Hvordan lage en oppstartbar openSUSE USB-stasjon

Når du oppretter en oppstartbar openSUSE USB-stasjon ved hjelp av Windows, kan du eksperimentere med alle funksjonene i openSUSE. USB-stasjonen kan erstatte alle versjoner av Windows med openSUSE eller dual boot Windows med openSUSE.

For å lage en openSUSE USB-stasjon, må du først laste ned openSUSE og balenaEtcher-programvaren, og deretter opprette openSUSE USB-stasjonen ved hjelp av balenaEtcher.


Hvordan laste ned en live versjon av openSUSE

Du har flere alternativer for hvordan du kan prøve ut OpenSUSE Linux-distribusjonen. OpenSUSE er delt inn i to hovedgrener, Tumbleweed og Leap. Leap er den tradisjonelle utgivelsesmodellen, med nye versjoner som kommer til vanlig ruteplan. Tumbleweed er en rullende utgivelsesdistribusjon som mottar kontinuerlige oppdateringer og har ingen statisk versjon. Mens Tumbleweed er fantastisk for en permanent installasjon, er det ikke egnet for en live USB. Denne guiden fokuserer på sprang.

  1. Åpne en nettleser, og gå deretter til OpenSUSE-nedlastingssiden.

  2. Velg Bo fanen.

  3. Velg et nedlastingsalternativ: Gnome, KDEeller Redde LiveCD. Redningsalternativet gjenoppretter et ødelagt system. Gnome- og KDE-skrivebordsmiljøene har fordeler og ulemper, så velg den du foretrekker. Hvis du ikke er sikker, velger du KDE (OpenSUSE er kjent for en utmerket KDE Plasma-opplevelse).


Last ned og kjør etser

Det mangler ikke på bildeskrivingsapplikasjoner som kan blinke et OpenSUSE-bilde til en USB-stasjon. balenaEtcher er enkel å bruke og kjøre. I tillegg, hvis du ikke bruker Windows, kan du bruke Etcher på Mac og Linux.

  1. Åpne en nettleser, og gå deretter til nedlastningssiden for balenaEtcher.

  2. Plukke ut Last ned for for å starte nedlastingen.

    På Windows har du muligheten til å installere Etcher eller kjøre den i en bærbar form. Den bærbare er enklere siden du kan kjøre den fra nedlastningskatalogen. Dette er metoden denne guiden dekker.

  3. Etter nedlastingen, åpne din Nedlastinger katalogen, og finn deretter etcher kjørbar fil.

  4. Plukke ut etcher å kjøre den.


Flash OpenSUSE til USB med etser

Når alt er på plass, er du bare noen få skritt fra en oppstartbar OpenSUSE USB-stasjon.

  1. Etcher-vinduet er delt inn i tre seksjoner, designet for å lede deg gjennom prosessen med å skrive til stasjonen.

  2. Hvis USB-stasjonen er satt inn, vises den i den midterste kolonnen. Hvis ikke, sett inn USB. Det kan eller ikke vises i kolonnen etter at du har gjort det. Uansett er det greit.

  3. Klikk Velg bilde.

  4. I filleservinduet, bla til og velg OpenSUSE diskbilde. Velg deretter Åpen å laste den inn i Etcher.

  5. Hvis USB ikke er lastet inn, bruk midtkolonnen for å bla til filen og velge den.

  6. Når alt ser riktig ut, velg Blitz.

    Før du blinker USB, må du være oppmerksom på at alt på stasjonen vil bli slettet.

  7. Etcher skriver bildet til USB. Dette kan ta litt tid.

  8. Når etser er ferdig, viser den en melding om at du kan lukke applikasjonen og bruke USB.

  9. Start datamaskinen på nytt på USB.

    • Start datamaskinen på nytt på datamaskin med standard BIOS, og start den på openSUSE (så lenge oppstartsrekkefølgen har en USB-stasjon før harddisken).
    • På en datamaskin med UEFI, start opp i openSUSE ved å trykke på Skift og starte datamaskinen på nytt. En UEFI-oppstartsmeny vises med et alternativ til Bruk en enhet. Når undermenyen vises, velger du EFI USB-enhet.
  10. openSUSE begynner å starte. Det tar ganske lang tid å gjøre det.


Legg igjen en kommentar