Hva er skjermspeiling?

Skjermspeilingsteknologi lar deg bytte media som spilles på din mindre Android-, Windows- eller Apple-enhet til en større, for eksempel en TV eller medieprojektor, trådløst. Du kan speile personlige bilder, musikk, videoer, spill og mer, inkludert innhold fra internett eller en app som Netflix eller YouTube.

Protokollen som brukes til å trådløst speile en skjerm til en annen, heter Miracast, et ord du kan støte på når du lærer mer om teknologien.

1: 49

Hva er skjermspeiling?


Koble telefonen eller andre enheter til en TV

For å bruke skjermspeiling må begge enhetene oppfylle noen få minimumskrav. Telefonen eller nettbrettet må støtte speiling og kunne sende ut data. TV-en eller projektoren må også støtte skjermspeiling og kunne fange og spille av dataene.

For å finne ut om telefonen eller nettbrettet støtter speiling, se dokumentasjonen eller utfør et internetsøk. Merk at du kanskje også må aktivere Miracast- eller Screen Mirroring-funksjonen i Innstillinger, så hold øye med det også. Du kan til og med vise telefonskjermen på datamaskinen din.

Når det gjelder TV, er det to brede teknologier. Du kan speile til enten en nyere, smart-TV eller projektor som har innebygd skjermspeiling, eller du kan kjøpe en media-streaming-enhet og koble den til en tilgjengelig HDMI-port på en eldre TV. Fordi dataene kommer trådløst og over hjemmenettverket ditt, må den TV-en eller du konfigurere mediepinnen for å koble til det nettverket også.


Kompatibilitetsproblemer når du speiler en skjerm

Ikke alle enhetene spiller bra sammen. Du kan ikke bare speile hvilken som helst telefon til hvilken som helst TV-skjerm eller på en eller annen måte koble en telefon til en TV ved hjelp av en magisk app og tvinge den til å fungere. Bare fordi begge enhetene støtter skjermspeiling, betyr det heller ikke noe; enhetene må også være kompatible med hverandre. Denne kompatibiliteten er der problemer ofte oppstår.

Som du kanskje mistenker, er enheter fra samme produsent generelt kompatible med hverandre. For eksempel kan du enkelt dele medier fra et nyere Kindle Fire-nettbrett til Amazons Fire TV. De er begge laget av Amazon og designet for å samarbeide. Og siden Fire-enheter bruker Android-operativsystemet, er også mange Android-baserte telefoner og nettbrett kompatible.

På samme måte kan du speile media fra iPhone til en Apple TV. Apple laget begge deler, og de er kompatible med hverandre. Apple TV fungerer også med iPads. Du kan imidlertid ikke streame media fra en Android- eller Windows-enhet til en Apple TV. 

Det er viktig å vite at Apple ikke spiller veldig bra med andre når det gjelder speiling av medier.

Andre enheter som Googles Chromecast og Roku's medieenheter har også begrensninger, som smart-TVer generelt, så hvis du er i markedet for en speilingsløsning, må du ta hensyn til hva du vil streame fra før du kjøper noe å streame til .


Utforsk Mirroring Apps

Når du spiller media på smarttelefonen eller nettbrettet, bruker du en app. Kanskje du ser kabelbaserte filmer ved hjelp av SHO Anytime og live TV ved hjelp av Sling TV. Kanskje du lytter til musikk med Spotify eller ser hvordan du gjør videoer med YouTube. Disse appene støtter skjermspeiling.

Bruk et øyeblikk på å teste det ut. Slik utforsker du medieappene dine i veldig generelle termer:

  1. Åpne en app på enheten din som lar deg se media.

  2. Spill av tilgjengelig media i den appen.

  3. Trykk på skjermen og trykk på speilingsikon som dukker opp der.

  4. Hvis du har en tilgjengelig enhet for speiling til (og den er slått på og klar til bruk), ser du den oppført der.


Screen Mirroring Experience

Når du har sett media via skjermspeiling, bruker du kontrollene på telefonen eller nettbrettet til å kontrollere det. Du kan spole frem og tilbake, pause og starte på nytt, forutsatt at appen og media tillater det. Det er usannsynlig at du vil kunne kontrollere fjernsynet selv, skjønt; hold fjernkontrollen hendig som fungerer med volumet.

Legg igjen en kommentar