Hvordan bruke Liquify i Photoshop

Ved å bruke Adobe Photoshop's Liquify-verktøy kan du fikse vanlige feil eller til og med lage kunstneriske bilder med noen få enkle justeringer. Du kan bruke noen av de grunnleggende alternativene for å gjøre de vanlige bildene til ekstraordinære bilder uten å være en Photoshop-guru. Fortsett å lese for å finne ut hva Photoshop Liquify-verktøyet er, hva det kan gjøre, og hvordan du kan bruke det.

Instruksjonene i denne veiledningen gjelder for Adobe Photoshop CC 2019.


Hva er Liquify Tool i Photoshop?

Adobe Photoshop har hundrevis av alternativer, filtre og andre verktøy for å manipulere et bilde. Liquify-verktøyet er et filter i Photoshop som manipulerer et område av et bilde ved å bruke innstillinger som Forward Warp, Twirl, Pucker og Bloat, for å nevne noen.

Disse innstillingene forvrenger et bilde på forskjellige måter, avhengig av hvilken innstilling du bruker for å avvikle. Mens de fleste justeringer ikke blir så overdrevne, kan Liquify-verktøyet gjøre mindre justeringer for å finjustere fotografiene dine mer subtilt.


Hva gjør Liquify og hvorfor bryr jeg meg?

Å bruke Liquify kan være et morsomt filter for å lage ville og abstrakte bilder, men det kan også være bra for å korrigere mindre gjenstander i bildene dine. Vi vet at Liquify forvrenger et område av et bilde, men det er mer enn dette kraftige, men likevel brukervennlige verktøyet enn bare vridning. Liquify-filteret har flere verktøy i dette praktiske filteret.

Fremover Warp Tool

Forward Warp Tool presset piksler fremover mens du beveger musen. Som med de fleste verktøy kan størrelsen på børsten påvirke hvor mye som skyves fremover. Når du velger dette eller et av verktøyene, ser du et Egenskaper-panel på høyre side der du kan gjøre justeringer av penselen, masken og andre alternativer.

Forward Warp Tool er vanligvis det mest brukte verktøyet i Liquify-arsenalet, ettersom du kan tilpasse og justere omtrent hva som helst i bildene dine.

Rekonstruer verktøyet

Rekonstruerverktøyet reverserer forvrengning du har lagt til bildet ditt. For å bruke, bare velg og dra.

Glatt verktøy

Smooth Tool gjør akkurat som det står; det glatter ut eventuelle wobbles i bildet ditt ved å gjøre kurvene mindre vinklede og mer naturlige. Dette er praktisk for alle skjevkanter som oppstår mens du manipulerer bildet.

Dette verktøyet er perfekt for å fjerne rynker eller bretter i klærne. Så hvis du ikke stryker skjorten før bildet, er det ikke noe problem for Smooth Tool.

Vri verktøyet med klokken

Twirl Clockwise Tool forvrenger bildene dine med urviseren eller mot klokken hvis du holder nede Alt-tasten. Dette verktøyet kan brukes til å legge til litt bevegelse i vann eller skyer.

Pucker-verktøy

Pucker-verktøyet beveger piksler mot midten av børsteområdet. Dette kan være nyttig å gjøre noen funksjoner mindre, for eksempel øyne, groper eller andre ansiktsfunksjoner.

Bloat Tool

Bloat Tool gjør det motsatte av Pucker Tool ved å flytte piksler vekk fra midten av børsteområdet. Dette kan være nyttig for å hjelpe til med å fluffere en flat frisyre, legge til noen ekstra kurver til en figur, eller til og med gjøre skyene bølgende.

Trykk på venstre verktøy

Push Left Tool flytter piksler til venstre eller høyre hvis du holder inne Alt-tasten. Selv om det ikke er et verktøy som brukes veldig ofte, kan det bidra til å gjøre mindre justeringer for å rette et litt skrått bilde. Hvis du ikke justerte motivet ditt veldig bra, kan dette verktøyet hjelpe deg med å dytte det rett.

Frys maskeverktøy

Freeze Mask Tool brukes til å velge et område du ikke vil endre, og dermed holde det upåvirket når du gjør andre forbedringer i Liquify-filteret. Dette er en praktisk funksjon for å holde endringene kontrollerte og presise.

