Slik eksporterer du e-post fra Gmail som Mbox-filer

E-postene i Gmail-kontoen din er tilgjengelige for nedlasting ved bruk av IMAP og POP, men nedlasting av alle meldingene dine som en enkelt mbox-fil som er egnet for enten offline arkivering eller opplasting til en mbox-kompatibel e-postklient.


Slik fungerer et Gmail-arkiv

Når et arkiv opprettes ved hjelp av et av disse alternativene, sender Google deg en lenke til arkivplassen via e-post. Avhengig av mengden informasjon i kontoen din, kan denne prosessen ta noen minutter eller flere timer. Mange får lenken til arkivet samme dag.

E-postlagringsformatet som brukes til å organisere e-postmeldinger er en enkelt tekstfil kalt en mbox-fil. Mbox-filen lagrer meldinger i konsentrert format der hver melding lagres etter hverandre, og starter med Fra-overskriften.

Dette formatet ble opprinnelig brukt av Unix-verter, men støttes nå av andre e-postprogrammer, inkludert Outlook og Apple Mail.


Hvordan eksportere e-postene dine fra Gmail som mbox-filer

Slik laster du ned en kopi av meldingene i Gmail-kontoen din i mbox-filformat:

  1. For å laste ned spesifikke meldinger, bruk en etikett på disse meldingene. Lag for eksempel en etikett med tittelen meldinger å laste ned og bruk den på meldingene du vil laste ned.

  2. Gå til https://takeout.google.com/settings/takeout.

  3. Plukke ut Velg ingen.

    Gmail lagrer bare e-post, den kan ikke lagre de andre dataene på eksportskjermen.

  4. Bla til Post, velg den grå X til høyre, deretter:

    • Hvis du bare vil laste ned bestemte meldinger, velger du All Mail.
    • Kryss av Velg etiketter.
    • Sjekk etikettene som merker e-postene du vil laste ned.

  5. Plukke ut neste.

  6. Ikke forandre filtypen, og velg deretter Lag arkiv.

  7. En zip-fil overføres til den valgte leveringsmetoden (som standard får du en e-post med en lenke for å laste ned zip).


Legg igjen en kommentar