Hvordan dele Google Drive-dokumenter og regneark

Alle som registrerer seg for en gratis Google-konto, mottar 15 GB lagringsplass i Google Disk uten kostnad. Google Drive er plass i skyen som synkroniseres med Google Docs, Google Sheets og andre Google-tjenester. Du kan bruke Google Disk til å dele et dokument du opprettet i en av Googles tjenester eller lastet opp fra datamaskinen din. Da er samarbeid med personen eller personene du deler dokumentet med en enkel sak.


Slik laster du opp dokumentene dine til Google Drive

Hvis du har dokumenter på datamaskinen din, kan du laste dem opp til Google Disk.

  1. Logg deg på Google-kontoen din i en nettleser på datamaskinen din.

  2. Trykk på ikonet for flere bokser øverst på skjermen, og velg Drive fra tjenestene i listen som vises. Du kan også gå direkte til Google Disk-skjermen.

  3. Åpne din eksisterende min disk eller opprette en ny mappe ved å velge Ny øverst på venstre panel.

  4. Plukke ut File Upload or Mappeopplasting og naviger til dokumentet plasseringen på datamaskinen din. Klikk eller trykk Velg for å laste opp filen eller mappen til Google Disk.

Når du oppretter et dokument i Google Docs, Sheets eller Slides, velger du filet > Legg til i min stasjon for å vise dokumentet i Google Disk.

Etter at dokumentet er i Google Disk, kan du dele det med andre og begynne å samarbeide.


Hvordan dele dokumenter i Google Drive

Etter at du har et dokument i Google Disk:

  1. Gå til Google Disk på drive.google.com og logg på med Google-kontoen din.

  2. Finn dokumentet du vil dele. Bla i min disk mappen eller velg Nylig i venstre panel for å vise bare nylige dokumenter. Du kan også søke gjennom alle dokumentene ved hjelp av søkefeltet øverst. Dette er tross alt Google. 

  3. Dobbeltklikk på navnet på filen for å åpne den i sitt eget vindu.

  4. Plukke ut Dele øverst til høyre i vinduet for å åpne Del med andre skjermen.

  5. Klikk eller trykk Få delbar lenke for å motta en lenke til dokumentet som du deretter kan sende til en gruppe mennesker. Kopier lenken slik at du kan sende den til alle du vil når du vil.

  6. For å få Google til å sende en e-post umiddelbart som inneholder lenken til personen eller personene du vil dele dokumentet med, skriver du inn e-postadressene i feltet som er oppgitt.

  7. Velg blyanten ved siden av hver e-postadresse og bruk rullegardinmenyen til å velge ett av tre privilegienivåer: Kan redigere, Kan kommentereeller Kan se.

  8. Skriv inn en melding som følger lenken i e-posten, og merk av i ruten ved siden av Gi beskjed til folk.

  9. Plukke ut Sende. Mottakerne av e-postene mottar en e-post med en emnelinje som inneholder navnet på dokumentet. De banker på Åpen knappen i e-posten for å få tilgang til dokumentet.


Tips

  • Bruk en Gmail-adresse når det er mulig, fordi noen spamfiltre kan blokkere invitasjonsmeldingen, og mottakerens Gmail er vanligvis deres Google-konto-ID uansett. 
  • Lagre en kopi av dokumentet ditt før du deler det for å ha en referansekopi, eller hvis du trenger å reversere noen få endringer. 
  • Husk at personer med deletilgang har makt til å invitere andre til å se eller redigere dokumentet med mindre du spesifiserer noe annet. Velg for å forhindre dette Avansert i Del med andre skjermen før du sender e-postvarselet og merker av i boksen ved siden av Hindre redaktører i å endre tilgang og legge til nye personer.
  • Velg for å stoppe mottakere fra å laste ned, skrive ut eller kopiere dokumentet Avansert i Del med andre skjermen før du sender e-postvarselet og merker av i boksen ved siden av Deaktiver alternativer for nedlasting, utskrift og kopiering for kommentatorer og seere.

Legg igjen en kommentar