Hvordan åpne Diskbehandling i Windows

Hvis du vil partisjonere en harddisk må du åpne Diskbehandling-verktøyet , formatere en harddisk, endre en stasjonsbokstav eller utføre en rekke andre diskrelaterte oppgaver.

Du finner ikke en snarvei til Diskadministrasjon i Windows Start-menyen eller appskjermen fordi det ikke er et program som virker i samme forstand som de fleste andre programvare på datamaskinen din.

Diskbehandling (Windows 10).

Følg de enkle trinnene vist nedenfor for å få tilgang til Diskbehandling i Windows:

Du kan åpne Diskbehandling som beskrevet nedenfor med hvilken som helst versjon av Windows, inkludert Windows 10, Windows 8, Windows 7, Windows Vista og Windows XP.


Hvordan åpne Diskbehandling i Windows

Den vanligste, og operativsystemuavhengige, måten å åpne Diskbehandling på, er gjennom Datahåndterings-verktøyet, beskrevet nedenfor.

0: 41

Du kan se på andre måter å åpne diskhåndteringen etter denne veiledningen for andre alternativer, hvorav noen kan være litt raskere for noen av dere.

  1. Åpne Kontrollpanel.

    I de fleste versjoner av Windows er Kontrollpanel lettest tilgjengelig fra snarveien på Start-menyen eller Apps-skjermen.

  2. Trykk på System og sikkerhet.

    System og sikkerhet finnes bare i Windows 10, Windows 8 og Windows 7. I Windows Vista er den tilsvarende koblingen System og vedlikehold, og i Windows XP heter det Ytelse og vedlikehold. Se på hvilken versjon av Windows har jeg? hvis du ikke er sikker.

    Hvis du ser på Store ikoner eller Små ikoner på Kontrollpanel, ser du ikke denne lenken. Hvis du er på en av disse visningene, velger du Administrative verktøy og hopper til trinn 4.

  3. Trykk på Administrative verktøy. Den ligger nær bunnen av vinduet, så du må kanskje rulle litt ned for å se den.

    Husk at på Vista og XP kalles dette vinduet System og vedlikehold eller Ytelse og vedlikeholdHhv.

  4. Dobbeltklikk på vinduet Administrative verktøy som nå er åpent i Datamaskinbehandling.

  5. Velg Diskbehandling på venstre side av vinduet. Den ligger under Lagring.

    Hvis du ikke ser det oppført, må du kanskje velge pluss- eller pilikonet til venstre for Lagring ikonet.

    Diskadministrasjon kan ta flere sekunder eller mer for å lastes inn, men det vil til slutt vises på høyre side av vinduet Datamaskinhåndetring.

  6. Du kan nå partisjonere en harddisk, formatere en harddisk, endre stasjonsbokstav eller gjøre hva annet du trenger å gjøre i Windows diskhåndteringsverktøyet. Disse harddiskoppgavene kan også utføres med de fleste gratis programvareverktøyene for diskpartisjonering.

Andre måter å åpne diskbehandling på

Du kan også skrive en enkel kommando i hvilken som helst versjon av Windows for å åpne Diskbehandling. Denne metoden kan være mye raskere for deg hvis du er vant til å bruke kommandoer i dialogboksen Kjør eller ledeteksten.

Bare kjør diskmgmt.msc fra en av disse kommandolinjegrensesnittene. Se Slik åpner du diskbehandling fra ledeteksten hvis du trenger mer detaljerte instruksjoner.

Du kan også lage din egen snarvei til Diskbehandling direkte på skrivebordet som du når som helst kan åpne for å starte verktøyet umiddelbart.

Dette er hvordan:

  1. Høyreklikk eller trykk og hold på et tomt område på skrivebordet.
  2. Gå til Ny > snarvei.

  3. Skriv inn diskmgmt.msc og trykk deretter på neste.

  4. Tilpass navnet hvis du vil, og velg deretter Ferdig.

Hvis du kjører Windows 10 eller Windows 8, og du har et tastatur eller en mus, er Diskadministrasjon et av mange alternativer for rask tilgang på den supernyttige Power User-menyen. Bare høyreklikk på Start-knappen eller prøv Win + X kombinasjon på tastaturet.

Hvis Explorer ikke en gang vil kjøre, noe som betyr at du ikke kan bruke skrivebordet til å lage en snarvei, få tilgang til Start-knappen eller åpne ledeteksten, kan Oppgavebehandling være det eneste alternativet.

For å åpne Diskbehandling med Oppgavebehandling, må du først åpne Oppgavebehandling (Ctrl + Shift + Esc er en enkel metode) og deretter gå til filet > Kjør ny oppgave (plukke ut Mer informasjon først hvis du ikke ser Fil-menyen). Det du ser ser ut som dialogboksen Kjør; Skriv inn diskmgmt.msc kommandoen der for å åpne programmet.


Legg igjen en kommentar