502 Bad Gateway (hva det er og hvordan fikser jeg det)

502 Bad Gateway-feilen er en HTTP-statuskode som betyr at en server på internett mottok et ugyldig svar fra en annen server.

502 Bad Gateway-feil er helt uavhengige av ditt spesielle oppsett, noe som betyr at du kan se en i hvilken som helst nettleser, på hvilket som helst operativsystem og på hvilken som helst enhet.

502 Bad Gateway-feilen vises inne i nettleservinduet, akkurat som websider gjør.


Hvordan 502 Bad Gateway-feilen vises

502 Bad Gateway kan tilpasses av hvert nettsted. Selv om det er ganske uvanlig, beskriver forskjellige webservere denne feilen annerledes.

Theresa Chiechi / Web 

Nedenfor er noen vanlige måter du kan se det på:

  • 502 Bad Gateway
  • 502 Tjeneste midlertidig overbelastet
  • error 502
  • Midlertidig feil (502)
  • 502 Proxy-feil
  • 502 Serverfeil: Serveren oppsto en midlertidig feil og kunne ikke fullføre forespørselen din
  • HTTP 502
  • 502. Det er en feil
  • Dårlig gateway: Proxy-serveren mottok et ugyldig svar fra en oppstrøms server
  • HTTP-feil 502 - Dårlig gateway

Twitters berømte "fail whale" -feil som sier Twitter er over kapasitet er faktisk en 502 Bad Gateway-feil (selv om en 503-feil ville være mer fornuftig).

En dårlig gateway-feil mottatt i Windows Update genererer en 0x80244021 feilkode eller meldingen WU_E_PT_HTTP_STATUS_BAD_GATEWAY.

Når Google-tjenester, som Google Søk eller Gmail, opplever en 502 Bad Gateway, viser de ofte Serverfeil, eller noen ganger bare 502, på skjermen.


Årsak til 502 feil med gateway

Dårlige gateway-feil er ofte forårsaket av problemer mellom online-servere som du ikke har kontroll over. Noen ganger er det imidlertid ikke noe reelt problem, men nettleseren din mener at det er et takket være et problem med nettleseren din, et problem med hjemmenettverksutstyret ditt eller en annen grunn til kontrollen.

Microsoft IIS-webservere gir ofte mer informasjon om årsaken til en bestemt 502 Bad Gateway-feil ved å legge til et ekstra siffer etter 502, som i HTTP-feil 502.3 - Webserveren mottok et ugyldig svar mens de fungerte som en gateway eller proxy, noe som betyr dårlig Gateway: Forwarder Connection Error (ARR).

En HTTP-feil 502.1 - Feil feil gateway refererer til et tidsavbruddsprogram for CGI-applikasjoner og er bedre å feilsøke som et 504 Gateway-tidsavbruddsproblem.


Hvordan fikse en 502 Bad Gateway

502 Bad Gateway-feilen er ofte en nettverksfeil mellom servere på internett, noe som betyr at problemet ikke vil være med datamaskinen eller internettforbindelsen.

Men siden det er mulig at det er noe galt på slutten, er det noen løsninger du kan prøve:

  1. Prøv å laste inn URL-en igjen ved å trykke på F5 or Ctrl + R (Kommando + R på en Mac) på tastaturet ditt, eller ved å velge knappen for oppdatering / oppdatering.

    Mens 502 Bad Gateway-feilen vanligvis indikerer en nettverksfeil utenfor din kontroll, kan den være ekstremt midlertidig. Å prøve siden igjen vil ofte lykkes.

  2. Start en ny leserøkt ved å lukke alle åpne nettleservinduer og deretter åpne en ny. Prøv deretter å åpne websiden igjen.

    Det er mulig at 502-feilen du mottok skyldtes et problem på datamaskinen din som oppstod en gang under denne bruken av nettleseren din. En enkel omstart av selve nettleserprogrammet kan løse problemet.

  3. Tøm nettleserens cache. Utdaterte eller ødelagte filer som lagres av nettleseren din, kan forårsake 502 Bad Gateway-problemer.

    Tømning av hurtigbufferen i Edge.

    Hvis du fjerner disse hurtigbufrede filene og prøver siden på nytt, løses problemet hvis dette er årsaken.

  4. Slett nettleserens informasjonskapsler. Av lignende grunner som nevnt ovenfor med hurtigbufrede filer, kan det å løse en 502-feil, hvis du sletter lagrede informasjonskapsler.

    Hvis du helst ikke vil fjerne alle informasjonskapslene dine, kan du først prøve å fjerne bare de informasjonskapslene som er relatert til nettstedet du får 502-feilen på. Det er best å fjerne dem alle, men det vil ikke skade å prøve den / de klart anvendbare først.

