Tilbakestill Mac-ens utskriftssystem for å løse OS X-skriverproblemer

Når skriveren ikke skriver ut, ikke vises i dialogboksen Skriv ut, vises ikke lenger i Mac-innstillingsruten Skrivere og skannere, eller vises som frakoblet, og ingenting du gjør bringer den tilbake til en online eller inaktiv tilstand, og prøver å være kjent utskriftsrettelser kan fungere. Men hvis disse løsningene ikke løser problemet, er det på tide å gå til det mindre kjente og mye mer omfattende alternativet for å tilbakestille Mac-utskriftssystemet.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder Apple-datamaskiner med macOS Catalina (10.15) gjennom OS X Mavericks (10.9).


Grunnleggende feilsøkingsmetoder for skriver

Før du takler tilbakestilling av utskriftssystemet, gjør du disse enkle trinnene:

  • Sjekk skriveren for blekk eller toner og papir.
  • Slett alle åpne utskriftsjobber.
  • Syklus skriveren av og på.
  • Hvis det er en USB-skriver, kobler du den fra og kobler den til igjen.
  • Bruk programvareoppdatering eller App Store eller besøk skriverprodusentens nettsted for å se om det er nyere versjoner av skriverprogramvaren eller driverne tilgjengelig.
  • Slett og installer skriveren på nytt i innstillingsruten Skrivere og skannere.

Hvis du fremdeles har problemer, er det på tide å tilbakestille utskriftssystemet, som fjerner alle skriverens systemkomponenter, filer, cacher, preferanser og andre odds og ender og starter på nytt. Denne tilnærmingen fjerner også alle skannere og faksmaskiner fra Mac.


Før du tilbakestiller utskriftssystemet

macOS og OS X inkluderer en enkel måte å gjenopprette skriversystemet til standardtilstand, akkurat slik det var da du først slo på datamaskinen. I mange tilfeller kan feiing av alle aldrende skriverfiler og køer være det du trenger for å kunne installere eller installere et pålitelig skriversystem på din Mac.

Denne tilbakestillingsprosessen er det siste alternativet for feilsøking av et skriverproblem. Det fjerner og sletter mange gjenstander. Spesielt det:

  • Sletter alle skriverkøer og eventuelle utskriftsjobber i køen.
  • Tilbakestiller alle skriverinnstillinger til fabrikkinnstillingene.
  • Fjerner alle skriverens preferansefiler.
  • Tilbakestiller tillatelsene i Mac / tmp-katalogen.
  • Fjerner alle skrivere eller skannere du har lagt til i innstillingsruten Skrivere og skannere.

Når du har tilbakestilt Mac-skriversystemet, kan du legge til skrivere, faksmaskiner eller skannere du bruker på Mac-en.


Hvordan tilbakestille Mac-ens skriversystem

Du tilbakestiller skriversystemet på Mac-en din via Systemvalg. Dette er hvordan:

  1. Start system~~POS=TRUNC ved å velge den fra Apple-menyen eller klikke på ikonet i Dock.

  2. Velg Skrivere og skannere preferanse ruten.

  3. Skrivere og skannere innstillingsruten, plasser markøren i et tomt område på sidelinjen til skriverlisten. Høyreklikk deretter og velg Tilbakestill utskriftssystemet fra pop-up menyen.

  4. Systemet spør om du vil tilbakestille utskriftssystemet. Klikk Tilbakestill å fortsette. Hvis systemet ber om administratorpassordet ditt, skriver du det inn og klikker deretter OK.


Hva du skal gjøre etter at du har tilbakestilt skriversystemet

Når du har tilbakestilt utskriftssystemet, legger du til kablede eller trådløse skrivere tilbake til Mac-en. Den grunnleggende prosessen er å klikke på Legg (+) -knappen i skriverinnstillingsruten, og følg deretter instruksjonene på skjermen. Noen ganger fungerer denne enkle tilnærmingen ikke med eldre Mac-maskiner. I så fall må du installere skriveren på din Mac manuelt.

Legg igjen en kommentar