Slik endrer du Windows Update-innstillinger (Windows 10, 8, 7+)

Windows Update finnes for å gjøre det enkelt å holde Windows oppdatert med de nyeste oppdateringene, oppdateringspakkene og andre oppdateringer. Hvor enkelt avhenger av hvordan Windows Update er konfigurert for å laste ned og bruke oppdateringer.

Da du først slo på den nye datamaskinen eller fullførte installasjonen av Windows-operativsystemet, fortalte du Windows Update hvordan du ville at det skulle fungere - litt mer automatisk eller litt mer manuelt.

Hvis den opprinnelige avgjørelsen ikke ordner seg, eller hvis du trenger å endre hvordan den fungerer for å unngå å gjenta et problem med automatisk oppdatering, som det som skjer på noen Patch-tirsdager, kan du bare justere hvordan Windows mottar og installerer oppdateringer.

Avhengig av hvilken versjon du har av Windows, kan dette bety at du laster ned, men ikke installerer oppdateringene, gir deg beskjed, men ikke laster dem ned, eller til og med deaktiverer Windows Update helt.

Tid kreves: Å endre hvordan Windows-oppdateringer lastes ned og installeres, bør bare ta noen få minutter.

Microsoft gjorde endringer i plasseringen og formuleringen av Windows Update og innstillingene nesten hver gang en ny versjon av Windows ble utgitt. Nedenfor er tre sett med instruksjoner for å endre / deaktivere Windows Update: ett for Windows 10, ett for Windows 8, Windows 7 eller Windows Vista og ett for Windows XP.

Er du ikke sikker på hvilken versjon av Windows du kjører? Bruk Web System Info Tool for å finne ut:

Hvis du endrer Windows Update-innstillingene på en annen enhet og ikke er sikker på hvilken versjon den kjører, se Hvilken versjon av Windows har jeg? for hjelp.


Slik endrer du Windows Update-innstillinger i Windows 10

Fra og med Windows 10 forenklet Microsoft de tilgjengelige alternativene for Windows Update-prosessen, men fjernet også noe av den finere kontrollen du kanskje har hatt i tidligere versjoner.

  1. Velg Start, og velg deretter innstillingsikonet.

  2. Velg Oppdatering og sikkerhet.

  3. Velg Windows Update fra menyen til venstre, forutsatt at den ikke allerede er valgt.

  4. Plukke ut Avanserte alternativer.

  5. De forskjellige innstillingene på denne siden styrer hvordan Windows 10 vil laste ned og installere oppdateringer for operativsystemet, og kanskje annen programvare, fra Microsoft.

    Vi anbefaler på det sterkeste at du gjør følgende: slå på Motta oppdateringer for andre Microsoft-produkter når du oppdaterer Windows, Slå på Last ned oppdateringer over målte tilkoblinger (ekstra kostnader kan påløpe), og ikke aktiver noen utsatte / pause oppdateringsalternativer (hvis du ser dem). Alt i betraktning er dette den tryggeste veien å gå.

  6. Endringer i Windows Update-innstillingene i Windows 10 lagres automatisk når du gjør dem. Når du er ferdig med å velge eller oppheve valget av ting, kan du lukke vinduet Avanserte alternativer som er åpent.

Her er mer informasjon om alle de "avanserte" Windows Update-innstillingene som er tilgjengelige for deg i Windows 10:

Oppdater varsler: Velg dette alternativet for automatisk å laste ned oppdateringer av alle slag — sikkerhet og ikke-sikkerhet. Du får beskjed når Windows må starte på nytt for å bruke dem, slik at du kan forberede deg ved å lagre arbeid osv.

Det er ingen offisiell måte å slå av automatisk oppdatering i Windows 10, og det er heller ikke en enkel måte å deaktivere Windows Update helt.

Her er hva noen av de andre tingene på skjermbildet Avanserte alternativer er for:

Motta oppdateringer for andre Microsoft-produkter når du oppdaterer Windows: Dette er ganske selvforklarende. Vi anbefaler at du sjekker dette alternativet slik at andre Microsoft-programmer du har installert, også får automatiske oppdateringer, for eksempel Microsoft Office. (Oppdateringer for Windows Store-appene dine håndteres i butikken. Åpne Innstillinger fra Store og slå deretter alternativet Oppdater apper automatisk på eller av.)

Stopp oppdateringer midlertidig: Hvis du velger et av disse alternativene, hindrer Windows i å oppdatere datamaskinen din i flere dager, opptil 35. Når denne perioden er over, blir Windows Update tvunget til å installere de nyeste oppdateringene før du kan sette dem på pause.

Utsett oppgraderinger: Det er to utsatte oppdateringsalternativer i Windows 10, slik at du kan forsinke funksjonsoppdateringer og / eller kvalitetsoppdateringer. Ved å gjøre det kan du vente flere dager eller måneder før disse oppdateringene automatisk installeres. Utsettelse av oppgraderinger støttes ikke i Windows 10 Home.

