Slik bruker du Google Docs Outline Tool

Lange dokumenter kan være vanskelig å navigere i Google Dokumenter. Det er greit å bla gjennom to eller tre sider, men hvis arbeidet ditt er dusinvis eller hundrevis av sider, kan du bruke altfor mye tid på å komme fra en seksjon til en annen.

Google Docs har en funksjon som heter Outline Tool, og den hjelper deg med å raskt hoppe rundt i dokumentet og finne seksjoner du trenger.


Hvordan åpne Google Docs Outline Tool

Følg disse trinnene for å åpne disposisjonsverktøyet:

  1. Åpne varen du jobber med i Google Dokumenter.

  2. Klikk på Utsikt menyen.

  3. Plukke ut Vis dokumentoversikt.

    Alternativt kan du bruke hurtigtastene Ctrl + Alt + A. or Ctrl + Alt + H.

  4. Når du har aktivert disposisjonsverktøyet, vises omrisset for dokumentet i dokumentruten til venstre.

  5. Trykk på for å aktivere dokumentoversikten på en Android- eller iOS-enhet Flere (Den tre-dot menyen øverst til høyre), og velg Dokumentoversikt. Området vises nederst på skjermen.

Klikk på for å deaktivere dokumentoversikten på nettet X øverst til høyre i disposisjonsverktøyet. På Android eller iOS, trykk hvor som helst utenfor omrisset for å skjule det.


Hvordan lage en oversikt over Google Dokumenter

Når disposisjonsverktøyet er aktivert, er det enkelt å opprette eller legge til disposisjonen for dokumentet.

På internett:

Google Dokumenter henter elementer for disposisjonsvisningen basert på overskrifter du har opprettet. Slik markerer du tekst for å navigere på nettversjonen:

  1. For nye dokumenter, opprett en enkelt linje med fet eller understreket tekst for automatisk å legge til en overskrift i disposisjonen.

  2. For eksisterende dokumenter kan du formatere en enkelt tekstlinje med fet eller understreket formatering, eller bruke formatmenyen til å velge et overskriftsalternativ.

    For å lage nivåer i disposisjonen din, formater du overskriftene ved hjelp av Format-menyen for å angi overskrifter som Overskrift 1, Overskrift 2, Overskrift 3 eller Overskrift 4. Mens tittelen vises i en oversikt, vil ikke underteksten ikke.

    Skjermbilde 

  3. Din disposisjon begynner å ta form i disposisjonsruten til venstre for dokumentet.

I Android eller iOS:

Google Sheets-appen for Android og iOS bruker de samme kriteriene som nettversjonen for å lage en oversikt.

  1. For nye dokumenter, opprett en enkelt linje med fet eller understreket tekst for automatisk å legge til en overskrift i disposisjonen.

  2. For eksisterende dokumenter kan du formatere en enkelt tekstlinje med fet eller understreket formatering, eller bruke formatmenyen til å velge et overskriftsalternativ.

    Trykk på for å formatere overskrifter slik at de tildeles til angitte nivåer i disposisjonen din dannet > tekst > Stil, og velg deretter ønsket kursnivå. Selv om tittelen vises i en oversikt, vil ikke underteksten også.

  3. Området ditt vises nederst på skjermen.


Slik navigerer du i en Google Docs-oversikt

Når du har opprettet en disposisjon i Google Docs-dokumentet, er det enkelt å navigere gjennom dokumentet ved hjelp av disposisjonen. På nettet klikker du på delen av disposisjonen du vil ha tilgang til, og markøren flytter til begynnelsen av den delen.

På Android- og iOS-enheter, åpne omrisset og trykk på stedet i omrisset du vil gå. Alternativt, hvis omrisset er aktivert, vil du se en skyveknapp med dobbel pil vises på høyre side av dokumentet. Trykk på den for å åpne omrisset, og velg deretter et sted for å hoppe markøren dit.

Legg igjen en kommentar