Hodetelefoner fungerer ikke på Windows 10? Slik løser du det

I Windows 10 har det vært problemer med lyd, spesielt med hodetelefoner. Ta en titt på feilsøkingstipsene nedenfor hvis du ikke opplever lyd gjennom hodetelefonene dine, eller hvis hodetelefonene dine ikke blir oppdaget av Windows 10.

Jay Kunwar / Pexels


Årsaker til hodetelefonproblemer i Windows 10

De fysiske tilkoblingene til hodetelefonene forårsaker ofte de fleste lydproblemer med Windows 10 og hodetelefoner. Hodetelefonkontakter blir støvete, pinner blir bøyd og ledninger blir flossete. Den interne mekanikken til noen hodetelefonenheter, som dempeknapper, kan slå løs og forårsake problemer.

Programvare- og driverproblemer er en annen vanlig årsak, som med alle eksterne enheter. Utdaterte eller buggy drivere, inkompatibilitet og manglende programvare kan resultere i en lignende frustrerende opplevelse.


Slik løser du hodetelefonproblemer i Windows 10

En stor del av å løse hodetelefonproblemer i Windows 10 er først å finne ut årsaken. Når du har bestemt deg for om det er et maskinvare- eller programvareproblem, bør det ikke ta lang tid før du har fungerende hodetelefoner igjen.

  1. Sjekk lydkontakten. På baksiden av den bærbare eller stasjonære datamaskinen, se etter lydutgangsporten, ofte merket med et hodetelefon- eller høyttalerikon, og sørg for at hodetelefonene er koblet til. Det kan også være lurt å koble hodetelefonene fra igjen, siden det er mulig pluggen ble ikke dyttet inn hele veien. Du vil føle at den klikker når pluggen er satt helt inn.

    De fleste moderne datamaskiner merker lydutgangen i grønt.

  2. Kontroller de eksterne høyttalerne. Noen eksterne høyttalere har innebygd hodetelefonkontakt. Hovedforskjellen er en egen strømkilde. Mange høyttalere krever en. Forsikre deg om at den er koblet til, og at høyttalerne er på, da høyttalerne kanskje ikke gir nok strøm til hodetelefonene.

  3. Sjekk hodetelefonene. Noen hodetelefoner kommer med innebygd lydkontroll som fungerer uavhengig av lydkontrollene i Windows 10. Forsikre deg om at volumet er høyt nok til at du kan høre det.

  4. Kontroller volumkontrollene. Høyreklikk på nederst til høyre på skjermen høyttaler ikonet, og velg deretter Åpne volummiksere. Juster glidebryteren for hodetelefonene dine for å høre lyden bedre.

  5. Slå på lyden for hodetelefonene. I Windows volumkontroller indikerer en rød sirkel med en skråstrek gjennom at noe er dempet. Velg høyttaler under mikservolumet for å slå på hodetelefonene.

  6. Still inn utdataenheten. Hodetelefonene er kanskje ikke din utgangsenhet. Høyreklikk på høyttaler ikonet nederst til høyre på skrivebordet. Velg deretter Åpne lydinnstillinger. Velg Velg utdataenhet rullegardinmenyen, og velg hodetelefonene dine, hvis ikke valgt.

    Hvis du spiller lyd for en test, ser du volumnivået bevege seg.

  7. Still inn individuelt appvolum. I lydinnstillingene i Windows, bla nedover og velg appvolum og enhetsinnstillinger. Her kan du bekrefte hva utgangen din er satt til og volumet.

    Du kan også kontrollere individuelle lydvolumer for forskjellige apper som kjører.

  8. Kontroller lydavspillingsenhetene. Høyreklikk på høyttaler / lyd ikonet nederst til høyre på skrivebordet, og velg lyder > Avspilling for å se om hodetelefonene dine er oppført. Hvis den ikke har et grønt avkrysningsmerke ved siden av, kan det hende at Windows 10 ikke oppdager det, og du må kanskje installere nye drivere.

  9. Sjekk Sounds enhetsbruk. Høyreklikk på hodetelefonene dine i Lyder, velg Eiendommer, og sett Enhetsbruk til Bruk denne enheten (aktiver).

  10. Juster lydbalansenivåene. I lyder velger du Nivåer kategorien for å bekrefte voluminnstillingen for hodetelefonene. Plukke ut Balansere for å justere balansenivåene.

  11. Deaktiver lydforbedringer. Noen lydkort fungerer ikke hvis noen av forbedringene er aktivert. I Sounds, gå til forbedringer Fanen og velg Deaktiver alle forbedringer. Velg deretter Forhåndsvisning for å teste hodetelefonene dine.

  12. Prøv Windows 10 feilsøking. Følg disse trinnene for å kjøre feilsøkingsprogrammet:

    1. Høyreklikk på skrivebordet høyttaler/Lydmiksere ikonet, og velg deretter Feilsøk lydproblemer.
    2. Hvis du må velge hvilken enhet du vil feilsøke, velger du hodetelefonene og velger neste.
    3. Hvis du blir spurt, velg Nei, ikke åpne lydforbedringer.
  13. Oppdater lyddriverne. Du kan vanligvis oppnå det fra Windows Enhetsbehandling. Noen ganger kan utdaterte drivere bli inkompatible med en oppdatering til Windows, eller du mangler kanskje en ny funksjon som kreves for å spille av lyden riktig.

  14. Last ned drivere fra produsenten. Hvis Enhetsbehandling-metoden ikke fungerte, kan du henvende deg til produsenten av hodetelefonene, lydkortet eller begge deler. Ideelt sett oppdaterer du alt du kan, inkludert Windows, for å sikre at alt er kompatibelt og fungerer med de nyeste funksjonene og feilrettingen.

    For å installere drivere fra lydkortutvikleren din, gå til nettstedet deres og last ned den siste driveren for Windows 10. Sørg for at du husker hvor du lastet ned filene, da dette vil være viktig for å installere driverne senere.

    Hvis du velger La meg velge fra en liste over tilgjengelige drivere på datamaskinen, Windows installerer den gjeldende driveren på nytt, som sjelden løser lydproblemer.


Legg igjen en kommentar