Bruke Word spesialtegn og symboler

Noen symboler og spesialtegn du kanskje vil skrive inn i Microsoft Word-dokumentet ditt, vises ikke på tastaturet, men du kan fortsatt inkludere disse i dokumentet ditt med bare noen få klikk. Hvis du bruker disse spesialtegnene ofte, kan du til og med tilordne dem til hurtigtaster for å gjøre det enda enklere å inkludere dem. 


Hva er spesialtegn eller symboler i Word?

Spesialtegn er symboler som ikke vises på tastaturet. Hva som regnes som spesialtegn og symboler, vil variere avhengig av land, installert språk i Word og tastatur. Disse symbolene og spesialtegnene kan omfatte brøker, varemerke- og copyright-symboler, valutasymboler i fremmed land og mange andre.

Word skiller mellom symboler og spesialtegn, men du bør ikke ha problemer med å finne og sette inn noen av dokumentene dine.

Sette inn et symbol eller spesialtegn

Følg disse trinnene for å sette inn et symbol:

Word 2007, 2010, 2013, 2016 og 2019

  1. Klikk på innfelt fanen.
  2. Klikk på Symbol-knappen helt til høyre i Symbol-delen på båndmenyen. Dette åpner en liten boks med noen av de mest brukte symbolene. Hvis symbolet du leter etter, er i denne gruppen, klikker du på det. Symbolet settes inn og du er ferdig.
  3. Hvis symbolet du leter etter ikke er i den lille boksen med symboler, klikker du Flere symboler ... nederst i den lille boksen.
  4. Velg symbolet du vil sette inn.
  5. Klikk på innfelt -knappen nederst i dialogboksen.

Når symbolet ditt er satt inn, klikker du på Lukke knapp.

Word 2003

  1. Klikk på innfelt i toppmenyen.
  2. Klikk Symbol ... Dette åpner dialogboksen Symbol.
  3. Velg symbolet du vil sette inn.
  4. Klikk på Sett inn-knappen nederst i dialogboksen.

Når symbolet ditt er satt inn, klikker du på Lukke knapp.


Hva om jeg ikke ser symbolet mitt?

Hvis du ikke ser hva du leter etter blant symbolene i dialogboksen, klikker du på Spesielle tegn og se der.

Hvis symbolet du leter etter ikke er under kategorien Spesielle tegn, kan det være en del av et bestemt skriftsett. Klikk tilbake til Symboler og klikk på rullegardinlisten merket Font. Det kan hende du må se gjennom flere skriftsett hvis du ikke er sikker i hvilket sett symbolet ditt kan være inkludert.

Tilordne hurtigtaster til symboler og spesialtegn

Hvis du bruker et bestemt symbol ofte, kan det være lurt å vurdere å tilordne en hurtigtast til symbolet. Hvis du gjør det, kan du sette inn symbolet i dokumentene dine med en hurtigtastkombinasjon, utenom menyer og dialogbokser.

For å tilordne et tastetrykk til et symbol eller spesialtegn, åpner du først dialogboksen Symbol som beskrevet i trinnene under innsetting av symboler ovenfor.

  1. Velg symbolet du vil tilordne en hurtigtast.
  2. Klikk på hurtigtast-knappen. Dette åpner dialogboksen Tilpass tastatur.
  3. I feltet "Trykk på ny hurtigtast" trykker du på tastekombinasjonen du vil bruke til å automatisk sette inn det valgte symbolet eller tegnet ditt.
    1. Hvis tastetrykkombinasjonen du velger allerede er tildelt noe annet, vil du bli varslet hvilken kommando den for øyeblikket er tilordnet ved siden av etiketten "For tiden tildelt til". Hvis du ikke vil overskrive denne oppgaven, klikker du Backspace for å rydde feltet og prøve et nytt tastetrykk. 
  4. Velg hvor du vil at den nye oppgaven skal lagres fra rullegardinlisten merket Lagre endringer i (se merknaden nedenfor for mer informasjon om dette).
  5. Klikk på Tildele knappen, og deretter Lukke.

Nå kan du sette inn symbolet ved å klikke på det tildelte tastetrykket.

Du har muligheten til å lagre hurtigtasten for symbolet med en bestemt mal, for eksempel Normal-malen, den som alle dokumenter er basert på som standard, eller med det gjeldende dokumentet. Hvis du velger det gjeldende dokumentet, vil hurtigtasten bare sette inn symbolet når du redigerer dette dokumentet. Hvis du velger en mal, vil hurtigtasten være tilgjengelig i alle dokumenter som er basert på den malen.


Legg igjen en kommentar