På det primære Windows Update-skjermbildet er et annet alternativ:

Endre aktive timer: Hvis Windows starter på nytt for oppdateringer når du bruker datamaskinen din, kan du justere denne innstillingen for å fortelle Windows når du er på datamaskinen, for å sikre at oppdateringer ikke tvinges til å starte på nytt i løpet av den tiden. Velg det automatiske alternativet, og Windows velger de aktive timene basert på aktiviteten din.

Avhengig av hvilken versjon av Windows 10 du kjører, kan du også se alternativene som er oppført nedenfor.

Velg gradenes beredskapsnivå: Windows Update lar deg velge når du vil installere oppdateringer. Du kan velge halvårskanal (målrettet) som betyr at oppdateringen er klar for folk flest, eller halvårskanal som refererer til oppdateringer som er klare for utbredt bruk i organisasjoner.

Velg hvordan oppdateringer skal leveres: Disse alternativene, hvis du ser dem, lar deg aktivere eller deaktivere nedlasting, samt opplasting, av Windows Update-relaterte filer rundt ditt lokale nettverk eller til og med hele internett. Å delta i oppdateringene fra mer enn ett stedsprogram hjelper med å øke hastigheten på Windows Update-prosessen i Windows 10.

Få insiderbygg: Hvis du ser det, lar det deg registrere deg for å få tidlige versjoner av større oppdateringer til Windows 10. Når det er aktivert, har du raske eller langsomme alternativer, som indikerer hvor snart disse Windows 10-testversjonene blir gjort tilgjengelige ta dem.


Slik endrer du Windows Update-innstillinger i Windows 8, 7 og Vista

Microsoft avsluttet støtten for Windows 7 i januar 2020. Det betyr ikke flere oppdateringer. Windows 8-støtte endte i 2016 og Vista avsluttet mange år før det. Hvis du fremdeles kjører en av disse versjonene av Windows, har du ingenting å bekymre deg for, fordi det ikke blir noen oppdateringer.
Windows 8.1 vil fremdeles få oppdateringer til 10. januar 2023.

Disse tre versjonene av Windows har veldig like Windows Update-innstillinger, men vi vil kalle ut forskjeller når vi går gjennom prosessen.

  1. Åpne Kontrollpanel. I Windows 8 er WIN + X-menyen den raskeste måten, og i Windows 7 og Vista, sjekk Start-menyen for lenken.

  2. Plukke ut System og sikkerhet, Eller bare Sikkerhet i Windows Vista.

    Hvis du ser klassisk visning, store ikoner eller små ikoner på Kontrollpanel, velger du Windows Update i stedet, og hopp deretter til trinn 4.

  3. Velg Windows Update fra System- og sikkerhetsvinduet.

  4. Plukke ut Endre innstillinger til venstre.

  5. Innstillingene du ser på skjermen akkurat nå styrer hvordan Windows Update vil se etter, motta og installere oppdateringer fra Microsoft.

    Vi anbefaler at du velger å Installer oppdateringer automatisk (anbefalt) fra rullegardinmenyen og deretter sjekk alle de andre elementene på siden. Dette vil sørge for at datamaskinen din mottar og installerer alle oppdateringene den trenger.

    Du kan også tilpasse tiden da nedlastede oppdateringer installeres. I Windows 8 er dette bak Oppdateringer installeres automatisk under vedlikeholdsvinduet link, og i Windows 7 og Vista er det akkurat der på Windows Update-skjermen.

  6. Velg OK for å lagre endringene. Lukk gjerne alle åpne vinduer relatert til Windows Update.

Her er litt mer om alle alternativene du har:

Installer oppdateringer automatisk (anbefales): Velg dette alternativet for å la Windows Update automatisk se etter, laste ned og installere viktige sikkerhetsoppdateringer.

Last ned oppdateringer, men la meg velge om jeg vil installere dem: Velg dette for at Windows Update automatisk skal se etter og laste ned viktige oppdateringer, men ikke installere dem. Du må eksplisitt velge å installere oppdateringene enten fra Windows Update eller under neste avslutningsprosess.

Se etter oppdateringer, men la meg velge om jeg vil laste ned og installere dem: Med dette alternativet vil Windows Update se etter og varsle deg om tilgjengelige oppdateringer, men du må godkjenne nedlasting og installasjon av dem manuelt.

Aldri sjekk for oppdateringer (ikke anbefalt): Dette alternativet deaktiverer Windows Update fullstendig i Windows 8, 7 eller Vista. Når du velger dette, vil Windows Update ikke engang sjekke med Microsoft for å se om viktige sikkerhetsoppdateringer er tilgjengelige.

