Hvordan avbryte en bestilling på Amazon

Denne artikkelen forteller deg hvordan du avbestiller Amazon-bestillinger. Den dekker situasjoner der du kjøper et produkt ved en feiltagelse og umiddelbart vil avbryte, samt situasjoner der varen allerede er sendt eller mottatt, og hvor du har kjøpt fra en Amazon Marketplace-selger.


Slik kansellerer du en bestilling på Amazon når den ennå ikke er sendt

Den enkleste måten å kansellere en bestilling på er å gjøre det umiddelbart etter at du har lagt den når Amazon-ordrestatusen 'ennå ikke er sendt'. Du trenger bare å gjøre følgende:

  1. Logg på Amazon.

  2. Klikk på Ordrer på høyre side av menylinjen.

  3. Klikk på Avbryt varer knappen ved siden av bestillingen du vil avbryte.

  4. Velg en Årsak til kansellering (valgfri).

  5. Klikk på det lille boksen ved siden av varene du vil avbryte.

  6. Klikk Avbryt avmerkede elementer.


Hvordan avbryte bestilling på Amazon når varer forberedes for levering

Kan du kansellere en Amazon-ordre som forberedes for levering? Vel, det kommer an på. Selve prosessen er praktisk talt identisk med den ovenfor, men i stedet for å kunne kansellere en vare umiddelbart må du legge inn en avbestillingsforespørsel, som kanskje eller ikke kan godtas.

  1. Følg trinn 1-5 ovenfor.

  2. Klikk Be om avbestilling.

Det er vanskelig å si hva som bestemmer nøyaktig om Amazon vil godta forespørselen, selv om det hovedsakelig avhenger av hvor nær en vare skal sendes. Hvis det er på randen av å bli sendt ut, kan forespørselen din bli avslått.


Hvordan avbryte en Amazon Marketplace-ordre

Hvis det har gått mindre enn 30 minutter siden du bestilte en vare gjennom en Marketplace-selger, kan du kansellere en bestilling umiddelbart, ved å følge trinnene beskrevet i første del av denne artikkelen.

Imidlertid, hvis det har gått mer enn 30 minutter siden du bestilte, må du sende en avbestillingsforespørsel, ved å følge samme prosess som vist i delen ovenfor.

Nok en gang, om din forespørsel godtas eller ikke, avhenger av selgeren. For eksempel kan det være at du legger inn en avbestillingsforespørsel rett før de sender varen (noe som betyr at avbestilling teknisk sett bør være mulig). Når de ser varselet om forespørselen, kan det imidlertid være slik at de allerede har sendt pakken.


Hvordan avbryte bestilling på Amazon når den er sendt eller mottatt

I tilfeller der det ikke er mulig å kansellere en bestilling fra Amazon før forsendelse, er det bare én ting kundene kan gjøre: returnere varen og kreve refusjon. Amazon gir deg muligheten til å nekte levering av pakken du sendes, i hvilket tilfelle kureren egentlig er tvunget til å returnere den til Amazon på dine vegne. Hvis du godtar levering av pakken, må du sende varen tilbake til Amazon selv (søk "Amazon Returns Center" for veiledning om hvordan du gjør dette).

I begge tilfeller bør du ta følgende trinn, som gjelder både retur og erstatning av varer.

  1. Logg på Amazon.

  2. Klikk på Ordrer på høyre side av menylinjen.

  3. Finn bestillingen du vil returnere (eller bytt ut) og klikk Returnere eller erstatte gjenstander.

  4. Velg et svar for hvorfor du returnerer eller bytter ut varen. Forlate en Kommentar hvis ønskelig (valgfritt).

  5. Klikk Fortsett.

  6. På neste side, gå gjennom returinformasjonen og klikk deretter Send forespørsel om retur.

Selve prosessen er enkel nok, men du må huske på at en rekke regler gjelder. Den første er at Amazon tilbyr full refusjon bare hvis varen du returnerer er uåpnet. For det andre må den returneres innen 30 dager etter levering. Denne sistnevnte tilstanden er avslappet for shopping på ferie, men når Amazon tillater at uåpnet vare kjøpt mellom 1. november og 31. desember kan returneres innen 31. januar.

Med andre ord kan en vare ikke returneres hvis du åpner den, innser at du ikke spesielt liker eller vil ha den lenger, og bestemmer deg for å få en refusjon. Imidlertid kan åpnede gjenstander fortsatt returneres innen 30 dager hvis de er feil eller skadet. Hvis de utvikler problemer etter 30 dager, må du kontakte Amazons kundestøtte.

Hvor lang tid tar det å refundere en kansellert bestilling?

I følge Amazon, når en avbestillingsbestilling går gjennom, tar det noen minutter før refusjon påføres kjøpers kredittkort. Det kan imidlertid ta 3-5 dager før den aktuelle summen vises på kredittkortutskriften hans, mens det kan være opptil ti virkedager for debetkort. 


Legg igjen en kommentar