Hvordan lage, redigere og vise Microsoft Excel-dokumenter gratis

Microsoft Excel er applikasjonen folk flest tenker på når det gjelder å opprette, vise eller redigere regneark. Men med tillegg av makrostøtte og andre avanserte funksjoner, tilbyr Excel nå mye mer enn bare regnearkverktøy.

Mens fullversjonen av Excel koster penger, er det måter å åpne, endre og lage Excel-regneark fra bunnen av uten å grave i lommeboken. Disse gratis metodene er beskrevet nedenfor, hvorav de fleste støtter filer med blant annet XLS- eller XLSX-utvidelser.


Excel Online

Microsoft tilbyr en nettbasert versjon av Office-pakken, som inkluderer Excel. Excel Online er tilgjengelig via de fleste nettlesere og lar deg redigere eksisterende XLS- og XLSX-filer, samt lage nye arbeidsbøker helt fra bunnen av.

Office Onlines integrasjon med Microsoft OneDrive lar deg lagre filene dine i skyen. Det gir til og med muligheten til å samarbeide med andre på samme regneark i sanntid. Selv om Excel Online ikke inkluderer mange av de betalte applikasjonens mer avanserte funksjoner, for eksempel makrostøtte, vil brukere som ønsker grunnleggende funksjonalitet bli overrasket.


Microsoft Excel-app

Funksjonene som finnes i Excel-appen, som er tilgjengelig på både Android og iOS, varierer avhengig av enheten din. Android-brukere med skjermer på 10.1 tommer eller mindre kan opprette og redigere regneark uten kostnad. De som kjører appen på større telefoner og nettbrett, trenger et abonnement på Microsoft 365 hvis de vil gjøre noe mer enn å se en Excel-fil.

iPad Pro-brukere med skjermer på 10.1 "eller større har samme begrensninger. Brukere av alle andre iPads, iPhones eller iPod Touches kan opprette, redigere og se Excel-dokumenter gratis. Det bør bemerkes at det er noen avanserte funksjoner som bare er tilgjengelig med et abonnement, uansett hvilken enhet du har.


Microsoft 365 Home Trial

Som vi har nevnt ovenfor, begrenser Microsofts gratis tilbud, for eksempel den nettleserbaserte Office-pakken og Excel-appen, funksjonene som er tilgjengelige for deg. Hvis du befinner deg i en posisjon der du trenger tilgang til noe av Excels avanserte funksjonalitet, men ikke vil at lommeboken din skal slå et treff, kan prøveversjonen av Microsoft 365 være en perfekt kortsiktig løsning.

Når den er aktivert, kan du kjøre den komplette versjonen av Microsoft Office Home Edition (inkludert Excel) på en kombinasjon av fem PC-er og Mac-maskiner sammen med den fullverdige Excel-appen på opptil fem Android- eller iOS-telefoner og nettbrett. Du må oppgi et gyldig kredittkortnummer for å starte 30-dagers prøveversjon, og vil bli belastet $ 99.99 for et 12-måneders abonnement hvis du ikke avbryter manuelt før utløpsdatoen.


Office Online Chrome Extension

Et tillegg til Google Chrome, dette praktiske lille verktøyet åpner en ganske kraftig versjon av Excel i nettleserens hovedgrensesnitt på alle større stasjonære operativsystemer.

Office Online-utvidelsen vil ikke kjøres uten et aktivt Microsoft 365-abonnement, men er inkludert i denne artikkelen siden den vil fungere som forventet i løpet av den gratis prøveperioden for Microsoft 365.

LibreOffice

LibreOffice er en programvarepakke med åpen kildekode som kan lastes ned gratis, og har et Excel-alternativ som heter Calc som støtter XLS- og XLSX-filer, samt OpenDocument-format. Selv om det ikke er et faktisk Microsoft-produkt, tilbyr Calc mange av de samme regnearkfunksjonene og malene som er mest brukt i Excel; alt for en prislapp på $ 0. Den inneholder også flerbrukerfunksjonalitet som muliggjør sømløs samarbeid, samt flere strømbrukerkomponenter, inkludert DataPivot og en sammenlignende Scenario Manager.


Kingsoft WPS Office

Den personlige, gratis nedlastbare versjonen av Kingsofts WPS Office-pakke inneholder et program som heter Regneark. Regneark er kompatibelt med XLS- og XLSX-filer, og har dataanalyse- og grafverktøy sammen med grunnleggende regnearkfunksjonalitet. Regneark kan også installeres som en frittstående app på operativsystemene Android, iOS og Windows.

En forretningsversjon er tilgjengelig mot et gebyr som tilbyr avanserte funksjoner, skylagring og støtte for flere enheter.

Apache Openoffice

Apache's OpenOffice, et av de originale gratis alternativene til Microsoft Office, har samlet hundrevis av millioner nedlastinger siden den første utgivelsen. OpenOffice er tilgjengelig på over tre dusin språk og inkluderer et eget regnearkprogram som også kalles Calc. Den støtter både grunnleggende og avanserte funksjoner, inkludert utvidelses- og makrostøtte sammen med Excel-filformater.

Dessverre kan Calc, så vel som resten av OpenOffice, snart stenge på grunn av et inaktivt utviklermiljø. Hvis dette skjer, blir viktige oppdateringer, inkludert oppdateringer for sikkerhetsproblemer, ikke lenger tilgjengelig. På det tidspunktet vil vi anbefale at du ikke lenger bruker denne programvaren.

Gnumeric

Et av de eneste virkelige frittstående alternativene i denne listen, Gnumeric er et kraftig regnearkprogram som også er tilgjengelig gratis. Dette ofte oppdaterte open source-programmet støtter alle Excel-filformater, noe som ikke alltid var tilfelle, og er skalerbart for å jobbe med selv det største regnearket.

Google Sheets

Googles svar på Excel Online, Sheets er så fullverdig som det blir for et nettleserbasert regneark. Denne brukervennlige applikasjonen er integrert med Google-kontoen din og derfor den serverbaserte Google Drive, og tilbyr avansert funksjonalitet, et anstendig utvalg av maler, muligheten til å installere tilleggsprogrammer og on-the-fly samarbeid. Ark er fullt kompatibel med Excel-filformater, og best av alt er det helt gratis å bruke. I tillegg til den nettbaserte versjonen for stasjonære og bærbare datamaskiner, er det også Sheets-apper tilgjengelig for Android- og iOS-enheter.


Legg igjen en kommentar