  5. Start nettleseren din i sikkermodus: Firefox, Chrome eller Internet Explorer. Å kjøre en nettleser i sikkermodus betyr å kjøre den med standardinnstillinger og uten tillegg eller utvidelser, inkludert verktøylinjer.

    Internet Explorer i sikkermodus.

    Hvis 502-feilen ikke lenger vises når du kjører nettleseren din i sikkermodus, vet du at noe nettleserutvidelse eller innstilling er årsaken til problemet. Tilbakestill nettleserinnstillingene til standard og / eller deaktiver selektivt nettleserutvidelser for å finne årsaken og løse problemet permanent.

    Sikker modus i en nettleser ligner ideen til Sikker modus i Windows, men det er ikke det samme. Du trenger ikke å starte Windows i sikkermodus for å kjøre noen nettleser i sin spesielle "sikkermodus".

  6. Prøv en annen nettleser. Populære nettlesere inkluderer Firefox, Chrome, Edge, Opera, Internet Explorer og Safari.

    Hvis en alternativ nettleser ikke produserer en 502 Bad Gateway-feil, vet du nå at den opprinnelige nettleseren din er kilden til problemet. Forutsatt at du har fulgt feilsøkingsrådene ovenfor, vil det være på tide å installere nettleseren din på nytt og se om det løser problemet.

  7. Last ned programvareoppdatering 1 for Microsoft Forefront Threat Management Gateway (TMG) 2010 Service Pack 1 hvis du har MS Forefront TMG SP1 installert og mottar meldingen Feilkode: 502 Proxy Error. Nettverksinnloggingen mislyktes. (1790) eller en lignende melding når du åpner en webside.

    Dette er ikke en vanlig løsning på 502 proxy-feilmeldinger og gjelder bare i denne situasjonen. Forefront TMG 2010 er en programvarepakke for bedrifter, og du vet om du har den installert.

  8. Start datamaskinen på nytt. Noen midlertidige problemer med datamaskinen din og hvordan den kobles til nettverket ditt kan forårsake 502 feil, spesielt hvis du ser feilen på mer enn ett nettsted. I disse tilfellene vil en omstart hjelpe.

  9. Start nettverksutstyret på nytt. Problemer med modemet, ruteren, bryterne eller andre nettverksenheter kan forårsake 502 Bad Gateway eller andre 502-feil. En enkel omstart av disse enhetene kan hjelpe.

    Rekkefølgen du slår av disse enhetene er ikke spesielt viktig, men husk å slå dem på utenfra. Sjekk ut lenken ovenfor for mer detaljert hjelp til å starte utstyret på nytt hvis du trenger det.

  10. Bytt DNS-servere, enten på ruteren eller på datamaskinen eller enheten. Noen Bad Gateway-feil er forårsaket av midlertidige problemer med DNS-servere.

    Med mindre du tidligere har endret dem, er sannsynligvis DNS-serverne du har konfigurert akkurat nå de som automatisk tildeles av Internett-leverandøren din. Heldigvis er det en rekke andre DNS-servere som du kan velge mellom.

  11. Det kan også være lurt å kontakte nettstedet direkte. Sjansen er stor, forutsatt at de er feil, jobber nettstedsadministratorene allerede med å rette opp årsaken til 502 Bad Gateway-feilen, men gi dem gjerne beskjed om det.

    Se siden Kontaktinformasjon for nettstedet for en liste over kontakter for populære nettsteder. De fleste nettsteder har sosiale nettverkskontoer de bruker for å støtte deres tjenester. Noen har til og med telefon- og e-postkontakter.

    Hvis du mistenker at et nettsted er nede for alle, spesielt et populært, er det ofte veldig nyttig å sjekke Twitter for prat om utfallet. Den beste måten å gjøre dette på er å søke etter #websitedown på Twitter, som i #cnndown eller #instagramdown. Det er andre måter å se om et nettsted er nede hvis sosiale medier ikke er nyttige.

  12. Kontakt din internettleverandør. Hvis nettleseren din, datamaskinen og nettverket ditt fungerer og nettstedet rapporterer at siden eller nettstedet fungerer for dem, kan 502 Bad Gateway-problemet være forårsaket av et nettverksproblem som din ISP er ansvarlig for.

    Se Hvordan snakke med teknisk støtte for tips om hvordan du snakker med Internett-leverandøren din om dette problemet.

  13. Kom tilbake senere. På dette punktet i feilsøkingen er feilmeldingen 502 Bad Gateway nesten helt sikkert et problem med enten din ISP eller med nettstedsnettverket - en av de to partene kan til og med ha bekreftet det for deg hvis du kontaktet dem direkte. Uansett er du ikke den eneste som ser 502-feilen, og du må derfor vente til problemet er løst for deg.


Legg igjen en kommentar