Hvordan hackesikre den trådløse ruteren

Det er ikke noe som er hack-proof eller hacker-proof, akkurat som det ikke er noe der ute som er helt vanntett. Derfor vil vi i denne artikkelen vise deg hvordan du kan gjøre den trådløse ruteren din så hackerresistent som mulig. Den trådløse ruteren din er et hovedmål for hackere som vil infiltrere nettverket ditt eller bare frilaste av Wi-Fi-tilkoblingen din. Her er noen ting du kan gjøre for å gjøre den trådløse ruteren vanskeligere å hacke.


Aktiver WPA2 eller WPA3 trådløs kryptering

Hvis du ikke bruker et minimum av Wi-Fi Protected Access 2 (WPA2) -kryptering for å beskytte det trådløse nettverket, lar dette nettverket være åpent fordi hackere nesten kan gå inn i nettverket ditt.

Hvis du bruker utdaterte Wired Equivalent Privacy (WEP) sikkerhet, som kan bli sprukket på få sekunder av de fleste hackere, kan du oppgradere til WPA2 eller helst WPA3, som er bakoverkompatibel med WPA2. Eldre rutere kan trenge en firmwareoppgradering for å legge til WPA2- eller WPA3-funksjonalitet. Se i produsentens håndbok for ruteren din for å lære hvordan du aktiverer WPA2 WPA3 trådløs kryptering på ruteren din.

GodfriedEdelman / Getty Images


Lag et sterkt SSID-nettverksnavn og forhåndsdelt nøkkel

Du må også lage et sterkt SSID (trådløst nettverksnavn). Hvis du bruker ruterenes standard nettverksnavn (for eksempel Linksys, Netgear eller DLINK), så gjør du det enklere for hackere å hacke nettverket ditt. Ved å bruke en standard SSID eller en vanlig hjelper hackere å knekke krypteringen din fordi de kan bruke forhåndsbygde regnbuetabeller tilknyttet vanlige SSID-navn for å knekke den trådløse krypteringen.

Lag et langt og tilfeldig SSID-navn, selv om det kan være vanskelig å huske. Du bør også bruke et sterkt passord for den forhåndsdelte nøkkelen for å motvirke hackingsforsøk ytterligere.


Slå på den trådløse ruterens brannmur

Hvis du ikke har gjort det, aktiverer du den trådløse ruterenes innebygde brannmur. Aktivering av brannmuren kan gjøre nettverket ditt mindre synlig for hackere som leter etter mål på internett. Mange ruterbaserte brannmurer har en skjult modus som du kan aktivere for å redusere nettverkets synlighet. Test også brannmuren for å sikre at du har konfigurert den riktig.

Bruk en kryptert personlig VPN-tjeneste på ruternivå

Virtuelle private nettverk pleide å være en luksus som bare store selskaper hadde råd til. Nå kan du kjøpe en personlig VPN-tjeneste for en liten månedlig avgift. En personlig VPN er en av de største sperringene du kan kaste mot en hacker.

En personlig VPN anonymiserer din sanne posisjon med en nærliggende IP-adresse og setter opp en vegg med sterk kryptering for å beskytte nettverkstrafikken din. Du kan kjøpe en personlig VPN-tjeneste fra leverandører som WiTopia, StrongVPN og andre for så lite som $ 10 i måneden eller mindre.

Hvis ruteren din støtter personlig VPN-tjeneste på ruternivå, er dette den beste måten å implementere en personlig VPN på. Det lar deg kryptere all trafikk som går inn i og ut av nettverket uten bryet med å konfigurere VPN-klientprogramvare på datamaskinene dine. Ved å bruke en personlig VPN-tjeneste på ruternivå fjernes også krypteringsprosessen fra klient-PC-ene og andre enheter. Hvis du vil bruke en personlig VPN på ruternivå, sjekk om ruteren din er VPN-kompatibel. Mange produsenter har flere rutermodeller med denne muligheten.

Deaktiver administratoren via trådløs funksjon på ruteren din

En annen måte å forhindre hackere i å rote med den trådløse ruteren din er å deaktivere administratoren via trådløs innstilling. Når du deaktiverer administratoren via trådløs funksjon på ruteren din, gjør det det slik at bare noen som er fysisk koblet til ruteren din med en Ethernet-kabel, får tilgang til administratorfunksjonene til den trådløse ruteren. Dette forhindrer noen fra å kjøre forbi huset ditt og få tilgang til de administrative funksjonene til ruteren din hvis de kompromitterte Wi-Fi-kryptering.

Gitt nok tid og ressurser, kan en hacker kanskje hacke seg inn i nettverket ditt. Å ta trinnene ovenfor vil imidlertid gjøre nettverket ditt til et vanskeligere mål, forhåpentligvis frustrerende hackere og få dem til å gå videre til et lettere mål.


Legg igjen en kommentar