Overflatepenn fungerer ikke? Slik løser du det

Microsoft Surface Pen legger til ekstra funksjonalitet til Surface, men denne pennen er ikke uten feil. Det har vært kjent å slutte å jobbe noen ganger, så her er noen av de beste løsningene for å fikse Surface-pennen, slik at du kan komme tilbake til å skrive, tegne og multitasking på Windows 10-datamaskinen din.

Instruksjonene i denne håndboken gjelder Windows 10.


Last ned den nyeste Windows 10-oppdateringen

Hvis Surface-pennen din ikke fungerer som den skal, kan det være fordi den siste Windows-oppdateringen ikke er installert på Surface Pro, Go, Book eller Laptop. Hvis du utfører en oppdatering, lastes ned den nyeste oppdateringen av Windows 10-operativsystemet, og den oppdaterer og fikser enhetsdriverne som brukes til å gjøre eksterne enheter som Surface Pen.

  1. For å se etter den nyeste Windows 10-oppdateringen og eventuelle nye drivere, trykk på ikonet i nedre høyre hjørne for å åpne Handlingssenter.

    Alternativt kan du sveipe inn fra høyre side av skjermen med fingeren.

  2. Pek Alle innstillinger.

  3. Pek Oppdatering og sikkerhet.

  4. Pek Se etter oppdateringer. Surface informerer deg om potensielle oppdateringer, og avhengig av oppdateringsinnstillingene dine, installerer du oppdateringer automatisk eller ber deg om å installere eller forsinke oppdateringer.


Kontroller overflatepennens batteri

Alle overflatepenner drives av et AAAA-batteri, og et flatt batteri kan være grunnen til at Surface-pennen ikke fungerer.

For å sjekke batteriet i en Surface Pen, trykk og hold viskelærknappen på enden av pennen i fem til syv sekunder. Et lite LED-lys skal tennes. Et grønt lys betyr at batteriet lades, mens et rødt lys betyr at det nesten er flatt og skal byttes ut. Ingen lys betyr at batteriet er dødt.

For å bytte ut batteriet, åpne Surface Pen ved å vri den og trekke i viskelærenden på pennen.

Det er tre modeller av Microsoft Surface Pen, hver med små variasjoner i knappeplassering og design. Alle overflatepennene fungerer på samme måte, og hvert tips på denne siden fungerer med hver modell.


Koble Surface Pen til Surface Pro

Hvis overflatepennens LED-lys tennes, men den fortsatt ikke skriver når du berører den på skjermen, må du kanskje koble den via Bluetooth.

  1. Åpne Windows 10 Action Center på Surface Pro, Go, Laptop eller Book ved å sveipe inn fra høyre side av skjermen med fingeren.

  2. Pek Alle innstillinger.

  3. Pek Enheter.

  4. Hvis du ser Surface Pen i listen over sammenkoblede enheter, trykker du på den og deretter på Fjern enheten. Hvis du fjerner den og sammenkobler den igjen, bør du fikse eventuelle tilkoblingsfeil du har opplevd. Hvis du ikke ser Surface-pennen din på listen, fortsett til neste trinn.

  5. Trykk på det grå I tillegg til knappen ved siden av Legg til Bluetooth eller annen enhet.

  6. Pek Bluetooth.

  7. Pek Overflatepenn å parre den. Paringsprosessen tar bare noen få sekunder.


Bruker du riktig program eller app?

Etter å ha sett reklame for Surface Pen og Surface-serien av enheter, er det lett å feilaktig tro at Microsoft-pennen kan trekke på hvilken som helst app når som helst i Windows 10. Utvalget av apper som støtter Surface Pen er imidlertid ikke uendelig. Selv om du kanskje tror at Surface-pennen din er ødelagt, kan du bruke feil app.

Den enkleste måten å teste Surface Pen er å åpne Windows Ink Workspace ved å trykke på penn ikonet på høyre side av oppgavelinjen i Windows 10, nær klokken. Når du er åpen, velger du Skjermskisse og tegne på skjermen med Surface Pen.

Surface Pen fungerer fortsatt ikke?

Hvis Surface-pennen fortsatt ikke fungerer som den skal, kan den bli skadet og trenger utskifting. Hvis dette er tilfelle, kan du kontakte Microsoft Support, enten personlig i en Microsoft Store eller gjennom selskapets online supportside.


Legg igjen en kommentar