Google Takeout: Hvorfor du trenger det og hvordan du bruker det

Google Takeout gir en praktisk måte å laste ned dataene dine eller flytte dem til en annen enhet. Enten du lager sikkerhetskopier av viktige filer, gjenoppbygger kontaktlister eller redigerer bilder og videoer på den bærbare datamaskinen din, er Google Takeout den enkleste måten å flytte ting fra Googles digitale domene til ditt eget.


Hvorfor bruke Google Takeout?

Google tilbyr billig og sikker lagring av digitale eiendeler. Du kan få tilgang til filene dine uansett hvor du har en internettforbindelse. Når du trenger å komme til filene, eller når et filoverføringsverktøy ikke fungerer som det skal, kan en enkel måte å laste ned dataene være en livredder.

Her er noen ting du kan gjøre med Google Takeout:

  • Flytt en samling bilder til den bærbare datamaskinen for redigering.
  • Gjør bruk av Outlook, Apple-kontakter eller kalenderen din.
  • Ryd plass på Google Disk ved å arkivere gamle dokumenter til fysiske medier.
  • Last ned kjøpte bøker fra Google Play Musikk.
  • Lag overflødige arkiver med viktige filer for å lagre på andre skytjenester.

Som de fleste Google-tjenester fungerer Takeout på samme måte på Windows-, Mac-, Linux-, iOS- og Android-enheter.


Hva slags data kan du ta ut?

Google Takeout viser 51 typer data, inkludert kontakter, bilder, Google Keep-notater, Gmail og bokmerker. For en fullstendig liste over datatyper, og for å finne ut hvor mye du har av hver, logg deg på Google-kontoen din, og besøk deretter Google Dashboard.

Hvordan bruke Google Takeout

Mens du kan få tilgang til Takeout ved å velge Last ned dataene dine på Google Dashboard er det enkleste stedet å starte Google Takeout-siden.

Hvis dette er første gang du bruker Takeout, kan du begynne med noe håndterbart, for eksempel noen få fotoalbum fra Google Foto. Vi bruker et fotoalbum som et eksempel i instruksjonene nedenfor.

  1. Naviger til takeout.google.com og velg Opphev alle. Som standard velger Google Takeout alle mulige data og filtyper som skal inkluderes i Takeout-arkivet.

  2. Bla ned og velg Google Bilder merk av i boksen.

  3. Plukke ut Alle fotoalbum inkludert for å velge individuelle fotoalbum for inkludering i Takeout-arkivet. Som standard er hvert fotoalbum valgt. Plukke ut Opphev alle, og velg deretter de individuelle fotoalbumene du vil laste ned. Når du er ferdig, velger du OK.

  4. Bla til bunnen av skjermen og velg Neste steg.

  5. Du blir bedt om å velge filtype, frekvens og destinasjon for arkivet ditt. Du blir også bedt om å velge maksimal størrelse for hver arkivfil. Under Leverings metode, velg hvor arkivfilen skal lastes ned når den er klar.

    Overføring av data til disse skylagringstjenestene teller mot lagringskvoten din.

  6. Under Frekvens, velg hvor ofte filene skal eksporteres for nedlasting. Plukke ut Eksporter en gang or Eksporter annenhver måned i 2 år.

  7. Under Filtype og størrelse, velg filtype for arkivfilen og maksimal størrelse.

    Filtypen som standard er .zip, som kan åpnes på de fleste datamaskiner. Det andre alternativet er .tgz, som kan kreve at ekstra programvare åpnes på en Windows-datamaskin.

    Som standard begrenser Takeout arkivfiler til 2 GB og oppretter så mange filer som er nummerert etter behov. Du kan imidlertid velge størrelser på opptil 50 GB.

  8. Plukke ut Lag eksport, deretter vent mens Google samler filene og arkiverer filene etter dine spesifikasjoner.

    Avhengig av antall og størrelse på filene du ba om, tar arkivet fra flere minutter til flere dager å opprette. Google tok omtrent tre minutter å lage en 175 MB arkivfil.

  9. Når arkivet er fullført, sender Takeout deg en e-post med en lenke til de arkiverte filene. Velg fra den e-posten Last ned Arkiv for å begynne å laste ned, som alle andre filer. Dataene dine flyttes fra Googles servere til nedlastingsmappen.

Når du laster ned arkiver, merker du av i Tilgjengelig til dato. Du har syv dager på deg til å laste ned et arkiv før Google sletter det.

Hvis du vil se en liste over dine Takeout-skapte arkiver de siste 30 dagene, velger du Vis historikk.


Legg igjen en kommentar