Hva er Venmo og er det trygt å bruke?

Venmo-appen ble grunnlagt i 2009 og lar folk enkelt overføre penger mellom venner og familie, i stedet for å åpne lommeboken og trekke ut penger. Selv om du ikke bruker en mobilbetalingsapp som Venmo nå, er det sannsynligvis vennene dine, og før eller siden vil de sende deg en forespørsel eller betaling. "Bare Venmo meg." Last ned appen, så får du pengene dine. (Motstand er nytteløst!)

Venmo er utvilsomt praktisk, og det tilbyr industristandard sikkerhet, men som enhver app eller programvare som omhandler økonomi, er det ikke ugjennomtrengelig for svindel og svindel. 


Hvordan kan du bruke Venmo?

Generelt kan du bruke Venmo på to forskjellige måter:

  • Betal tilbake venner og familie for delte utgifter
  • Kjøp produkter eller tjenester fra Venmo-partnere

Eksempler på hvordan du kan bruke Venmo inkluderer:

  • Å sende romkameraten din andel av leien
  • Be om din venns andel av barfanen
  • Betaler for takeaway bestilt fra en matapp som samarbeider med Venmo
  • Andre betalinger utenfor virksomheten med folk du kjenner og stoler på

Uansett hva du bruker Venmo til, start med å koble bankkontoen eller debet- eller kredittkortet ditt, så kan du raskt sende og motta betalinger til eller fra alle du kjenner som bruker appen. Du kan også sende betalinger og forespørsler til ikke-brukere, som deretter blir bedt om å registrere deg. Du får et varsel hvis de registrerer seg, men hvis de ikke gjør det, må du samle inn eller sende pengene med en annen metode. (Å være en tidlig adopterer er ikke lett.)


Sette opp Venmo

Når du registrerer deg første gang, er sendegrensen $ 299.99. Når du har bekreftet identiteten din ved å oppgi de fire siste sifrene i SSN, postnummer og fødselsdato, kan du sende opptil $ 2,999.99 XNUMX per uke. Venmo er gratis hvis du sender penger fra bankkontoen, debetkortet eller Venmo-saldoen. Hvis du sender penger med et kredittkort, krever Venmo et gebyr på tre prosent. Det er ingen Venmo-avgifter for å motta kontanter eller bruke det til å gjøre kjøp i appen.

Når du er konfigurert, kan du bruke Venmo nesten som du vil: betale en venn tilbake til middag, sende romkameraten din del av kabelregningen, eller be om betaling fra venner eller familie for en delt Airbnb- eller HomeAway-utleie. Husk å bare bruke Venmo med folk du kjenner og stoler på.

Mens PayPal eier selskapet, tilbyr det ikke samme kjøpsbeskyttelse. Så hvis du selger noe på nettet til noen du aldri har møtt, er det best å ikke bruke Venmo til transaksjonen. Hold deg til PayPal eller andre betalingstjenester som tilbyr beskyttelse mot svindel og kan hjelpe deg i tilfeller av manglende betaling.


Mobile App-betalinger og sosiale medier

Du kan også koble Venmo-kontoen din til partnerapper som Delivery.com og White Castle. Deretter kan du bruke Venmo til å betale for kjøp ved hjelp av disse appene, og til og med dele regninger for drosjepris, mat eller andre delte utgifter. Mobilbedrifter kan legge til Venmo som betalingsalternativ i kassen, omtrent som du allerede kan betale med Google Pay, Apple Pay, Samsung Pay og PayPal, i tillegg til å legge inn et kredittkort.

Venmo har også en sosial medieside, som er valgfri. Du kan gjøre kjøpet ditt offentlig, kringkaste det til nettverket ditt av Venmo-venner, som deretter kan like og kommentere det. Du kan også registrere deg for Venmo ved hjelp av Facebook-legitimasjonen din, som lar deg finne venner som bruker mobilbetalingsplattformen.


Risiko for bruk av Venmo til mobilbetalinger

Venmo bruker automatisk multifaktorautentisering når du bruker appen fra en ny enhet, noe som forhindrer uautoriserte pålogginger til kontoen din. Du kan også legge til en PIN-kode for ekstra sikkerhet.

Det er selvfølgelig risikoer forbundet med bruk av Venmo, inkludert:

  • Svindel når du handler med fremmede, inkludert falske påstander og omvendte transaksjoner
  • Manglende betaling fra fremmede for produkter eller billetter du har solgt og sendt til dem
  • Mangel på kjøper- og selgerbeskyttelse i tilfeller av svindel eller manglende betaling
  • Sikkerhetsbrudd og falske transaksjoner på kontoen din

Det er en enkel måte å unngå de tre første risikoene ovenfor: ikke snakk med fremmede. Vi kan ikke understreke nok hvor viktig det er å bruke Venmo bare med folk du kjenner og stoler på. Mens du kan reversere betalinger på Venmo, kan det bare gjøres med tillatelse fra den andre brukeren, så lenge brukeren ikke allerede har overført pengene til en tilkoblet bankkonto.

I motsetning til PayPal, morselskapet, tilbyr Venmo ikke kjøper- eller selgerbeskyttelse, så hvis du ikke får betalt for noe du har solgt og sendt, har du lykke til.

Det er viktig å forstå at mens du mottar betalinger på Venmo ser ut til å være øyeblikkelig; det tar noen dager å behandle. I utgangspunktet låner Venmo midlertidig ut saldoen til banken fullfører transaksjonen. Det ligner på når du setter inn en sjekk, selv om du får tilgang til midlene med en gang, tømmes det ikke i noen dager. Hvis sjekken spretter, vil banken fjerne midlene fra kontoen din, selv om det er dager eller uker senere.


Unngå svindel

For å beskytte kontoen din mot falske transaksjoner, må du endre passordet ditt regelmessig og ikke bruke et passord du bruker andre steder. Bruk en pinkode og sjekk Venmo-aktiviteten din så nøye som du ville gjort med en bank- eller kredittkortutskrift. Rapporter om svindel til Venmo og din tilknyttede bank- eller kredittkortkonto umiddelbart. Implementering av alle disse fremgangsmåtene vil holde pengene dine trygge.

Legg igjen en kommentar