Tine Mask Tool

Thaw Mask Tool fjerner masken du har plassert i bildet ditt. Ved å bruke en kombinasjon av Freeze og Thaw kan du kontrollere endringene dine nøyaktig.

Ansiktsverktøy

Ansiktsverktøyet brukes spesielt til å manipulere funksjoner i ansikter. Når du først velger dette verktøyet, vil Photoshop prøve å oppdage et ansikt. Hvis det ikke ser et ansikt, vil programmet varsle deg.

Slik blir du en virtuell plastikkirurg. Trenger du å rette ut noen tenner, fjerne den doble haken, eller gi deg et trist smil? Dette er verktøyet for å gjøre ansiktet feilfritt.

Håndverktøy

Håndverktøyet er akkurat som håndverktøyet i resten av Photoshop. Den brukes til å flytte eller manipulere bildet ditt.

Zoomverktøy

Zoomverktøyet brukes til å zoome inn og ut av bildet ditt. Dette brukes til å gjøre små justeringer som krever at du først zoomer inn, og deretter zoomer ut for å se de ferdige resultatene. Hold nede Alt-tasten for å zoome ut.


Slik flyter du i Photoshop

Nå som du er kjent med hva hvert verktøy i Liquify-filteret gjør, er det på tide å lære hvordan du kommer dit og hvordan du bruker det. Å komme til denne funksjonen er et øyeblikk.

  1. I Photoshop åpne et bilde du vil redigere.

  2. Plukke ut filtre > Flyt, eller trykk Skift + Ctrl + X.

  3. Et nytt vindu åpnes som Liquify-verktøyet. Herfra kan du velge mellom verktøyene som er forklart ovenfor.

Egenskaper for Liquify Tool

Når du er i Liquify-grensesnittet, inneholder høyre side alle egenskapene til hvert verktøy. Fra å endre børstetettheten til å tilpasse innstillingene for maskeområdet, er det mange innstillinger du kan justere for akkurat det rette utseendet. Nedenfor forklares tilgjengelige innstillinger.

For alternativer for børsteverktøy kan du endre penselens størrelse, tetthet, trykk og hastighet. Her er hva hver innstilling gjør.

  • Størrelse: Endrer penselstørrelsen akkurat som den gjør på Photoshop-siden. Jo større børsten er, desto mer subtile blir endringene.
  • Tetthet: Kontrollerer hvordan kantene fjæres ut mens du bruker den.
  • Trykk: Jo hardere (høyere) trykket er, jo mer drastiske blir endringene. Bruk vanligvis lettere trykk for subtile endringer.
  • Sats: Stiller inn hastigheten på børstens endringer når du beveger deg eller holder børsten stille.
  • Stylus Pressure: Bare tilgjengelig hvis du har en penn. Hvis du har en og merker av i boksen, vil innstillinger for Børsteverktøy vil bruke pennen i stedet.
  • Pin-kanter: Hindrer deg i å trekke for mye av kanten når du forvrenger et bilde med noe av verktøyet. Dette er praktisk for å redusere mengden forvrengning i bakgrunnen, som ser ut som et gjennomsiktig grå og hvitt rutete mønster.

Du har også noen ekstra alternativer når du bruker Liquify-verktøyet som lar deg kontrollere videre hvordan du bruker verktøyet og når.

  • Face-Aware Liquify: Har individuelle innstillinger for hver funksjon i ansiktet, slik at du kan gjøre mindre endringer i et mindre område. Det er innstillinger for øyne, nese, munn og ansiktsform. Hver av disse har justeringer av blant annet bredde, høyde, tilt.
  • Last inn nettverksalternativer: Gir en måte å lagre dine Liquify forvrengninger og bruke dem på et annet bilde.
  • Maskealternativer: Gir deg innstillinger for å maskere deler av bildet ditt.
  • Vis alternativer: Gir deg flere visningsinnstillinger som å vise nettet og aktivere guiden slik at du kan se masken når du gjør justeringer.
  • Alternativ for penselrekonstruksjon: Lar deg justere hvor mye av endringene du vil angre i bildet ditt.

Legg igjen en kommentar