En nybegynnerguide for Twitch Streaming With OBS Studio

OBS Studio er et populært videostreamingsprogram som tilbyr et bredt spekter av funksjoner. Mange av disse funksjonene finnes ikke i de grunnleggende Twitch-appene for videospillkonsoller som Xbox One og PlayStation 4. De inkluderer støtte for varsler, opprettelse av "Starter snart" eller pauser for støtfangere, en rekke lyd- og videokilder, og layoutgrafikk. Hvis du har sett en Twitch-strøm med et fargerikt design eller hyppige nye følgervarsler, har du sannsynligvis sett en som ble streamet via OBS Studio.

I denne guiden vil vi dekke hvordan du kommer i gang med OBS Studio, hvordan du setter opp en strøm med kildelag, og hvordan du starter din første Twitch-strøm.


Slik installerer du OBS Studio

OBS Studio er tilgjengelig for Windows PC, Mac og Linux og kan lastes ned gratis fra det offisielle nettstedet.

  1. Besøk OBS Studio-nettstedet og velg Last ned.

  2. Velg nedlastingsalternativet som samsvarer med operativsystemet ditt: Windows, Mac, or Linux.

    OBS Studio er et skrivebordsprogram og ikke tilgjengelig for iOS- eller Android-enheter.

  3. Datamaskinen din vil be deg om å enten lagre installasjonsfilen eller kjøre den umiddelbart. Plukke ut Kjør hvis du er på en PC eller åpner nedlastningsfilen på en Mac og fortsetter gjennom installasjonsinstruksjonene.

  4. Etter at OBS Studio er installert, vil det kunne oppdages i listen over installerte programmer. Snarveier kan også legges til på skrivebordet ditt. Når du er klar, åpner du OBS Studio.

  5. Når du er åpen, velger du Profil fra den øverste menylinjen og velg Ny. Skriv inn et navn på profilen din. Dette navnet blir ikke delt med noen andre. Det er ganske enkelt navnet på streamingoppsettet du er i ferd med å lage.


Slik kobler du til Twitch-kontoen din og konfigurerer OBS Studio

For å kringkaste til Twitch-nettverket under Twitch-brukernavnet ditt, må du koble OBS Studio til Twitch-kontoen din.

  1. Gå til det offisielle Twitch-nettstedet. Velg fra rullegardinmenyen øverst til høyre Dashbord. Velg på neste side innstillinger fra menyen til venstre.

  2. Velg Strømnøkkel.

  3. Velg den lilla Vis nøkkel knapp.

  4. Bekreft advarselsmeldingen og kopier deretter strømnøkkelen (den lange raden med tilfeldige bokstaver og tall) til utklippstavlen ved å markere den med musen, høyreklikke på den uthevede teksten og deretter velge Kopier.

  5. Åpne i OBS Studio innstillinger enten fra filet i toppmenyen eller innstillinger -knappen nederst til høyre på skjermen.

  6. Fra menyen på venstre side av innstillinger boks, velg Streaming.

  7. I rullegardinmenyen ved siden av Service, plukke ut Nappe.

  8. Til Server, velg en plassering geografisk nær der du er nå. Jo nærmere du er stedet du velger, jo bedre kvalitet vil strømmen din være.

  9. Strømnøkkel felt, lim inn Twitch stream-tasten enten ved å trykke på Ctrl og V på tastaturet eller høyreklikker musen og velger Pasta.


Forstå mediekilder i OBS Studio

Alt du ser i OBS Studio-arbeidsområdet ditt er hva seerne dine ser når du begynner å streame. Det skal være helt svart når du begynner på en ny profil. Innhold kan legges til fra en rekke kilder for å gjøre strømmen mer engasjerende.

Eksempler på mediekilder som du kan legge til i OBS Studio kan være videospillkonsollen din (for eksempel kan du streame fra Xbox One eller Nintendo Switch), et åpent program eller spill på datamaskinen, webkameraet, en mikrofon, en mediespiller ( for bakgrunnsmusikk) eller bildefiler (for grafikk).

Hver kilde legges til OBS Studio-oppsettet som sitt eget individuelle lag. Dette er slik at mediekilder kan plasseres på toppen av eller under andre for å vise eller skjule spesifikt innhold. For eksempel er et webkamera vanligvis plassert på toppen av et bakgrunnsbilde slik at seeren kan se webkameraet.

Kilder kan få endret lagrekkefølgen ved å bruke Kilder boksen nederst på skjermen. For å flytte en kilde opp et lag, klikk og dra den høyere opp i listen. For å skjule det bak andre kilder, dra det ned. Hvis du velger øyeikonet ved siden av navnet, blir det helt usynlig.


Hvordan lage et grunnleggende Twitch Stream Layout i OBS Studio

Det er mange medietyper og plugins som kan legges til i et Twitch-oppsett og et nesten uendelig antall måter å vise dem på. Her er en grunnleggende introduksjon til de fire mest populære elementene du kan legge til i en layout.

