox One-kontrolleren og gå til Mine spill og apper > Se alle > spill.

  2. Fremhev spillet eller appen, og trykk deretter på Hjem knappen igjen.

  3. Velg Administrer spill og tillegg > Lagrede data.

  4. Velg Slette alle for å fjerne lokale spilldata.

  5. Start Xbox One på nytt og synkroniser dataene dine fra skyen.

Legg igjen en kommentar