Hvordan dele Google Sheets

Google Sheets er Googles gratis online regnearkapplikasjon. Hvis du allerede er kjent med Microsoft Excel, vil du føle deg komfortabel i Google Sheets-miljøet, da de to programmene er veldig like.

En stor forskjell er imidlertid at Google Sheets gjør det enkelt å samarbeide og dele informasjon. Denne evnen er nyttig for distribuerte arbeidsgrupper, eller for kolleger med forskjellige tidsplaner. Denne funksjonen kan også brukes av lærere eller andre arrangører som ønsker å distribuere informasjon som best presenteres i regnearkformat.


Hvordan dele en Google Sheets-fil

Det er enkelt å dele en Google Sheets-fil. Du legger til e-postadressene til dine inviterte, inkluderer et notat og sender deretter invitasjonen. Du kan bestemme om mottakere bare kan se regnearket, eller også kommentere eller redigere det.

Når du deler en Google Sheet-fil, må alle inviterte ha en Google-konto før de kan se den. Det er enkelt og gratis å opprette en Google-konto. Hvis inviterte ikke har en konto, tar en lenke på Google-påloggingssiden dem til kontoregistreringssiden.

  1. Logg på Google Sheets og opprett eller åpne regnearket du vil dele.

  2. Velg øverst til høyre på skjermen Dele.

  3. Del med andre dialogboksen, legg til e-postadressene til personene du vil invitere til å se, kommentere eller redigere Google Sheets-filen.

  4. Velg feltet ved siden av e-postadressefeltet blyant ikonet og velg ett av de tre alternativene: Kan redigere, Kan kommentere, eller Kan se.

    Valget ditt vil avhenge av hvor mye du vil at mottakere skal kunne samhandle med filen. Kan redigere betyr at mottakerne kan gjøre endringer i filen. Kan kommentere betyr at de ikke kan endre noe, men kan komme med kommentarer. Kan se betyr at de bare kan se filen uten å gjøre noen endringer eller kommentarer.

  5. Legg til et notat som følger med invitasjonen.

  6. Plukke ut Sende.

  7. Alternativt kan du åpne Google Sheets-filen din Dele, og velg Få delbar lenke. Koblingen kopieres til utklippstavlen, og du kan lime den inn i en e-postmelding for å sende den til mottakerne.

  8. Velg for å slutte å dele en Google Sheets-fil Dele. på Del med andre dialogboksen, velg nederst til høyre Avansert.

  9. dele innstillinger dialogboksen, velger du X ved siden av navnet på personen du vil fjerne.

  10. dele innstillinger dialogboksen kan du også dele filen din via Gmail, Facebook eller Twitter.


Legg igjen en kommentar