Hvordan bruke Safaris delt skjerm

Split View-funksjonen på visse iPad-modeller gir muligheten til å vise to Safari-nettleservinduer side om side, slik at du kan multitaske eller sammenligne innhold på websiden uten å måtte bytte frem og tilbake mellom vinduer eller faner. Det er flere måter å starte en Safari-skjermøkt på iPad på, avhengig av dine spesifikke behov.

Split View-funksjonalitet er bare tilgjengelig på følgende modeller, og kjører den nyeste versjonen av iOS: iPad Pro, iPad (5. generasjon og nyere), iPad Air 2 og nyere, iPad mini 4 og nyere.


Hvordan åpne en lenke i Safari delt skjerm

  1. Åpne Safari-nettleseren.

    IPad-en din må være i liggende modus.

  2. Finn koblingen du vil åpne i Split View.

  3. Trykk og hold på lenken til en lokalmeny vises.

  4. Pek Åpne i Split View.

  5. Du skal nå se to Safari-vinduer side om side, det ene inneholder originalsiden og det andre destinasjonssiden for den aktuelle lenken.


Hvordan åpne en tom side i Safari delt skjerm

  1. Åpne Safari-nettleseren. 

  2. Trykk og hold på Tabs ikonet, representert av to kaskadefelt og plassert i øvre høyre hjørne av nettleservinduet til en popup-meny vises.

  3. Pek Åpne delt visning.

  4. Du skal nå se to Safari-vinduer side om side, det ene inneholder originalsiden og det andre en tom side som kan inneholde snarveier til de lagrede favorittene.

Hvordan avslutte Safari delt skjermmodus

For å avslutte delt visning, trykk først og hold nede Tabs ikonet nederst til høyre i vinduet du vil lukke. 

Når lokalmenyen vises, trykker du på en av dem Slå sammen alle faner or Lukk alle faner. Det første alternativet opprettholder alle dine åpne faner, og kombinerer dem i ett Safari-vindu, mens sistnevnte lukker alle som er til stede i det valgte vinduet.

Du kan også lukke hver fane hver for seg. Bare trykk på det grå og hvite X til venstre for fanen til Split View ikke lenger er aktiv.


Slik legger du til et tredje appvindu på Safari-skjermbildet

Hvis Safari-vinduer side om side ikke er nok, kan du legge til en tredje app til blandingen ved å bruke iPadens Slide Over-funksjon. Faktisk kan dette ekstra vinduet være fra hvilken som helst åpen app, ikke bare Safari-nettleseren.

Slide Over-funksjonalitet er bare tilgjengelig i iOS 11 eller nyere.

  1. Åpne to Safari-vinduer i Split View ved å følge instruksjonene ovenfor.

  2. Sveip sakte opp fra bunnen av skjermen slik at Dock vises, og legg den nederste delen av Safari-vinduene dine.

  3. Trykk og dra ikonet for appen du vil åpne, og slipp når den er midt på skjermen.

  4. Et tredje appvindu skal nå være synlig og delvis legge et av Safari-vinduene. 

  5. For å plassere dette vinduet på venstre eller høyre side av skjermen, trykk og hold nede horisontal grå stolpe øverst på den og skyv vinduet til ønsket sted. 


Legg igjen en kommentar