Hvis du ønsker å lage et mer visuelt komplisert layout eller overlegg, kan Photoshop brukes med OBS for å lage et mer tilpasset Twitch-layout.

Legg til et bakgrunnsbilde eller grafikk

  1. Gå til OBS Studio innstillinger > video og endre begge Base og Produksjon oppløsninger til 1920 x 1080. Velg Okay. Dette vil endre arbeidsområdet til riktig størrelsesforhold for kringkasting.

  2. Høyreklikk på det svarte arbeidsområdet og velg Legg og deretter Bilde.

  3. Gi bildelaget ditt noe beskrivende, for eksempel "bakgrunn". Plukke ut Okay.

  4. Velg Søk og finn bildet du vil bruke til bakgrunnen på datamaskinen. Plukke ut Okay.

  5. Bakgrunnsbildet ditt skal nå vises i OBS Studio. Hvis bildet ikke har en størrelse på 1920 x 1080 piksler, kan du endre størrelsen på det og flytte det med musen.

  6. Husk å holde øye med Kilder i bunnen nederst på skjermen, og sørg for at bakgrunnsbildelaget alltid er nederst på listen. På grunn av størrelsen dekker det alle andre medier som er plassert under den.

Andre bilder (i alle størrelser) kan legges til layoutet ditt ved å gjenta trinn 2 og utover.


Legge til spillopptak i strømmen din

For å streame videospillopptak fra en konsoll, trenger du et opptakskort som er koblet til den valgte konsollen. Elgato HD60 er et populært opptakskort med nye og erfarne streamere på grunn av pris, enkelhet og video og lyd av høy kvalitet.

  1. Koble HDMI-kabelen til konsollen fra TV-en og koble den til fangekortet. Koble fangekortets USB-kabel til datamaskinen.

  2. Slå på konsollen.

  3. Høyreklikk på OBS Studio-arbeidsområdet ditt og velg Legg > Video Capture Device.

  4. Navngi det nye laget ditt noe beskrivende, for eksempel "game capture" eller "video game".

  5. Velg navnet på fangekortet eller enheten din fra rullegardinmenyen, og velg deretter Okay.

  6. Et vindu som viser direkteopptak fra konsollen din, skal vises i OBS Studio. Endre størrelsen på den med musen og sørg for at den er plassert over bakgrunnslaget ditt i Kilder vinduet.

Hvordan legge til et webkamera i OBS Studio

Prosessen med å legge til et webkamera til et OBS Studio gjøres på samme måte som å legge til spillopptak. Forsikre deg om at webkameraet er slått på, og velg det fra samme rullegardinmeny i Video Capture Device. Husk å navngi det noe du vil huske som "webkamera", og sørg for at det er plassert over bakgrunnen din.

Hvis datamaskinen din har et innebygd webkamera, vil OBS Studio automatisk oppdage det.

Et ord om rykningsvarsler (eller varsler)

Varsler er spesielle varsler som vises under Twitch-strømmer for å feire spesielle begivenheter som en ny følger eller abonnent, eller en donasjon. De fungerer annerledes enn å legge til lokale medier, ettersom varslene drives av tredjeparts tjenester som StreamLabs og må kobles til som en URL eller nettadresse.

Slik legger du til StreamLabs-varsler i strømoppsettet ditt i OBS Studio. Denne metoden er lik for andre varslingstjenester.

  1. Gå til det offisielle StreamLabs-nettstedet og logg inn på kontoen din.

  2. Utvid widgets menyen på venstre side av skjermen og velg Varselboks.

  3. Velg boksen som sier Klikk for å vise widget-URL og kopier den avslørte nettadressen til utklippstavlen.

  4. I OBS Studio høyreklikker du på oppsettet ditt og velger Legg, velg deretter BrowserSource.

  5. Gi den nye kilden noe unikt, for eksempel "Varsler". Plukke ut Okay.

  6. En ny boks dukker opp. I URL-feltet erstatter du standardadressen med den kopierte URL-en din fra StreamLabs. Plukke ut Okay.

  7. Forsikre deg om at dette laget er øverst på listen i Kilder boksen slik at alle varslene dine vises over alle de andre mediekildene.

Hvis du ikke allerede har gjort det, kan du gå tilbake til StreamLabs i nettleseren din og tilpasse alle varslene dine. Varselinnstillingene dine i OBS Studio trenger ikke å oppdateres hvis det gjøres endringer i StreamLabs.

Slik starter du en Twitch Stream i OBS Studio

Nå som de grunnleggende innstillingene er håndtert, er du klar til å streame på Twitch med det nye OBS Studio-drevne oppsettet ditt. Bare velg Start Streaming -knappen nederst til høyre i OBS Studio, vent til tilkoblingen til Twitch-serverne blir opprettet, og du er live.

Under din første Twitch-strøm kan lydnivåer fra forskjellige kilder være for høye eller for stille. Du kan be om tilbakemelding fra seerne og justere nivåene for hver kilde via Mixer innstillinger i nedre midtre hjørne av OBS Studio.


Legg igjen en kommentar