Hvordan gjenopprette et ikke-lagret Word-dokument

Selv om det ikke er noen garantert måte å gjenopprette et ikke-lagret Word-dokument på, er det flere trinn du kan ta for å redde minst en del av filen du så sårt trenger. 

Instruksjonene i denne artikkelen gjelder for Word 2019, Word 2016, Word 2013, Word Online, Word for Mac og Word for Microsoft 365.


Gjenopprette et dokument i Word 2016 og Word 2013 

For både Word 2016 og Word 2013 har du noen få metoder som kan føre til gjenoppretting av Word-dokumentet. Hver metode kan kjøres raskt, slik at du enkelt kan søke etter flere filer.

Ved hjelp av Words gjenopprette funksjoner som ikke er lagret dokumenter

  1. Start ord.

  2. Gå til filet Fanen og velg Administrer dokument.

  3. Velg Administrer dokument knapp.

    Tricia Goss

  4. Velg Gjenopprett ikke lagrede dokumenter fra rullegardinlisten. De Åpen dialogboksen vises, og viser deg en liste over ikke-lagrede Word-dokumenter som du kan gjenopprette.

  5. Velg Word-dokumentet du vil gjenopprette, og velg deretter Åpen. Lagre det gjenopprettede dokumentet med en gang.

Hvis det ikke gjenoppretter den manglende Word-filen, fortsetter du å prøve å finne og lagre den.


Bruke Word for å finne en sikkerhetskopi

  1. Gå til filet meny og velg Åpen.

  2. Plukke ut Søk.

  3. Åpne stedet der du lagret en hvilken som helst versjon av dokumentet.

  4. Se etter en fil med navnet "Backup of" etterfulgt av navnet på den manglende filen, eller søk etter filer med filtypen ".wbk." 

  5. Åpne eventuelle potensielle sikkerhetskopifiler du finner.

Bruke Windows Utforsker

Press Vinne+E for å åpne Windows Utforsker hvis du ikke finner filen.

Åpne følgende steder i Windows Utforsker: 

  • C: Brukere AppData Local Microsoft Word
  • C: Brukere AppData Local Temp
  • C: Brukere AppData Roaming Microsoft Word

Se etter gjenopprettede filer eller midlertidige filer som kan være tapt Word-dokument.

Du kan også utføre et søk på .wbk-filer på datamaskinen din, som er backupversjoner av Microsoft Word-dokumenter:

Gå til Start menyen, og bruk deretter søkeboksen for å søke etter ".wbk" -filer. Åpne eventuelle .wbk-filer som ser ut til å avgjøre hvilket manglende Word-dokument du trenger.

Forhindre fremtidige katastrofer med AutoSave og AutoRecover

For å spare deg selv for stress, bekymring og tid for å prøve å gjenopprette et ikke-lagret Word-dokument i fremtiden, må du ta skritt nå for å forhindre at det skjer igjen.

Tricia Goss

Hvis du har et Microsoft 365-abonnement, kan du bruke AutoSave til å lagre endringer i dokumenter i sanntid. Autolagring er aktivert når en fil lagres i OneDrive eller SharePoint. Hvert par sekunder lagrer Word automatisk eventuelle endringer i skyen.

For å sikre at Autolagring er aktivert, se etter AutoSave vippeknapp øverst til venstre i Microsoft Word-vinduet.

Hvis du ikke er Microsoft 365-abonnent, kan du aktivere AutoRecover å automatisk lagre endringer i en fil i trinn som du bestemmer:

  1. Gå til filet Fanen og velg alternativer

  2. Plukke ut Spar i venstre rute av alternativer for Word eske. 

  3. Velg Lagre AutoRecover Informasjon hver X Minutter avkrysningsruten og skriv inn et nummer i boksen Minutter, for eksempel 5 eller 10.

  4. Velg Behold den siste automatisk gjenopprettede versjonen hvis jeg lukker uten å lagre avkrysningsruten også. Dette vil tillate deg å gjenopprette den siste AutoRecovered-versjonen, som kanskje ikke er hele Word-dokumentet, men sannsynligvis vil være bedre enn ingen dokumenter i det hele tatt.

  5. Du kan også endre plasseringen der AutoRecover-filene dine blir lagret hvis du vil at de skal oppbevares i en annen mappe. Velg Søk knappen ved siden av AutoRecover File Location og naviger til stedet på datamaskinen der du vil lagre dem.

  6. Plukke ut OK for å lagre eventuelle endringer du gjør i Word-alternativer.

Gjenopprett et dokument i Word Online

Hvis du oppretter dokumenter ved hjelp av Word Online, har du flaks. Det er ingen Spar knappen fordi eventuelle endringer du gjør i et dokument lagres automatisk.

Gjenopprett et dokument i Word for Mac

Som standard er AutoRecover aktivert i Word for Mac. Hvis datamaskinen din uventet slås av før du lagret et Word-dokument, blir du bedt om å åpne den gjenopprettede filen. Ellers kan du se etter filen i AutoRecover-mappen.

I Word for Mac 2016 må du først vise skjulte filer. Etter at funksjonen er aktivert, kan du søke etter det tapte dokumentet.

Åpen FinderKlikk på Hjem ikonet i venstre kolonne, og åpne deretter Bibliotek / Containere / com.microsoft.Word / Data / Library / Preferences / AutoRecovery. Alle dokumenter som er lagret av AutoRecover-funksjonen, vil bli oppført her.


Legg igjen en kommentar