Hva er PlayStation 2?

Sonys PlayStation 2 ble utgitt i 2000, men det er fortsatt en av de mest populære og elskede spillkonsollene i dag. For mange var det den beste spillkonsollen noensinne laget. Så, hva gjør PS2 så spesiell?


Hvordan PS2 fikk sin start

PS2 begynte livet i en kritisk tid i videospillindustrien. Forgjengeren, PlayStation, hadde vært den første store konsollen som brukte CD-er til spillene sine og konkurrerte mot kassettbaserte Nintendo 64. På tidspunktet for PS2 hadde DVD-er blitt mye mer vanlig, og prosessorkraft hadde gjort store sprang i ytelse, og baner vei for større spill med mye mer visuelt tiltalende grafikk.

PS2 kom i slutten av 2000, flere måneder etter Segas Dreamcast, den første konsollen i generasjonen. Mellom PlayStation-navnet og den ekstra funksjonaliteten til en DVD-spiller, tok konsollen av som en rakett, og dominerte raskt Sega og spilte en rolle på slutten av Dreamcasts korte løp.

PlayStation 2 var den første multimediaspillkonsollen, og DVD-spilleren var et stort salgsargument, selv for folk som ikke var store på videospill. PS2 hadde også den tydelige fordelen med bakoverkompatibilitet med de forrige PlayStation-spillene, noe som betyr at selv i de første månedene av konsollens liv var det noe å spille.

Fallet av Dreamcast forlot PS2 helt ubestridt til utgivelsen av Nintendos GameCube og Microsofts Xbox nesten seks måneder senere. Denne starten hjalp til med å etablere PS2 i tusenvis av husstander og bygge et omfattende bibliotek med spill.


PlayStation 2 tekniske detaljer

Etter dagens standarder er PS2s tekniske spesifikasjoner latterlige, men i 2000 var det intet mindre enn imponerende.

Både PlayStation og Nintendo 64 tilbød 3D-grafikk, men de var ganske enkle. Modeller hadde lave polygontall, og alt så grovt og mer representativt ut enn realistisk.

 Pixabay

PS2 var den første konsollen som virkelig gjorde det mulig for 3D-grafikk å skinne. Det åpnet utallige nye muligheter for spilldesignere og utviklere, og det gjorde det før noen av de andre konsollene i generasjonen. Denne formelen gjorde den til det perfekte grobunn for nye spillserier og nyskapende design.

PS2s DVD-stasjon var tidlig et enormt salgsargument, men det tillot også at spill var større enn noen gang før. Tidligere måtte store spill strekke seg over flere disker, og resultatet var i beste fall klumpete.

PS2 ble også designet med tanke på online spill. Imidlertid, da den lanserte online spill var fortsatt i sin barndom, og mange husholdninger hadde ikke en Internett-tilkobling som var i stand til online spill. Som et resultat vendte Sony oppmerksomheten andre steder, til Xbox viste at online konsollspill kunne være populært.


Hva gjør PS2 spesiell?

Det var en rekke faktorer som kom sammen for å danne det perfekte settet med omstendigheter og gjøre PS2 til en legende. Først var timingen; PS2 traff akkurat til rett tid med de nøyaktige funksjonene folk ønsket. For mange mennesker var en PS2 deres første DVD-spiller, noe som gjorde den til det sentrale underholdningssenteret for mange familier.

Bakoverkompatibilitet var også en stor avtale for PS2. Verken Xbox eller GameCube hadde fordelen av en tidligere konsolls spillbibliotek, men PS2 var i stand til å bygge videre på PlayStations suksess. For noen mennesker, spesielt PlayStation-eiere, gjorde dette det til det klare valget.

PS2s DualShock-kontroller regnes også som en av de beste kontrollerdesignene noensinne. Det er enkelt, og det føles rett i hånden. I kontrast var GameCubes kontroller litt rart, og Xboxens originale kontroller var rett og slett vanskelig å holde. Det er ikke rart hvorfor Sony ikke har endret designen mye for PlayStation 3 eller PlayStation 4.

Spill, spill, spill

Den viktigste faktoren i suksessen til PS2 er enkel: spillene. PlayStation 2 var fødestedet til mer populære spillserier enn omtrent alle andre konsoller. PS2 var også vert for massivt populære serier som Final Fantasy og Grand Theft Auto.

 Sony

Selvfølgelig var PS2 mer enn bare de veletablerte favorittene. Det var hundrevis av mindre kjente titler som rett og slett også var fantastiske. Innovative titler over et bredt spekter av sjangere betydde at det var noe for enhver smak.

Hvis det ikke høres for annerledes ut enn dagens konsoller, bør du vurdere at PS2 var vert for tusenvis av spill i løpet av den lange 13-års levetiden. Begge disse tallene er absolutt uovertruffen siden.


Kan du fremdeles få en PlayStation 2?

Produksjonen av PS2 stoppet i 2013, men det er bokstavelig talt millioner av konsoller fremdeles ute i verden. Det ville ikke være for vanskelig å finne en PS2 til salgs til en rimelig pris.

Når det er sagt, kan du også etterligne PS2 på datamaskinen din. Open source-emulatoren, PCSX2, vil spille de mest populære PS2-spillene på din PC. Siden PS2s spill var på DVDer, kan du lese de fleste av dem på en vanlig PC DVD-stasjon også.

Enten du ønsker nostalgi fra PlayStation 2s storhetstid eller ønsker å se tilbake på en tid med spillhistorie, kan du fremdeles oppleve noe av det som gjorde PS2 til en av de største konsollene som noen gang er laget.

Legg igjen en kommentar