Hva er Microsoft Word for Mac?

Microsoft Word er et tekstbehandlingsprogram som først ble utgitt på Mac i 1985. Tekstbehandleren skiller seg fra tekstredigerere som Notes ved å tilby en robust plattform med avanserte funksjoner, inkludert stavekontroll, innebygde objekter og diagrammer, bilder og sammenslåing av data fra databaser. Et viktig kjennetegn ved Word og andre moderne tekstbehandlere er hva-du-ser-er-hva-du-får (WYSIWYG) -grensesnittet som samsvarer med skjermen til det endelige dokumentet som er skrevet ut på siden.

Microsoft Word er den valgte tekstbehandlingsapplikasjonen for de fleste bedrifter. Lignende versjoner er tilgjengelige for Mac-maskiner og Windows-datamaskiner.

Informasjonen i denne artikkelen gjelder Microsoft Word som en del av et Microsoft 365 for Mac-abonnement og Word ved engangskjøpet av Microsoft Office 2019 for Mac.


Hvordan Word for Mac skiller seg fra Word for Windows

Mens Mac-versjonen av Microsoft Word ligner på Windows-versjonen, er det noen få forskjeller.

  • Mac-en mangler integrasjon med SharePoint og Visual Basic. Selv om Word for Mac har noe støtte for SharePoint og Visual Basic, støtter det ikke alle aspekter av disse funksjonene.
  • Microsoft Word for Mac støtter ikke ActiveX, som er kun Windows-teknologi. ActiveX fases sakte ut av Microsoft, men manglende evne til å jobbe med det i Word for Mac kan føre til problemer for brukere som trenger den funksjonen.
  • Word for Mac inkluderer ikke Digital Blekk og tilhørende freestyle tegneverktøy.
  • Word for Mac inkluderer ikke Document Inspector, som fjerner personlig informasjon og skjulte data fra et dokument.
  • Word for Mac inkluderer ikke innebygde skrifter.

Word i Microsoft 365 vs.Word for Mac 2019

Word for Mac er tilgjengelig enten som et månedlig abonnement eller som engangskjøp av programvare. Microsoft Office for Mac 2019-programvarepakken og Microsoft 365 for Mac-abonnement inneholder begge Word 2019 for Mac.

Det er mindre forskjeller mellom de to versjonene av Word for Mac. Selv om de ble utgitt i samme måned, er det nye Word-ikonet bare tilgjengelig i abonnementsversjonen, mens programvaren for engangskjøp beholder Metro-designgrensesnittet.

Selv om programvaren for engangskjøp mottar sikkerhetsoppdateringer fra Microsoft, mottar den ikke nye funksjonsoppdateringer, som er inkludert i abonnementspakken. I tillegg er mobilapper av Word for Microsoft 365 tilgjengelige for iOS- og Android-enheter.

Abonnementsmodellen til Word i Microsoft 365 kan installeres på flere datamaskiner, nettbrett og telefoner. Engangskjøpsversjonen kan bare brukes på en datamaskin.


Hvordan få tak i Microsoft Word for Mac OS

Microsoft Word for Mac er tilgjengelig i Mac App Store, både som en frittstående app og som en del av Microsoft 365-pakken, men begge alternativene krever et Microsoft 365-abonnement. Den enkleste måten å installere Word på en Mac er å laste den ned fra App Store.

Du kan også logge på Microsoft-kontoen din online og bestille et Microsoft 365-abonnement der.

Hvis du foretrekker å kjøpe programvaren for engangsinnkjøp som en del av Microsoft Office, er den inkludert i Office Home & Student 2019, som er tilgjengelig på Microsofts nettsted, samt fra butikker som Best Buy, Amazon og Walmart .


Trenger du Microsoft Word for Mac? 

Mac OS leveres med en tekstbehandler kalt Pages, som har et WYSIWYG-grensesnitt, inkluderer funksjoner for å legge inn bilder og lage diagrammer, og kan håndtere fakturaer for små kontorer, semesteroppgaver for studenter og annen standard bruk for tekstbehandler. 

Pages er et gratis program på Mac og er en del av iCloud. De skybaserte sidene gir deg tilgang på hvilken som helst Mac via nettet. Pages er også en gratis nedlasting for iPad og iPhone.

Sider er en utmerket erstatning for studenter, hjemmebruk og små kontorer. Sider inkluderer samarbeidsfunksjoner og kan eksporteres til et Word-filformat. Imidlertid er det vanskelig å utveksle dokumenter med folk som bruker Microsoft Word. Sider er ikke utstyrt for avanserte funksjoner som fusjon av post og mal eller primære dokumenter.

Hvis du jobber for et selskap som bruker Word som sin tekstbehandlingsplattform, må du bruke Microsoft Word. Hvis du jobber i en liten bedrift, er student eller trenger tekstbehandler for hjemmebruk, kan du sjekke ut Pages før du investerer i Microsoft Word.


Er det mulig å kjøre Word for Windows på en Mac?

Hvis du absolutt trenger å kjøre Word for Windows, trenger du ikke å gi opp Mac-en. Det er mulig å installere Windows på en Mac, og det er mulig å kjøre en Windows-app side om side med Mac-apper ved hjelp av Parallels-programvare (eller en annen Windows-emulator).

Parallels

Installasjon av Parallels er ikke noe for teknologien, men det krever ikke mye teknisk kunnskap for å komme i gang. Når du har Windows på Mac, er det en bris å bruke Parallels.

En historie om Microsoft Word på Mac

Selv om Microsoft Word kan virke synonymt med Windows, ble det utgitt på Mac år før det kom første gang på Windows. Til tross for et til tider steinete forhold mellom Microsoft og Apple, har Microsoft Word vært en bærebjelke på Mac-maskiner siden de første dagene.

  • 1985: Microsoft ga ut Word 1.0 for Mac og MS-DOS. 
  • 1989: Word 4.0 kom til Macen som en del av Microsoft Office.
  • 1993: Office 4.2 inkluderte Word 6. Dette var første gang både Windows og Mac hadde samme versjon av Microsoft Word.
  • 2001: Microsoft Word versjon X var den første versjonen som støttet Mac OS X.
  • 2004: Microsoft Office 2004 for Mac inneholdt Word.
  • 2010: Microsoft Word for Mac 2011 ble utgitt.
  • 2015: Microsoft Word 2016 ble tilgjengelig for Microsoft 365-abonnenter. Senere samme år ga Microsoft ut en engangsversjon av Office 2016 for Mac som inkluderte Word.
  • 2018: Microsoft Word for Mac 2019 ble utgitt som en del av et engangskjøp av Microsoft Office-programvare og som en del av et Microsoft 365-abonnement.

Legg igjen en kommentar