Fjernspill på PS Vita (kontroller PS3)

En funksjon som PS Vita har overført fra PSP er Remote Play. Hva Remote Play gjør, er at du får tilgang til innholdet på PlayStation 3 fra din grafregner ved hjelp av en Wi-Fi-tilkobling. Remote Play på PSP ble aldri en stor avtale, delvis fordi de lavere spesifikasjonene og mangelen på andre analoge pinner betydde at det bare var et begrenset antall ting du kunne bruke den til. De bedre spesifikasjonene til PS Vita-systemet og den andre analoge pinnen skal gjøre det i det minste litt mer nyttig.


PS Vita – PS3 sammenkobling

Det første du må gjøre for å aktivere Remote Play er å koble enhetene dine. Det er ganske enkelt å gjøre, så lenge PS Vita og PS3 er ganske nær hverandre:

  1. Velg på PS3 innstillinger > Innstillinger for ekstern avspilling > Registrer enhet > PS Vita System.
  2. Velg på PS Vita Fjernspill > Start > neste.
  3. Skriv inn nummeret på PS Vita som vises på PS3, og velg deretter Registrere.
  4. Plukke ut OK på PS3 etter at du mottar suksessmeldingen.

Hva du kan og ikke kan gjøre via Remote Play

Det ville være veldig kult hvis du kunne gjøre alt PS3-en din er i stand til eksternt på PS Vita, men du kan ikke. Noen av begrensningene gir mening, mens andre er litt dumme. Du kan få tak i menyene Innstillinger, Foto, Musikk, Video, Spill, Nettverk, PlayStation Network og Friends.

Det du ikke kan gjøre er å bruke hver eneste funksjon i disse menyene. Menyene Innstillinger, Foto, Spill og PSN gir deg bare tilgang til noen funksjoner. I tillegg vil du ikke kunne spille alle PS3-spillene dine. Evnen til å bruke Remote Play til å spille PS3-spill må være innebygd i spillet, så om dette skjer i fremtidige spill eller ikke, vil sannsynligvis avhenge av hvor mye folk bruker funksjonen.

Ikke alle videoene på PS3 vil være tilgjengelig for å se på PS Vita via Remote Play. Du vil ikke kunne se noen plater, hverken Blu-Ray eller DVD, og ​​noen copyright-beskyttede filer vil også være utenfor grensen.

De fleste kontrollene for Remote Play er så enkle som å bruke tilsvarende knapper på PS Vita for å navigere i PS3-menyene. Noen få unntak, som PS3s PS-knapp og endring av bildekvalitet eller skjermmodus, krever at du trykker på PS Vitas skjerm og velger operasjonen du vil utføre.


Tre måter å koble til

For å bruke Remote Play etter at du har paret enhetene dine, trenger du bare Wi-Fi. Hvis du har en PS3 med innebygd Wi-Fi-nettverksfunksjon (nyere modeller, med andre ord), velger du bare Fjernspill deretter Start på PS Vita, og Network, deretter Fjernspill på PS3. Til slutt velger du Koble til via privat nettverk på PS Vita og de to maskinene vil opprette en forbindelse. Fordelen med denne metoden er at du ikke trenger noe annet enn en PS3 og en PS Vita for å spille. Ulempen er at du må holde PS Vita innenfor rekkevidden til PS3s Wi-Fi.

Hvis PS3 ikke har innebygde Wi-Fi-nettverksfunksjoner, kan du koble til ved hjelp av Wi-Fi-hjemmenettverket ditt. Alle PS3-er er utstyrt for å koble til et trådløst hjemmenettverk, og det gjør også alle PS Vitas. Følg nøyaktig samme trinn som å bruke PS3s innebygde nettverk ovenfor for å koble til enhetene.

Til slutt, hvis du vil være i stand til å få tak i innholdet på PS3 når du er ute og reiser, kan du gjøre det gjennom hvilket som helst tilgjengelig Wi-Fi. PS3-en din må være koblet til internett, men det kan være en kablet eller trådløs tilkobling (så hvis du fremdeles kjører kabler overalt, kan du bruke denne metoden selv om du ikke kan bruke de to ovennevnte). Tilkobling er omtrent det samme som om du var hjemme, bortsett fra at du velger Koble til via Internett på PS Vita. Ulempene med å koble til på denne måten er at ikke alle Wi-Fi-nettverk lar deg gjøre det, og du må sette PS3 i Remote Play-modus før du forlater huset, da det ikke er noen måte å gjøre det eksternt.

Når du er ferdig, er det like enkelt å slå av Remote Play som å bytte til et annet program på PS Vita. Tilkoblingen til PS3 lukkes automatisk etter 30 sekunder (PS3 forblir på og i Remote Play-modus, men). Hvis du også vil slå av PS3 eksternt, trykker du først på PS Vita-skjermen mens du fortsatt er i Remote Play og velger Strøm AV. PS3 vil slå seg av og forbindelsen lukkes.


Legg igjen en kommentar