Hvordan ekskludere filer og mapper fra Norton Antivirus

Norton Antivirus eller Norton Security kan gjentatte ganger varsle deg om at en bestemt fil eller mappe har et virus, selv om du vet at det ikke gjør det. Dette er kjent som en falsk positiv. Du kan instruere disse programmene om å ignorere bestemte filer eller mapper under skanning for å unngå falske positive.

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder Norton Antivirus og Norton Security for Windows og Mac.


Hvite filer for Norton Antivirus

Som de fleste gode antivirusprogrammer, lar Norton AV-programvaren deg hvitliste, eller ekskludere, filer og mapper fra å bli skannet. Du kan be programvaren om å ignorere en fil eller mappe, som blokkerer den fra programmets visning. Derfor vil Norton ikke fortelle deg om det er et virus der eller ikke.

Det er ikke alltid lurt å utelukke at hele mapper blir skannet, spesielt mapper som ofte samler nye filer, for eksempel nedlastingsmappen.

Hvordan ekskludere filer og mapper fra Norton Antivirus-programvareskanninger

Det er dusinvis av Norton Security-antivirusprogrammer på markedet, men prosessen for å ekskludere filer er i det vesentlige den samme. For eksempel for å ekskludere bestemte filer og mapper fra en Norton Security-skanning i Windows 10:

  1. Åpne Norton antivirusprogramvare og velg innstillinger.

  2. Plukke ut antivirus.

  3. Velg Skanning og risiko fanen.

  4. Rull ned til Unntak / lave risikoer delen og velg Konfigurer [+] ved siden av Elementer som skal ekskluderes fra skanninger.

    Plukke ut Slett filer-ID-er ekskludert under skanninger for å tilbakestille ekskluderingsinnstillingene.

  5. Plukke ut Legg til mapper or Legg til filer og velg filen / mappen du vil ekskludere. Velg når du er ferdig OK for å lagre endringene.

På dette tidspunktet kan du avslutte alle åpne vinduer og lukke Norton-programvaren.

Ekskluder bare filer og mapper hvis du er sikker på at de ikke er infisert. Alt som antivirusprogramvaren din ignorerer, kan ende opp med virus senere, og Norton vil ikke være noe klokere hvis disse filene er ekskludert fra skanning og sanntidsbeskyttelse.


Ekskluderer filer fra Mobile Norton Antivirus App-skanninger

Norton Security and Antivirus-appen for Android og iOS lar deg ikke ekskludere bestemte filer og mapper i innstillingsmenyen. I stedet må du be Norton om å ignorere filer etter at de blir oppdaget.

Legg igjen en kommentar