Hvordan bruke den gratis ClamAV Linux Antivirus-programvaren

Linux anses av mange å være sikrere enn Windows, men som alle datamaskiner kan det være sårbart for skadelig programvare, virus og trojanere. Selv om risikoen for å få virus på Linux kan være lav, er den til stede, men mange bruker ikke antivirusprogramvare på sine Linux-systemer.

Ettersom cybersikkerhet og angrep øker i utbredelse, er det verdt å legge til den ekstra tryggheten som antivirusprogramvaren tilbyr. Det betyr imidlertid ikke at du må bruke mye. Dette er hvor ClamAV kommer inn.


En gratis antivirusløsning

ClamAV er en åpen kildekode-antivirusprogramvareverktøy som oppdager skadelig programvare og virus på en rekke operativsystemer, inkludert Linux. Det brukes ofte på e-postservere for å skanne etter virus i e-post. Oppdateringer til ClamAV er tilgjengelig gratis.

Tre grunner til at du bør vurdere ClamAV for Linux inkluderer:

  • Du har sensitive data på datamaskinen din, og du vil låse maskinen så mye som mulig.
  • Du starter opp med Windows. Bruk ClamAV til å skanne alle stasjonspartisjoner og tilleggsstasjoner på datamaskinen.
  • Du vil opprette en systemgjenopprettings-CD, DVD eller USB for å feilsøke virus på en venns Windows-baserte datamaskin.

Installer ClamAV

ClamAV fungerer gjennom kommandolinjen. Imidlertid gir et verktøy kalt ClamTK et enkelt grafisk grensesnitt.

Du finner ClamTK i pakkeforvalterne for de fleste distribusjoner. For eksempel vil Ubuntu-brukere finne det i Software Center, og openSUSE-brukere vil finne det i Yast.

Bruk det grafiske skrivebordet for distribusjon for å finne og kjøre ClamTK-pakken. Prosessen er litt forskjellig avhengig av skrivebordsmiljøet og distribusjonen.

Bruk ClamTK

Hovedapplikasjonen er delt inn i fire seksjoner:

  • Konfigurasjon brukes til å sette opp hvordan du vil at ClamAV skal kjøre.
  • Historie lar deg se resultatene fra tidligere skanninger.
  • oppdateringer lar deg importere nye virusdefinisjoner.
  • Analyse viser deg hvordan du starter skanningen.

Last inn oppdaterte virusdefinisjoner før du skanner etter virus. Plukke ut oppdateringer, Og trykk deretter OK for å se etter oppdateringer.


Tilpass ClamAV

For å endre innstillingene, velg innstillinger ikon. Hold markøren over hver avkrysningsrute for å vise en verktøytips som forklarer formålet med hvert alternativ. De første fire avmerkingsboksene lar deg søke etter passordkontrollere, store filer, skjulte filer og skanne mapper rekursivt. De to andre avmerkingsboksene oppdateres og bytter hvordan ikonene fungerer i applikasjonen (for eksempel om du må klikke på ikonene en eller to ganger).

Skann etter virus

For å søke etter virus, velg enten Skann en fil ikon eller Skann en mappe ikon. Velg utgangspunktet Skann en mappe ikon. Du får se en bla dialogboks.

Velg stasjonen du vil skanne (for eksempel Windows-stasjonen), og trykk deretter på OK. ClamAV søker rekursivt gjennom mappene, avhengig av innstillingene, og ser etter mistenkelige elementer.

ClamAV hevder ikke å tilby 100% beskyttelse, men ingen antivirusprogramvare kan gjøre dette kravet. ClamAV er imidlertid effektiv.


Legg igjen en kommentar