Hvordan finne og bruke en Bitcoin-minibank

En Bitcoin-minibank (også referert til som en Bitcoin-kiosk) er en fysisk enhet som brukes til å ta ut Bitcoin og andre krypto valutaer som kontanter. Brukere kan også bruke Bitcoin-minibanker til å kjøpe Bitcoin med penger og få de kjøpte krypto myntene sendt til programvaren eller maskinvare lommeboken.

Bitcoin-minibanker samhandler vanligvis ikke med tradisjonelle banksystemer som en vanlig minibank, og sender og mottar i stedet Bitcoin og andre kryptovalutaer fra en bestemt utvekslingstjeneste.


Hva kan jeg gjøre på en Bitcoin-minibank

Bitcoin-minibanker tillater brukere å konvertere Bitcoin til tradisjonelle virkelige penger. De kan også brukes til å kjøpe Bitcoin med penger og få krypto myntene overført til den valgte Bitcoin-lommeboken. Mange Bitcoin-minibanker støtter også andre krypto valutaer som Litecoin og Ethereum.

Hva slags Bitcoin-minibanker er det?

Bitcoin ATM-produksjon er en industri som fortsetter å vokse, og det er mange selskaper som enten lager Bitcoin-minibanker eller tilbyr lignende Bitcoin-til-penger-konverterings tjenester. To av de største Bitcoin-minibankbedriftene er Genesis Coin og General Bytes. Begge disse selskapene produserer og selger flere forskjellige Bitcoin ATM-modeller til en rekke forretnings typer i USA. General Byte eksporterer også maskiner til andre land.

Som med tradisjonelle minibanker, vil Bitcoin-minibanker variere noe fra produsent, men den generelle funksjonaliteten forblir den samme. Noen vil også støtte andre krypto valutaer i tillegg til Bitcoin. Generelle byte-minibanker støtter salg og kjøp av blant annet Litecoin, Ethereum, Monero, Dash, Dogecoin.


Hvordan finne en Bitcoin-minibank

Den klart enkleste måten å finne en Bitcoin-minibank er å bruke Coin ATM Radar, et gratis online verktøy som viser Bitcoin-minibanker i over 60 land rundt om i verden. Alt du trenger å gjøre er å besøke Coin ATM Radar-nettstedet og søke etter et sted ved hjelp av den innebygde Google Maps-modulen. Kartet på hovedsiden oppdager automatisk din nåværende posisjon og viser alle minibanker i nærheten.

Sørg for å klikke på en minibank plassering på kartet for å se gebyrene og driftsbegrensningene. Noen Bitcoin-minibanker tillater bare kjøp av Bitcoin, mens andre har både kjøps- og salgs funksjonalitet.


Hvordan bruke en Bitcoin-minibank

Selv om trinnene for bruk av en Bitcoin-minibank kan variere avhengig av maskinprodusenten, vil prosessen for å bytte Bitcoin mot kontanter vanligvis se ut som dette.

  1. Velg Selg Bitcoin eller Ta ut penger alternativet fra hovedskjermen.
  2. Angi hvor mye Bitcoin du vil selge kontant. En rask måte å beregne hvor mye Bitcoin er verdt i dollar er å spørre den mobile enhetens digitale assistent. For eksempel "Hei, Cortana. Hvor mye koster $100 i Bitcoin?"
  3. Bitcoin-minibanken vil da enten vise en QR-kode på skjermen eller skrive ut en på papir kvittering. Åpne Bitcoin-lommebok-appen på smart telefonen din, skann QR-koden og send den nødvendige mengden Bitcoin til den oppgitte adressen.
  4. Etter at transaksjonen er behandlet, bør Bitcoin-minibanken utvise de forespurte pengene umiddelbart, eller den kan be deg om å klikke på en Løs inn billett alternativet og skann papir kvitteringen du fikk. Etter at kvitteringen er skannet, bør den gi deg pengene dine.

Bitcoin ATM-advarsler

Det er et par viktige faktorer å huske på når du bruker en Bitcoin-minibank.

  • Ingen kontant tilgjengelighet - På grunn av populariteten til Bitcoin-minibanker som en metode for å konvertere krypto valutaer til tradisjonelle penger, kan enhetene ofte gå tom for penger, og som et resultat vil de midlertidig deaktivere uttaks funksjonen. Hvis du planlegger å bruke en Bitcoin-minibank i en virksomhet som en nærbutikk, anbefales det å ringe videre og ta kontakt med personalet for å sikre at penger er tilgjengelige.
  • Ingen refusjon - På grunn av arten av krypto valutaer og det faktum at de ikke administreres av tradisjonelle banker eller bedrifter, er transaksjoner som gjøres via en Bitcoin-minibank, irreversible. Det er utrolig viktig å dobbel- eller tredoble sjekk at lommebok adressen din er riktig når du kjøper Bitcoin og andre mynter.

Hvis du sender cryptocoins til feil adresse, er det ingen måte å få dem tilbake.

  • Høye avgifter - Bitcoin-minibanker kan være praktiske, men de er vanligvis mye dyrere enn å bruke webtjenester som Coinbase og CoinJar, som kan konvertere Bitcoin til kontanter og sette inn på bankkontoen din direkte. Bitcoin-minibanker kan kreve konverterings gebyrer som er mye høyere enn de fleste, og som også har vært kjent for å konvertere Bitcoin til kontanter til lavere priser enn online-børser.

Legg igjen en kommentar