Her er hva noen av de andre avmerkingsboksene betyr, ikke alle som du ser, avhengig av hvilken versjon av Windows du har og hvordan datamaskinen din er konfigurert:

Gi meg anbefalte oppdateringer på samme måte som jeg mottar viktige oppdateringer: Dette alternativet gir Windows Update tillatelse til å behandle oppdateringer som Microsoft "anbefaler" på samme måte som oppdateringer som antas å være "kritiske" eller "viktige", og laste ned og installere dem slik du har valgt i rullegardinlisten.

Tillat alle brukere å installere oppdateringer på denne datamaskinen: Sjekk dette hvis du har andre kontoer som ikke er administrator på datamaskinen din som faktisk blir vant. Dette lar brukerne også installere oppdateringer. Imidlertid, selv når det ikke er merket av, vil oppdateringer installert av en administrator fortsatt bli brukt på disse brukerkontoer, de vil bare ikke kunne installere dem.

Gi meg oppdateringer for andre Microsoft-produkter når jeg oppdaterer Windows: Merk av for dette alternativet, som er litt ordligere i Windows 7 og Vista, hvis du eier annen Microsoft-programvare og du vil at Windows Update skal håndtere oppdatering også.

Vis detaljerte varsler når ny Microsoft-programvare er tilgjengelig: Dette er ganske selvforklarende - sjekk det hvis du vil motta varsler via Windows Update, når Microsoft-programvare du ikke har installert er tilgjengelig for datamaskinen din.


Slik endrer du Windows Update-innstillinger i Windows XP

Microsoft avsluttet støtten for Windows XP for mange år siden. Det blir ikke flere oppdateringer. Slik fungerer det for arkivene dine, da de fremdeles sendte oppdateringer.

Windows Update er mer en online tjeneste enn en integrert del av Windows XP, men oppdateringsinnstillingene kan angis fra operativsystemet.

  1. Åpne Kontrollpanel, vanligvis via Start, og deretter koblingen til høyre.

  2. Klikk Sikkerhetssenter.

    Hvis du ser på Kontrollpanel i klassisk visning, ser du ikke denne lenken. Dobbeltklikk i stedet Automatiske oppdateringer og hopp til trinn 4.

  3. Klikk på Automatiske oppdateringer lenke nær bunnen av vinduet.

  4. Disse fire alternativene du ser i vinduet Automatiske oppdateringer, styrer hvordan Windows XP blir oppdatert.

    Vi anbefaler på det sterkeste at du velger Automatisk (anbefalt) alternativet og hverdagen valg fra rullegardinmenyen som vises under, sammen med en tid du ikke bruker datamaskinen.

    Windows XP støttes ikke lenger av Microsoft, og de presser ikke lenger oppdateringer til Windows XP. Imidlertid, med tanke på at unntak kan gjøres i fremtiden, og at du fremdeles ikke har de mest oppdaterte oppdateringene og funksjonene, anbefaler vi at du holder de "automatiske" innstillingene aktivert.

  5. Klikk OK for å lagre endringene.

Her er mer detaljer om hva disse fire valgene faktisk betyr for Windows Update-opplevelsen din i Windows XP:

Automatisk (anbefalt): Windows Update vil automatisk se etter, laste ned og installere oppdateringer uten innspill fra deg.

Last ned oppdateringer for meg, men la meg velge når jeg skal installere dem: Oppdateringer blir sjekket for og lastet ned fra Microsofts servere, men de blir ikke installert før du godkjenner dem manuelt.

Gi meg beskjed, men ikke last ned eller installer dem automatisk: Windows Update vil se etter nye oppdateringer fra Microsoft, og gi deg beskjed om dem, men de blir ikke lastet ned og installert før du sier det.

Slå av automatiske oppdateringer: Dette alternativet deaktiverer Windows Update fullstendig i Windows XP. Du blir ikke engang fortalt at oppdateringer er tilgjengelige. Du kan selvfølgelig fortsatt besøke Windows Update-nettstedet selv og se etter eventuelle nye oppdateringer.


Deaktivere Windows Update og slå av automatiske oppdateringer

Selv om det er mulig, i det minste før Windows 10, Vi anbefaler ikke å deaktivere Windows Update. I det minste må du sørge for at du velger et alternativ der du blir varslet om nye oppdateringer, selv om du velger å ikke la dem laste ned eller installere automatisk.

Og på den tanken ...Vi anbefaler heller ikke å slå av automatisk oppdatering. Å la Windows Update sjekke, laste ned og installere oppdateringer automatisk er en veldig god måte å sikre at du er beskyttet mot å bli utnyttet av sikkerhetsproblemer etter at de er oppdaget. Ja, i det minste i Windows 8, 7 og Vista, kan du gå på kompromiss ved å gjøre den kritiske "installasjonsdelen" til deg, men det er bare en ting til du må huske å gjøre.

Poenget: Vi sier hold det enkelt ved å holde det automatisk.


Legg igjen en kommentar